25.7 C
Willemstad
• dinsdag 31 januari 2023

NOS | Bezoek Oranjes aan Aruba: warm ontvangst met cadeautjes

De koning, koningin Máxima en de prinses van Oranje zijn vandaag aangekomen op Aruba. Het was voor het drietal dag vier van de rondreis door het Caribisch...

AD | Aruba verwelkomt prinses Amalia, Willem-Alexander en Máxima

Na een dag rust staan er weer een hoop activiteiten op de planning voor prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Het gezelschap komt maandagochtend lokale...

Democracy now! | Monday, January 30, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 30 januari 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Godett wil Cicely van der Dijs vrij krijgen door oproep aan de koning

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Anthony Godett spant zich in om Cicely van der Dijs vrij te krijgen. Hij doet een oproep aan koning Willem Alexander om gratie te...

PBC | Thierry Baudet spreekt vanavond op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Thierry Baudet is op Curaçao. Vanavond spreekt hij in de Papagayo Beach Club over de visie van de partij voor Caribisch Nederland, zo twittert...

PBC | Bonaire: Wie gekozen wil worden om daarna voor de Eerste Kamer te stemmen, moet zich vandaag geregistreerd hebben

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vandaag kunnen de namen van de mensen die zich kandidaat stellen voor de eilandraadsverkiezingen voor Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden ingeleverd, zij vormen drie...
- Advertentie -

Jardim moet uitleg geven over betaling Speedy Kopter

José JardimWILLEMSTAD — Onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran wil dat minister van Financiën José Jardim binnen dertig dagen schriftelijk verslag uitbrengt aan de Staten over de betaling van een miljoenenbedrag aan het bedrijf Speedy Kopter.

Sulvaran wil weten wat de adviezen omtrent de betaling zijn geweest, wie de beslissing heeft genomen om over te gaan tot betaling en waarom er geen verrekening heeft plaatsgevonden met schulden van de eigenaar van Speedy Kopter aan de belastingdienst.

Vorig jaar is naar verluidt een bedrag van 2,2 miljoen gulden door de vereffeningcommissie via de ‘Gouvernement Speciaal-rekening’ overgemaakt aan Speedy Kopter van oud-minister van Financiën George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK).
Het gaat om een vordering van diensten die het helikopterbedrijf op St. Maarten heeft verleend. Op deze speciale rekening stond rond de 100 miljoen gulden uit de boedel van de voormalige Nederlandse Antillen.

Sulvaran zegt dat naar zijn mening de voormalige minister van Justitie had aangegeven dat Speedy Kopter niet meer betaald hoeft te worden.
Gisteren besloot hij Jardim om schriftelijke uitleg te vragen nadat er naar alle waarschijnlijkheid toch betalingen zijn verricht aan Speedy Kopter.

Volgens het Statenlid kan het niet zo zijn dat, al had betaling moeten plaatsvinden, deze betaling niet verrekend is met de belasting.
Volgens hem is het bekend dat er ook een belastingschuld is en deze had verrekend moeten worden voordat over is gegaan tot betaling.

Over een gerechtelijk geschil tussen het toenmalige land Nederlandse Antillen en de bedrijven Speedy Security Group, The Safety Zone een Speedy Kopter is er op 27 mei 2008 een vaststellingsovereenkomst opgemaakt.

In die overeenkomst staat dat uiterlijk 31 december 2008 het land Nederlandse Antillen een bedrag van bijna 2,3 miljoen gulden aan Speedy Security moest betalen voor bewakingswerkzaamheden van de strafgevangenis en het huis van bewaring op Curaçao.

Binnen dezelfde periode moest ook een bedrag van 300.000 gulden betaald worden aan Speedy Kopter.
Met deze betaling zou Speedy Kopter een procedure royeren die het bedrijf had lopen bij het gemeenschappelijk Hof van Justitie tegen de regering van de Nederlandse Antillen.

“Ter zake het geschil met betrekking tot de eventuele verlenging van de overeenkomst ter zake de uitvoering van helikoptervluchten te St. Maarten komen partijen overeen dat de sedert 2001 bestaande overeenkomst, onder dezelfde voorwaarden, wordt voortgezet tot en met 31 januari 2010.
Een nadere opzeggings- c.q. beëindigingshandeling is niet vereist waardoor de overeenkomst van rechtswege wordt beëindigd”

, staat er verder in de overeenkomst.

Sulvaran wil weten waarom, als Speedy Kopter door is gegaan met het uitvoeren van vluchten op St. Maarten, betaling via Curaçao heeft moeten plaatsvinden.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -