30 C
Willemstad
• vrijdag 17 mei 2024

Extra | Journaal 15 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 14 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, May 10, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Marf blog | Capriolen van een GevMin: Marvelyne vs Ombudsman

HomeAuteursMarf blog | Capriolen van een GevMin: Marvelyne vs Ombudsman

11 juni 2015. We komen er maar niet mee klaar, die ABN AMRO carrièreblog van Marvelyne Wiels. Teveel bomboshi in het heden. Hoewel hoogst opmerkelijk hadden de volgers van onze als het om schaamteloosheid gaat niet te overtreffen Gevolmachtigde Minister Marvelyne Wiels er wel rekening mee gehouden dat

Marvelyne Wiels | Nico van der Ven
De Gevolmachtigde Minister van Curacao in Den Haag Marvelyne Wiels – door het publiek consequent aangeduid als Fraudelyne – vreest voor haar goede naam en faam | Foto Nico van der Ven

deze niet om haar fatsoensnormen bekend staande dame wild om zich heen zou gaan slaan naarmate de openbaarmaking van het rapport over haar onafzienbare reeks misstappen dichterbij komt. Daar past dus ook een kort geding tegen de Ombudsman bij. Dat een minister-president de gevolmachtigde minister krijgt die hij verdient, blijkt maar weer eens een waarheid als een koe. Wiels heeft er voor gekozen zich niet te laten bijstaan door een advocaat die het straatvechten tot hogere kunst heeft verheven, maar door een letterlijk en figuurlijk grijze professor in de staatsrechtgeleerdheid. De brave man is zo trots op zijn opdracht dat hij het zelf via een heus persbericht en interview (audio) wereldkundig heeft gemaakt.

Het KKC blogteam heeft een neutrale waarnemer gevraagd zijn objectieve licht over dat persbericht te laten schijnen. Wat hem om te beginnen opvalt is dat Wiels die altijd en overal – ook bij de Rijksministerraad – te laat komt opdraven, er nu als een haantje de

Marvelyne Wiels vs Ombudsman | Cartoon Pa Stechi
Marvelyne Wiels start kort geding tegen Ombudsman | Cartoon Pa Stechi

voorste bij is. Ja, zelfs te snel want als zij het toch juridisch wil uitvechten moet ze wel bij de les blijven. Want juridisch gezien is er helemaal geen rapport dat haar van wat dan ook beschuldigt. Er is dus nul-komma-nul om tegen de vechten. Het rapport van de Ombudsman is pas een rapport als het is aangeboden aan de premier en de Staten. De advocaat heeft het in zijn persbericht er over dat de Ombudsman zich baseert op anonieme informanten. Dat is een bewuste suggestieve aanduiding, maar bovenal feitelijk volslagen incorrect. De Ombudsman heeft veel informanten gesproken (logisch, zo veel misstappen, zo veel getuigen) van wie zij naam, toenaam en adres kent. Dat zij in haar rapport en tegen Wiels de identiteit van deze mensen niet prijs geeft is logisch en juridisch gerechtvaardigd. In beschaafde landen kunnen klokkenluiders rekening op bescherming van hun identiteit om te voorkomen dat zij slachtoffer worden van represailles en wraak. Zeker in het geval Wiels geen overbodige luxe. Zij heeft immers al geroepen verhaal te zullen halen zodra zij weet wie er met de Ombudsman hebben gesproken. Voor het verweer is het ook helemaal niet nodig dat Wiels de identiteit van de informanten kent. De Ombudsman heeft de informatie die zij heeft ontvangen gewogen op geloofwaardigheid en relevantie. Door deze in het nog te verschijnen rapport op te nemen maakt zij deze feiten de hare. Wiels kan haar pijlen dus richten op de Ombudsman. Bovendien kun je je afvragen want de identiteit van een informant er toe doet om je te kunnen verdedigen tegen een eventueel onjuiste beschuldiging. Een voorbeeld: Als je door oom agent betrapt wordt op het negeren van een rood verkeerslicht, is dat niet meer of minder ernstig als de agent Piet of Klaas heet. Dat is niet anders als je er op bent betrapt een lading wijn, een complete keuken of een kostbare vaas te hebben gejat. Maar het beste heeft de professor voor het slot bewaard want zijn persbericht krijgt een ronduit hilarisch slot. Het vooralsnog niet bestaande rapport is schadelijk voor de reputatie van Hare Majesteit Wiels…  Het duurde bijna 2 uur voordat het team zich weer een beetje had hervonden. De GevMin – door het publiek consequent aangeduid als Fraudelyne – vreest voor haar goede naam en faam…. De Ombudsman moet van goede huize komen om een rapport te fabriceren dat nog enige schade kan toevoegen aan het beeld dat Wiels zelf al van haar reputatie heeft gemaakt. Als het niet zo treurig zou zijn hoeveel schade Wiels anderen heeft berokkend, zou je het komisch kunnen vinden dat juist Marvelyne het over ‘fair play’ en ‘behoorlijk bestuur’ heeft. Voorspelling: voor de rechter is dit een eitje. Het kan niet anders dan dat de eis niet ontvankelijk wordt verklaard. Dat is op zich jammer want wat hadden we graag genoten van het ongetwijfeld vernietigende oordeel van de rechter als hij de aanklacht ook inhoudelijk zou hebben beoordeeld. Het kort geding speelt a.s. donderdag 18 juni. Lees meer…

Dit artikel is geplaatst in

13 reacties

 1. @ Held: om in uw taal te spreken: mond houden of doen. Ben niet mee eens. Niemand is te oud om te doen wat zegt of te zeggen wat doen.

  LaStiwz is naam, niet onder ander naam. Eerlijk en zij moeten het doen. Yiu di Corsow zijn eerlijk en vooral de jongen. Zij kunnen en moeten. Waar blijven ze, ze zijn er maar durven niet. Hulde en de jonge.

 2. Weet u! Vind het jammer. Nos tin hopi ju di Corsow cu por. Echt jonge Curaçaose jeug die klaar zijn. Was altijd ons probleem. Het steunen op een klein elite groep. Een ieder weet wie ze zijn. Wordt tijd. Ben er te oud voor. Had ik graag gedaan.

 3. De Eerste Minister is politiek verantwoordelijk voor de Gevolmachtigd Minister. In dit geval lijkt het ,dat ook andersom, door een valse brief, de benoeming van de Eerste Minister uitsluitend te danken is aan de manipulaties van de Gevolmachtigd Minister.
  Gaat de een, dan gaat ook de ander. Statenlid Sulvaran beschikt niet over bovennatuurlijke gaven, hij weet gewoon de datum waarop dit rapport openbaar wordt. Vandaar zijn sombere politieke weersvoorspelling.
  Tenzij de lottery-casino bobo’s natuurlijk anders beslissen.

 4. Fraudelyne weet dat het gedaan is met haar rampzalige periode in het Curacaohuis dat ze in no time wist af te breken.

  In no time ook heeft ze haar al weinig florisante reputatie compleet te grabbel gegooid, al zal Peppie Sulbaran er vast nog een veelbelovend politicus in zien. Voor de MFK wel te verstaan.

  Duidelijk is dat Fraudelyne na het Curacaohuis nergens meer aan de bak komt en als paria zal worden gezien, dus het is logisch dat ze haar verblijf in het Curacaohuis zo lang mogelijk zal proberen te rekken om nog zoveel mogelijk haar zakken (of vazen?) te vullen.

  Misschien kan ze een truki pan beginnen? Een nieuwe keuken heeft ze al.

 5. Het volk zou publicatie van het rapport moeten opeisen. Blijkbaar staan er niet zo leuke verhalen in het rapport. Vroeg of laat komen wij het te weten. Het oordeel zal dan aan onze bevolking liggen. Wat mij opvalt is dat het rapport angstvallig geheim wordt gehouden. Waarom ? Het lijkt alsof het einde van de regering naderd. Geheimhouding van een rapport . Is de reinste onzin. Een zaak aanspannen? Dit hoort afgehandeld te worden in de staten. Niet voor een rechter. Ik zou als statenlid snel een vergadering en spoed aanvragen. Niet te geloven. Dus de onbudsman is onbetrouwbaar? In welke samenleving leven wij wake up Curaçao. Echt.

 6. De bekende intimidatie. Ze is niet “te snel” het is gewoon zo geplanned. Als je de druk maar genoeg opvoert voordat het rapport klaar is zal de conclusie wellicht milder zijn is kennelijk het idee. Als er maar geen persoonlijke op de ombudman gerichte bedreigingen bij komen.

 7. schadelijk voor de reputatie van Hare Majesteit Wiels… ????
  schadelijk ….. men vergeet de “N”….schandelijk….
  en moeten we haar dan ook nog aanspreken met HOOGHEID ?????
  je moet maar lef hebben

 8. Mee eens.
  De bevolking – lees de stemgerechtigden – moeten eens een keer leren dat stemmen op populistische figuren dit soort consequenties heeft. Met laat zich veel te gemakkelijk met een kluitje het riet in sturen door bv een Blackberry of een kaartje van ANG 100.00.
  Ga eens na wie echt integer is en wie de meelopers zijn die alleen maar uit zijn om zo veel mogelijk gewin voor zichzelf en/of familie te vergaren. Je komt dan tot de conclusie dat maar heel weinigen die toets kunnen doorstaan…
  Maar ja, de bevolking krijgt die politici die ze verdient…

 9. deze dame (zeg maar bitch) is al jaren beig heel veel geld uit tegeven ten koste van de balastingbetalers van Curacao.
  heeft dit geld enig nut gehad?
  ik kan niets verzinnen.
  behalve natuurlijk dat deze dame een mooi levendje heeft gekregen.
  ze voelde zich lekker belangrijk, heeft haar familie en vriendjes geholpen aan nepbaantjes en heeft haar status en portemonnee heerlijk bijgevuld.
  en ze heeft Asjes in het zadel gholpen met leugens en bedrog.
  lekker zooitje hier op Curacao en daar in het Curacaohuis.
  het volk mag de hogerdood sterven of kanker krijgen van de Isla.
  de corruptici kunnen feesten en belangrijk zijn, zonder enige vorm van normbesef.
  Wanneer komt er eens een opstand…
  net als tijdens de franse revolutie: de koppen moeten rollen…

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties