30 C
Willemstad
• zaterdag 21 mei 2022 19:03

Laatste reacties

- Advertentie -

KFO: Aanstelling vrouw Asjes is corrupte daad

Tara en Ivar Asjes Prins
Tara en Ivar Asjes Prins

 

WILLEMSTAD — De aanstelling van de vrouw van minister-president Ivar Asjes (PS), Tara Asjes-Prins, bij de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) is volgens pressiegroep KFO (Kòrsou Fuerte i Outónomo) een corrupte daad.

- Advertentie -

Volgens de groep is het onmogelijk geworden voor kabinet-Asjes om controle uit te oefenen op de CBCS.

Premier Ivar Asjes (PS) heeft middels zijn pagina op de sociale netwerksite Facebook bevestigd dat zijn echtgenote Tara Asjes-Prins een baan heeft gekregen bij de CBCS.

Voor KFO bestaat er geen twijfel dat zowel Asjes als CBCS-directeur Emsley Tromp een corrupte figuur is.

In een uitgebracht persbericht stelt de groep dat de inmiddels overleden leider en oprichter van PS, Helmin Wiels, tot de conclusie was gekomen dat Tromp corrupt is.

PS heeft zelfs manifestaties gehouden om Tromp weg te krijgen, de persoon die ze hebben uitgemaakt voor de meest corrupte persoon van Curaçao.”

Volgens KFO is er geen vertrouwen meer dat de regering van Asjes met harde hand zal optreden tegen personen die gemeenschapsgeld verduisteren, nu hij en zijn familie directe banden hebben met de persoon die door de PS is gekenschetst als de spin in het web van corrupte personen op Curaçao, dat werd afgeschilderd als ‘de zwarte jetset’ van het eiland.

KFO wijst erop dat het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem, de Algemene Rekenkamer, het gerecht en KFO, die ook grondig onderzoek heeft verricht naar Tromp, het niet allemaal bij het verkeerde eind kunnen hebben.

Wat moeten de kiezers die op de PS hebben gestemd hiervan denken? Asjes moet niet vergeten dat de minister-president een voorbeeldfunctie heeft. Een minister-president moet ver weg blijven van alles dat de schijn van corruptie heeft. Nog erger, er moet hard worden opgetreden tegen iedereen die gemeenschapsgeld verduistert.”

Asjes heeft zelf een patroon laten zien van onbetrouwbaarheid, gebrek aan integriteit en corruptie, aldus KFO.

In deze kwestie is het niet relevant of de vrouw van Asjes de kwaliteiten heeft voor de functie. Het punt is dat zij nu deel uitmaakt van de bron van corruptie en dat tast de geloofwaardigheid aan van de minister-president, die een voorbeeldfunctie heeft.”

In zijn reactie op zijn Facebook-pagina stelt Asjes het te betreuren dat er weer pogingen worden ondernomen om zijn echtgenote in de media zwart te maken, op een manier die hij alleen als ‘laag bij de grond’ kan omschrijven.

Mijn echtgenote is een gekwalificeerde professional en net zoals iedereen heeft zij het recht om te solliciteren bij een of meerdere instanties om een baan te vinden en om haar loopbaan voort te zetten.”

 

Broon: Amigoe

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Als ze het net zo goed doet als met Taco Time dan denk ik dat Tromp haar beter de post kan laten rondbrengen.
    LOL, “Professional” net als (J)Asjes natuurlijk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | ‘Curaçao deporteert Venezolanen als toerist’

Persbureau Curacao Zes Venezolaanse mannen die op Curaçao vast zitten omdat ze zonder papieren binnen probeerden te komen worden worden vandaag als toerist naar Panama gestuurd, maar in...

PBC | Ajax wint met 1-5 van Team Curaçao

Persbureau Curacao Ajax heeft het oefenduel met Team Curaçao ruim gewonnen. Christian Rasmussen was man van de wedstrijd. Mede door vier doelpunten van de Deen en een serie...

PBC | Verbond van protestantse voorgangers vindt overheid medeplichtig aan misbruik van vrouwen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het verbond van protestantse voorgangers APK protesteert tegen de plannen van de overheid om prostitutie te faciliteren in Campo Alegre. Ze zou daarmee medeplichtig...

Opinie Jeff Sybesma | Dag van de biodiversiteit

Opinie Dr. Jeff Sybesma | “Building a shared future for all life” Bios betekent in het Latijn: leven. Biodiversiteit betekent dus de verscheidenheid aan leven. Maar wat is...

NU | Ajax dankzij uitblinker Rasmussen en Ihattaren ruim langs Curaçao in oefenduel

Ajax heeft een vriendschappelijke wedstrijd tegen Curaçao in de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) zonder problemen gewonnen. De Amsterdammers waren dankzij uitblinker Christian Rasmussen en...

Telegraaf | JA21 wil opvang veiligelanders verplaatsen: ’Asielzoekers naar Curaçao’

Valentijn Bartels en Niels Rigter Den Haag - Nederland moet de asielprocedure voor asielzoekers uit veilige landen verplaatsen naar het Caribisch deel van het koninkrijk. Dat voorstel doet...
- Advertentie -
- Advertentie -