31 C
Willemstad
• zaterdag 25 september 2021 12:30

Laatste reacties

- Advertentie -

KFO: Aanstelling vrouw Asjes is corrupte daad

Tara en Ivar Asjes Prins
Tara en Ivar Asjes Prins

 

WILLEMSTAD — De aanstelling van de vrouw van minister-president Ivar Asjes (PS), Tara Asjes-Prins, bij de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) is volgens pressiegroep KFO (Kòrsou Fuerte i Outónomo) een corrupte daad.

Volgens de groep is het onmogelijk geworden voor kabinet-Asjes om controle uit te oefenen op de CBCS.

- Advertentie -

Premier Ivar Asjes (PS) heeft middels zijn pagina op de sociale netwerksite Facebook bevestigd dat zijn echtgenote Tara Asjes-Prins een baan heeft gekregen bij de CBCS.

Voor KFO bestaat er geen twijfel dat zowel Asjes als CBCS-directeur Emsley Tromp een corrupte figuur is.

In een uitgebracht persbericht stelt de groep dat de inmiddels overleden leider en oprichter van PS, Helmin Wiels, tot de conclusie was gekomen dat Tromp corrupt is.

PS heeft zelfs manifestaties gehouden om Tromp weg te krijgen, de persoon die ze hebben uitgemaakt voor de meest corrupte persoon van Curaçao.”

Volgens KFO is er geen vertrouwen meer dat de regering van Asjes met harde hand zal optreden tegen personen die gemeenschapsgeld verduisteren, nu hij en zijn familie directe banden hebben met de persoon die door de PS is gekenschetst als de spin in het web van corrupte personen op Curaçao, dat werd afgeschilderd als ‘de zwarte jetset’ van het eiland.

- Advertisement -

KFO wijst erop dat het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem, de Algemene Rekenkamer, het gerecht en KFO, die ook grondig onderzoek heeft verricht naar Tromp, het niet allemaal bij het verkeerde eind kunnen hebben.

Wat moeten de kiezers die op de PS hebben gestemd hiervan denken? Asjes moet niet vergeten dat de minister-president een voorbeeldfunctie heeft. Een minister-president moet ver weg blijven van alles dat de schijn van corruptie heeft. Nog erger, er moet hard worden opgetreden tegen iedereen die gemeenschapsgeld verduistert.”

Asjes heeft zelf een patroon laten zien van onbetrouwbaarheid, gebrek aan integriteit en corruptie, aldus KFO.

In deze kwestie is het niet relevant of de vrouw van Asjes de kwaliteiten heeft voor de functie. Het punt is dat zij nu deel uitmaakt van de bron van corruptie en dat tast de geloofwaardigheid aan van de minister-president, die een voorbeeldfunctie heeft.”

In zijn reactie op zijn Facebook-pagina stelt Asjes het te betreuren dat er weer pogingen worden ondernomen om zijn echtgenote in de media zwart te maken, op een manier die hij alleen als ‘laag bij de grond’ kan omschrijven.

Mijn echtgenote is een gekwalificeerde professional en net zoals iedereen heeft zij het recht om te solliciteren bij een of meerdere instanties om een baan te vinden en om haar loopbaan voort te zetten.”

 

Broon: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Als ze het net zo goed doet als met Taco Time dan denk ik dat Tromp haar beter de post kan laten rondbrengen.
    LOL, “Professional” net als (J)Asjes natuurlijk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Twee Curaçaoenaars onder acht smokkelaars

Onder de acht drugssmokkelaars die dinsdag op zee werden aangehouden, zaten ook twee Curaçaoënaars. Een groep van zes Venezolanen waagde de oversteek met een grote hoeveelheid drugs....

ParadiseFM | Meteo zet Curaçao op code geel wegens extreme hitte

De Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) heeft vrijdag een code geel afgegeven in verband met extreme hitte. Meteo raadt aan zoveel mogelijk binnen te blijven, voldoende water te...

ParadiseFM | Alweer een dode door corona, aantal doden stijgt naar 159

Er is weer iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19. Zo blijkt uit de coronacijfers van vrijdag. Daarmee staat het aantal mensen dat op Curaçao aan de...

CC | Resistance to controversial dispute law has surprised Knops

THE HAGUE - The resistance of the parliaments of Curacao, Aruba and Sint Maarten against the draft Consensus Kingdom Act on Kingdom Disputes has surprised Undersecretary Raymond...

DH | Sam is now a hurricane

Sam is now a hurricane, rapid intensification forecast to continue. Hurricane Sam Advisory Number 7. NWS National Hurricane Center Miami FL AL182021 500...

AntilliaansDagblad | RMR: Sint Maarten voldoet voldoende

7e Tranche spoedig door Nederland overgemaakt Philipsburg - Sint Maarten ontvangt binnenkort de zevende tranche liquiditeitssteun van Nederland. De Rijksministerraad (RMR) heeft hier vrijdagochtend groen licht voor gegeven. Het...
- Advertentie -