27 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 20:20

Democracy now! | Monday, March 8, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 8 maart 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Noodregeling met drie maanden verlengd

Persbureau Curacao De avondklok wordt teruggezet naar 22.00 uur en is van kracht tot 4.30 uur. De maatregel gaat per direct in. De noodregeling is daarnaast verlengd met...

NOS | ‘Diepste recessie ooit’ voor Aruba, IMF adviseert belastinghervormingen

Als gevolg van de coronacrisis is de staatsschuld van Aruba vorig jaar opgelopen tot ruim 2,5 miljard euro. Dat komt overeen met 117 procent van het bruto...

PBC | Moord Godett gevolg van oude familievete

Persbureau Curacao De moord op politicus Almier Godett is het gevolg van een oude vete in de familie Godett. Almier is zondagochtend een uit de hand gelopen ruzie gaan...

PBC | Aantal coronabesmettingen stijgt weer op Curaçao

Persbureau Curacao Het aantal coronabesmettingen op Curaçao is de afgelopen dagen flink gestegen. 38 mensen werden dit weekend positief getest op 920 uitgevoerde testen. Een testratio van 4,1 procent....
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Bron Kerwin Award voor Quinsy Gario

Kerwin Award voor Quinsy Gario

Quinsy Gario bij arrestatie demonstratie tegen Zwarte Piet - Foto |  Siri Venning
Quinsy Gario bij arrestatie demonstratie tegen Zwarte Piet – Foto | Siri Venning

CURAÇAO – “We herdenken dat we 31 jaar geleden iemand zijn kwijtgeraakt vanwege zijn donkere huidskleur. En we zijn er nog steeds niet in Nederland”, zegt kunstenaar en programmamaker Quinsy Gario. Dat schrijft Caribisch Netwerk.

Hij kreeg gisteren een Kerwin Award tijdens de jaarlijkse herdenking van de moord op Kerwin Duinmeijer op de Dam in Amsterdam. De 15-jarige Antilliaan Kerwin Duinmeijer werd in 1983 neergestoken door een skinhead op de Dam en overleed later aan zijn verwondingen. Een taxichauffeur weigerde hem naar een ziekenhuis te vervoeren.

Quinsy Gario in gesprek over zijn Kerwin Award

Trots
Gario is trots op zijn Kerwin Award:

“Het is een teken van waardering voor waar ik me mee bezig heb gehouden.”

Hij maakt zich al een paar jaar hard voor de afschaffing van Zwarte Piet en kreeg daardoor naast lof, ook veel kritiek over zich heen.

“Ik denk dat het een belangrijke stap is in de richting van erkenning van de onderdrukking van bepaalde groeperingen in Nederland en hoe we daar mee omgaan.”

Ook Fundashon Bon Intenshon, Stichting Herman van Veen en Stichting Secret Garden kregen een Kerwin Award.

Politiegeweld
Toch is de strijd tegen discriminatie en racisme is Nederland nog lang niet voorbij, meent Gario. Als voorbeeld noemt hij de moord op de donkergekleurde Richi in Den Haag in 2012.

“De politie heeft blinde vlekken op het gebied van racisme en erkent niet dat het gebeurt. Als er incidenten zijn worden de mensen die racistisch handelen niet altijd op hun vingers getikt.”

Hij ziet dit als een wereldwijd probleem in landen die in het verleden koloniën hadden.

“Wat in Ferguson gebeurt is op een ander niveau dat wat we hier hebben, maar wij zijn niet veel beter af.”

Bron: Versgeperst

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties