30 C
Willemstad
• vrijdag 14 mei 2021 14:58

Democracy now! | Friday, May 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | MFK en PNP slaan gesprek COHO af

De coalitiepartijen MFK en PNP willen niet met Knops in gesprek over het COHO. Dat zegt PNP-leider Ruthmilda Larmonie in de Amigoe. Al eerder gaf de nieuwe...

ParadiseFM | Laatste kans om tweede Pfizer prik te krijgen

Dit weekend is de laatste kans om een tweede Pfizer vaccinatie te krijgen. Dat kan alleen nog aanstaande zondag tussen twaalf en vijf ‘s middags bij het...

ParadiseFM | “Akkoord met Corc nog deze maand”

Refeneria di Korsou (RDK) en potentiële nieuwe uitbater Corc zijn er bijna uit. Ze verwachten deze maand nog tot een akkoord te komen. Dat schrijft het Antilliaans...

ParadiseFM | Knops zet lening voor St. Maarten stop

Sint-Maarten krijgt voorlopig toch geen coronasteun, dit keer omdat de regering van het eiland nog steeds niet het wanbestuur van het vliegveld heeft aangepakt. Dat schrijft demissionair...
- Advertisement -spot_img

Jonge vrouwen laten doorstromen naar leidinggevende posities

HomeMediaJonge vrouwen laten doorstromen naar leidinggevende posities

PWC-rapport over millenial-vrouwen

jonge vrouwenWILLEMSTAD — PwC heeft in het kader van de Internationale Dag van de Vrouw een rapport gepubliceerd dat gericht is op datgene wat organisaties kunnen doen voor millennial-vrouwen, de groep vrouwen die tussen 1980 en 1995 is geboren, om ze te laten doorstromen naar leidinggevende posities.

Advertentie

Naar verwachting zal de millennial-generatie aanzetten tot een ongekende verschuiving in de worklife organisatiecultuur.
Dat blijkt uit het rapport ‘Next generation diversity – Developing tomorrow’s female leaders’ van PwC.
Het rapport belicht zes belangrijke thema’s die een integraal onderdeel uitmaken van het succesvol aantrekken, behouden en ontwikkelen van de millennial-vrouwen.
De focus op het vrouwelijke deel van de millennial-generatie helpt om beter te begrijpen hoe millennialvrouwen kunnen worden ontwikkeld tot de leiders van morgen. Zuleika Lasten, Tax Partner en Diversity & Inclusion Leader van PwC

Curaçao, zegt: “Diversity & Inclusion is binnen onze organisatie een belangrijk thema, daarom hechten wij veel waarde aan millennial-vrouwen. Wij streven naar een organisatie waar klanten, medewerkers en relaties met een breed scala aan verschillen en overeenkomsten, zoals ras, religie, generatie, geslacht, seksuele geaardheid en fysieke capaciteiten, zich gelijk voelen in onze bedrijfscultuur. Millennialvrouwen betreden massaler de arbeidsmarkt dan elke voorgaande generatie, dat is de reden waarom wij het zo belangrijk vinden te begrijpen hoe we de millennialvrouw kunnen aantrekken, ontwikkelen en behouden in onze organisatie.”

Uit het rapport blijkt dat millennial-vrouwen belangrijk zijn, omdat zij hoger opgeleid zijn en in grotere aantallen de arbeidsmarkt betreden in vergelijking tot alle voorgaande generaties.
Ook zijn ze meer zelfverzekerd dan elke vrouwelijke generatie die haar is voorgegaan en schat zij haar kansen voor loopbaanontwikkeling hoger in.
Millennialvrouwen zoeken naar werkgevers die een goede reputatie hebben voor diversiteit, ze verwachten regelmatig feedback te ontvangen en ondanks het feit dat zij zeer tech-savvy zijn, geven zij de voorkeur aan persoonlijke feedback wanneer het om belangrijke discussies gaat.
Daarnaast hechten ze grote waarde aan het opdoen van internationale ervaring en vinden ze het imago en de reputatie van de sector zeer belangrijk.
Het PwC-rapport ‘Next generation diversity – Developing tomorrow’s female leaders’ is te downloaden via de website press.pwc.com.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties