27 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 04:51

Laatste reacties

- Advertentie -

Jardim moet uitleg geven over betaling Speedy Kopter

José JardimWILLEMSTAD — Onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran wil dat minister van Financiën José Jardim binnen dertig dagen schriftelijk verslag uitbrengt aan de Staten over de betaling van een miljoenenbedrag aan het bedrijf Speedy Kopter.

Sulvaran wil weten wat de adviezen omtrent de betaling zijn geweest, wie de beslissing heeft genomen om over te gaan tot betaling en waarom er geen verrekening heeft plaatsgevonden met schulden van de eigenaar van Speedy Kopter aan de belastingdienst.

Vorig jaar is naar verluidt een bedrag van 2,2 miljoen gulden door de vereffeningcommissie via de ‘Gouvernement Speciaal-rekening’ overgemaakt aan Speedy Kopter van oud-minister van Financiën George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK).
Het gaat om een vordering van diensten die het helikopterbedrijf op St. Maarten heeft verleend. Op deze speciale rekening stond rond de 100 miljoen gulden uit de boedel van de voormalige Nederlandse Antillen.

Sulvaran zegt dat naar zijn mening de voormalige minister van Justitie had aangegeven dat Speedy Kopter niet meer betaald hoeft te worden.
Gisteren besloot hij Jardim om schriftelijke uitleg te vragen nadat er naar alle waarschijnlijkheid toch betalingen zijn verricht aan Speedy Kopter.

- Advertentie -

Volgens het Statenlid kan het niet zo zijn dat, al had betaling moeten plaatsvinden, deze betaling niet verrekend is met de belasting.
Volgens hem is het bekend dat er ook een belastingschuld is en deze had verrekend moeten worden voordat over is gegaan tot betaling.

Over een gerechtelijk geschil tussen het toenmalige land Nederlandse Antillen en de bedrijven Speedy Security Group, The Safety Zone een Speedy Kopter is er op 27 mei 2008 een vaststellingsovereenkomst opgemaakt.

In die overeenkomst staat dat uiterlijk 31 december 2008 het land Nederlandse Antillen een bedrag van bijna 2,3 miljoen gulden aan Speedy Security moest betalen voor bewakingswerkzaamheden van de strafgevangenis en het huis van bewaring op Curaçao.

Binnen dezelfde periode moest ook een bedrag van 300.000 gulden betaald worden aan Speedy Kopter.
Met deze betaling zou Speedy Kopter een procedure royeren die het bedrijf had lopen bij het gemeenschappelijk Hof van Justitie tegen de regering van de Nederlandse Antillen.

“Ter zake het geschil met betrekking tot de eventuele verlenging van de overeenkomst ter zake de uitvoering van helikoptervluchten te St. Maarten komen partijen overeen dat de sedert 2001 bestaande overeenkomst, onder dezelfde voorwaarden, wordt voortgezet tot en met 31 januari 2010.
Een nadere opzeggings- c.q. beëindigingshandeling is niet vereist waardoor de overeenkomst van rechtswege wordt beëindigd”

- Advertisement -

, staat er verder in de overeenkomst.

Sulvaran wil weten waarom, als Speedy Kopter door is gegaan met het uitvoeren van vluchten op St. Maarten, betaling via Curaçao heeft moeten plaatsvinden.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Stroomstoring Bonaire

Bonaire heeft sinds vanochtend 08.00 uur te kampen met een grote stroomuitval. Elektriciteitsbedrijf WEB bevestigt de storing. Het hele eiland ligt plat. Precies een jaar geleden, op 31...

Democracy now! | Wednesday, July 28, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curadoet pakt 300 projecten aan

Curadoet zal, na twee keer uitgesteld te zijn geweest, aanstaande zaterdag plaatsvinden. De grootste vrijwilligersactie van het eiland heeft dit jaar 300 projecten beschikbaar gesteld. Voor ruim...

ParadiseFM | Truks in brand bij Rodricon Transport

Verschillende truks van Rodricon Transport zijn vannacht volledig uitgebrand. Iets na drie uur ‘s nachts kreeg de politie een brandmelding binnen en rukten zij samen met de...

PBC | Vrouw die pcr-test vervalste was medewerker RCN

Persbureau Curacao De vrouw die haar PCR-test vervalste om Curaçao toch binnen te kunnen komen is een medewerker van Rijksdienst Caribisch Nederland op Bonaire. De vrouw met de...
- Advertentie -