26 C
Willemstad
• zaterdag 10 april 2021 23:22

NU | Tientallen vluchten naar Aruba, veelal Amerikaanse toeristen

Aruba kent zaterdag het grootste aantal vliegtuigen dat op één dag op de luchthaven landt sinds het begin van de coronapandemie. Naar verwachting komen meer dan dertig...

PBC | Vaccinatiestraat Marinebasis Parera geopend

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Sinds vrijdag kunnen mensen op Curaçao ook bij onze marinebasis terecht voor hun vaccinatie tegen COVID. Defensie verleent hiermee militaire bijstand, op verzoek van...

PBC | Raffinaderijbesprekingen van Corc slepen voort

Persbureau Curacao De eigenaar van de raffinaderij, overheidsbedrijf Refineria di Kòrsou (RdK) blijft onderhandelen met het Corc-consortium om de olieraffinaderij van Isla opnieuw te starten. De bestaande MOU...

PBC | Zerotolerance bij handhaving covidmaatregelen Curaçao

Persbureau Curacao Het Openbaar Ministerie en de politie van Curaçao hanteren een zero-tolerance beleid wanneer het gaat om handhaving van de Covid-maatregelen. Het opvolgen van de maatregelen moet...

PBC | Update: Advocaten alleen bij noodzaak de weg op

Persbureau Curacao Advocaten mogen alleen bij noodzaak overdag en na de avondklok op straat zijn voor hun werk. Dat meldt de deken van de Orde van Advocaten, Carine...

PBC | Reproductiegetal op Curaçao blijft boven de 1

Persbureau Curacao Willemstad- Alhoewel het aantal gevallen wellicht iets zijn gedaald is de positivity rate onverminderd hoog. Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth ligt deze rond de 35 procent. Ook...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoInteger man heengegaan

Integer man heengegaan

Oud-premier Miguel Pourier zaterdag overleden op 74-jarige leeftijd

Miguel Pourier (29 september 1938 - 23 maart 2013).  FOTO ELJEE BERFWERFF
Miguel Pourier (29 september 1938 – 23 maart 2013).
FOTO ELJEE BERFWERFF

Willemstad – Oud-premier Miguel Pourier is zaterdagavond na een lang ziekbed overleden op 74-jarige leeftijd. Pourier was van 1994 tot 2002 premier van de Nederlandse Antillen.

,,Met grote verslagenheid en diepe gevoelens van verdriet heeft de regering van Curaçao kennisgenomen van het overlijden van voormalig premier van de Nederlandse Antillen, Miguel Arcangel Pourier. Minister-president Daniel Hodge heeft zondagochtend namens de regering en de Curaçaose bevolking contact opgenomen met de familie Pourier en aan hen condoleances overgebracht en steun aangeboden”

, zo laat de regering weten.

,,Miguel Pourier wordt alom herinnerd als een integere en vriendelijke man met een warme persoonlijkheid die aan de Nederlandse Antillen leiding heeft gegeven in een van de moeilijkste periodes uit onze geschiedenis. Miguel Pourier is van grote betekenis geweest voor ons land dankzij zijn onvermoeibare inzet. We zijn hem daar intens dankbaar voor en zullen zijn warmte en wijsheid missen.”

Bij de sede van de PAR is gistermiddag een altaar ingericht ter nagedachtenis aan oud-premier Miguel Pourier. FOTO JEU OLIMPIO
Bij de sede van de PAR is gistermiddag een altaar ingericht ter nagedachtenis aan oud-premier Miguel Pourier.
FOTO JEU OLIMPIO

Namens de Nederlandse regering heeft minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk gisteren zijn medeleven getoond.

,,Met leedwezen hebben wij kennisgenomen van het overlijden van oud-minister- president Pourier van de Nederlandse Antillen. Hij is van grote betekenis geweest in een voor zijn land moeilijke periode.”

Premier van Sint Maarten Sarah Wescot-Williams liet gisteren weten:

,,Pourier werd premier van de Nederlandse Antillen tijdens een cruciale tijd in onze historie en zijn bijdrage in onze gezamenlijke geschiedenis is onmiskenbaar.”

Premier Mike Eman van Aruba roemde Pourier als een politicus die het verschil maakte.
Eman hoorde vlak voordat hij de bezoekers van de Arubadag-viering in Nederland zou toespreken over het overlijden van Pourier.

,,Wij zijn hier om feest te vieren maar helaas moet ik beginnen met slecht nieuws.”

Ook Eman refereerde eraan dat Pourier de Nederlandse Antillen door moeilijke tijden heeft moeten loodsen en daarbij op veel tegenwerking stuitte.

,,Hij zette zich in om het voor zijn land beter te maken maar moet zich eenzaam hebben gevoeld. Laten wij lering trekking uit zijn leven”

, aldus Eman die vervolgens de zaal vroeg om enkele momenten stilte om Pourier te gedenken.

Miguel Pourier was betrokken bij de oprichting van de PAR in 1993.
Emily de Jongh-Elhage, oud-premier van de Nederlandse Antillen namens PAR en voormalig partijleider van de gele partij, was zaterdagavond laat bij Pourier, vlak nadat hij overleed.

,,Ik ben bij de familie gebleven totdat het lichaam van de overledene vroeg in de ochtend is weggehaald. De Jongh-Elhage liet gisteren tegenover deze krant weten: ,,Condoleances aan heel Curaçao. Een integer mens, een familiemens is van ons heen gegaan.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties