28 C
Willemstad
• zondag 16 januari 2022 17:58

Laatste reacties

- Advertentie -

Jardim moet uitleg geven over betaling Speedy Kopter

José JardimWILLEMSTAD — Onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran wil dat minister van Financiën José Jardim binnen dertig dagen schriftelijk verslag uitbrengt aan de Staten over de betaling van een miljoenenbedrag aan het bedrijf Speedy Kopter.

Sulvaran wil weten wat de adviezen omtrent de betaling zijn geweest, wie de beslissing heeft genomen om over te gaan tot betaling en waarom er geen verrekening heeft plaatsgevonden met schulden van de eigenaar van Speedy Kopter aan de belastingdienst.

Vorig jaar is naar verluidt een bedrag van 2,2 miljoen gulden door de vereffeningcommissie via de ‘Gouvernement Speciaal-rekening’ overgemaakt aan Speedy Kopter van oud-minister van Financiën George ‘Jorge’ Jamaloodin (MFK).
Het gaat om een vordering van diensten die het helikopterbedrijf op St. Maarten heeft verleend. Op deze speciale rekening stond rond de 100 miljoen gulden uit de boedel van de voormalige Nederlandse Antillen.

Sulvaran zegt dat naar zijn mening de voormalige minister van Justitie had aangegeven dat Speedy Kopter niet meer betaald hoeft te worden.
Gisteren besloot hij Jardim om schriftelijke uitleg te vragen nadat er naar alle waarschijnlijkheid toch betalingen zijn verricht aan Speedy Kopter.

- Advertentie -

Volgens het Statenlid kan het niet zo zijn dat, al had betaling moeten plaatsvinden, deze betaling niet verrekend is met de belasting.
Volgens hem is het bekend dat er ook een belastingschuld is en deze had verrekend moeten worden voordat over is gegaan tot betaling.

Over een gerechtelijk geschil tussen het toenmalige land Nederlandse Antillen en de bedrijven Speedy Security Group, The Safety Zone een Speedy Kopter is er op 27 mei 2008 een vaststellingsovereenkomst opgemaakt.

In die overeenkomst staat dat uiterlijk 31 december 2008 het land Nederlandse Antillen een bedrag van bijna 2,3 miljoen gulden aan Speedy Security moest betalen voor bewakingswerkzaamheden van de strafgevangenis en het huis van bewaring op Curaçao.

Binnen dezelfde periode moest ook een bedrag van 300.000 gulden betaald worden aan Speedy Kopter.
Met deze betaling zou Speedy Kopter een procedure royeren die het bedrijf had lopen bij het gemeenschappelijk Hof van Justitie tegen de regering van de Nederlandse Antillen.

“Ter zake het geschil met betrekking tot de eventuele verlenging van de overeenkomst ter zake de uitvoering van helikoptervluchten te St. Maarten komen partijen overeen dat de sedert 2001 bestaande overeenkomst, onder dezelfde voorwaarden, wordt voortgezet tot en met 31 januari 2010.
Een nadere opzeggings- c.q. beëindigingshandeling is niet vereist waardoor de overeenkomst van rechtswege wordt beëindigd”

- Advertisement -

, staat er verder in de overeenkomst.

Sulvaran wil weten waarom, als Speedy Kopter door is gegaan met het uitvoeren van vluchten op St. Maarten, betaling via Curaçao heeft moeten plaatsvinden.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | VPRO zendt ‘Atardi’ uit van Selwyn de Wind

Persbureau Curacao De VPRO zendt op donderdag 27 februari de documentaire ‘Atardi’ uit over het leven van Rudy Plaate. De film is gemaakt door Selwyn de Wind. Gedurende...

PBC | Opnieuw drie mensen op Curaçao overleden aan corona

Persbureau Curacao Voor de tweede dag op rij zijn er op Curaçao drie mensen overleden aan de gevolgen van corona. Het gaat om twee patiënten in het CMC...

Column Youp | Massaal muiten

Is die Stef Blok nou een handige politieke Harrie of gewoon een doortrapte achterbakse lafbek? Hoe ranzig is het om bij je afscheid als minister van Economische...

Law360 | Italy’s ‘King of Slots’ sues Spyware Co. for hacking his Iphone

An Italian casino owner known as "King of the Slots" is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his native country and...

DH | UPDATE: Airport closure 9:00pm today

AIRPORT -- The Princess Juliana International Airport has announced a scheduled closure at 9:00pm on Saturday, January 15. This to ensure safety due to limited staff at...

Ingezonden | De klantvriendelijkheid van Curgas

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -
- Advertentie -