
Het bedrijf sloot zijn gebroken boekjaar dat loopt tot en met 30 september, af met meer dan 3,1 miljard euro verlies. Een jaar eerder maakte TUI nog 532 miljoen euro winst.
De omzet van TUI stortte in van 18,9 miljard naar 7,9 miljard euro. Vorige week maakte de groep al bekend dat het een derde steunpakket overeen was gekomen met de Duitse overheid, banken en private investeerders. Het ging opnieuw om een noodkrediet van 1,8 miljard euro, na eerdere kredietlijnen van 1,8 en 1,2 miljard euro.
Nog meer besparingen
TUI wil na het moeilijke jaar met zijn kostenbesparingsprogramma nog dieper snijden dan eerder aangekondigd. Het doel is nu om jaarlijks 400 miljoen euro te besparen, terwijl de reisorganistie het eerder over 300 miljoen euro had. Het personeelsbestand krimpte alvast met bijna een derde in van 71.473 op 30 september 2019 naar 48.330 een jaar later.
Voor zijn komende boekjaar is ’s werelds grootste reisorganistie optimistischer. ‘De pandemie is niet voorbij, maar er is licht aan het einde van de tunnel en de vooruitzichten voor toerisme en TUI zijn goed’, luidt het. 2021 zal wel nog een ‘overgangsjaar’ zijn, een terugkeer naar de situatie van voor de coronacrisis verwacht het in 2022.
‘Het vooruitzicht op succesvolle vaccinaties vanaf het begin van het jaar, geeft ons vertrouwen’, zegt CEO Fritz Joussen. ‘Alle indicatoren wijzen op een succesvolle herstart van de reissector zodra de pandemie voorbij is. We zijn voorbereid op deze nieuwe start.’
Bron: Knack.be
Hier loopt iedereen te klagen, maar wij hoorden niets over omscholingsprogramma’s, integendeel iedereen zit thuis op hun luie reet te wachten tot het virus overwaait.
Inclusief Tilly Pikerie!
Lol @eclapas
TUI blijft voorlopig overeind dankzij de steun van de Duitse overheid en een reorganisatie
Om aan zijn financiële verplichtingen te blijven voldoen, krijgt TUI hulp van de Duitse staat. Deze week verzekerde het reisconcern zich van nog eens 1,2 miljard euro aan noodkrediet, naast de al in april verstrekte steun van 1,8 miljard euro. Daarbij bestaat de kans dat de overheid een belang in het bedrijf verwerft.
https://www.businessinsider.nl/reisgigant-tui-raakt-99-proce
De Nederlandse regering heeft miljarden steun aan KLM gegeven maar nergens valt te lezen of TUI ook deze hulp heeft gekregen. Veel medewerkers van KLM laten zich omscholen tot hulpverleners en andere beroepen, daar kunnen wij wat van leren.
Hier loopt iedereen te klagen, maar wij hoorden niets over omscholingsprogramma’s, integendeel iedereen zit thuis op hun luie reet te wachten tot het virus overwaait.