30 C
Willemstad
• zondag 3 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

KNMI geeft code oranje voor storm

Bron: NU.nl

 

Zware herfststorm verwacht
Zware herfststorm verwacht
- Advertentie -

Met de eerste grote storm van het seizoen op komst waarschuwt het KNMI voor extreem weer maandagochtend in de hele westelijke helft van het land en het noorden.

Zware herfststorm verwacht
Het weerinstituut verwacht maandagochtend en -middag in het westen, midden en noorden van het land zeer zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur.
In het noordwestelijk kustgebied halen die mogelijk 130 kilometer per uur.
Meer naar het oosten zullen zware windstoten van 75 tot 100 km per uur voorkomen.
Een code oranje is een waarschuwing voor extreem weer.
Er wordt dan van iedereen oplettendheid gevraagd. Nog extremere omstandigheden krijgen een weeralarm van het KNMI mee.
Dat zou in theorie maandag nog gegeven kunnen worden, omdat er windstoten van meer dan 120 kilometer per uur worden verwacht.

Verkeer
Omgewaaide bomen en verkeersborden, afgewaaide takken en afgevallen lading kunnen het verkeer, zowel in de auto als op de fiets, maandagochtend ernstig hinderen.
Rijkswaterstaat drukt mensen op het hart maandagochtend de actuele situatie op de weg in de gaten te houden en zo nodig de route of het tijdstip van vertrek aan te passen.
De ANWB verwacht dat de ochtendspits dubbel zo zwaar wordt als normaal door de verwachte zuidwesterstorm.
Zondag kreeg Rijkswaterstaat al een aantal meldingen binnen van omgevallen bomen en borden. Het ging om ongeveer 25 meldingen. Als het nodig blijkt te zijn, zet Rijkswaterstaat maandag extra weginspecteurs in om ongevallen af te handelen en objecten van de weg te halen.
Naar verwachting zal de storm voor de kust weinig impact hebben. Van hoogwater zal waarschijnlijk geen sprake zijn, omdat er geen springtij is. Toch houdt Rijkswaterstaat de situatie voor de kust en op het IJsselmeer in de gaten.

KLM
Luchtvaartmaatschappij KLM heeft uit voorzorg een aantal vluchten geannuleerd.
Dat liet een woordvoerder van het bedrijf zondag weten. KLM verwacht dat de storm een flinke aanslag zal plegen op de capaciteit van start- en landingsbanen op Schiphol.
Hoeveel vluchten precies niet doorgaan, kon de zegsman niet vertellen.
De betreffende passagiers zijn wel allemaal geïnformeerd, zei hij.
KLM bekijkt de situatie maandagochtend ”van uur tot uur”, zei de woordvoerder.
De luchtvaartmaatschappij raadt passagiers aan de website van het bedrijf in de gaten te houden om te zien of er meer vluchten komen te vervallen of vertraging oplopen.

Schiphol
Luchthaven Schiphol adviseert reizigers ook haar website en de site van de maatschappij waarmee wordt gevlogen in de gaten te houden.
Naar verwachting zal de storm de dienstregeling op Schiphol maandag verstoren.
Dat zal ook het geval zijn wanneer de storm in Nederland meevalt, want dan zullen vluchten van en naar andere Noord-Europese landen wellicht niet mogelijk zijn.
In het Verenigd Koninkrijk zal het bijvoorbeeld ook erg hard stormen.
Op Schiphol zijn, zoals altijd als er storm op komst is, extra controles gedaan of alles wel goed vast zit. Vliegtuigen zijn met hun neus in de wind gezet.

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Speciaal loket deze maand voor bursalen om uit te schrijven

Persbureau Curacao Kranshi opent een apart loket voor aanstaande bursalen die het eiland voor langer dan zes maanden verlaten. Daar kunnen zij zich uitschrijven, een afspraak maken is...

PBC | Tropische storm Bonnie komt aan land in Nicaragua

Persbureau Curacao Bonnie is gisteravond laat in Nicaragua en Costa Rica aangekomen. Net nadat ze een tropische storm was geworden, de tweede van het Atlantische orkaanseizoen dit jaar. Ze...

PBC | Roald Lappere wordt nieuwe directeur Koninkrijksrelaties

Persbureau Curacao Roald Lapperre wordt de nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Henk Brons op, die met pensioen gaat. De benoeming...

Column Youp | Vlucht

We krijgen een koningin met humor en dat vind ik een mooi vooruitzicht nu ons land een toch wat oververhitte indruk maakt. Amalia zei vorige week dat...

CC | Curaçao less attractive for entrepreneurs due to bureaucracy and high costs

WILLEMSTAD - The bureaucracy and high costs of doing business make Curaçao less attractive for entrepreneurs than other countries in the Caribbean. This is evident from a...

NOS | De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft excuses aangeboden voor de rol van de bank in het slavernijverleden. Knot deed dat tijdens de nationale herdenking...
- Advertentie -
- Advertentie -