Insel Air gaat diep door het stof voor vertragingen op Bonaire

Heerenveen (L) en Lippinkhof putten zich uit in verontschuldigingen op Bonaire | Foto | Belkis Osepa

Heerenveen (L) en Lippinkhof putten zich uit in verontschuldigingen op Bonaire | Foto | Belkis Osepa

KRALENDIJK – “We bieden Bonaire onze excuses aan voor de vertragingen van de afgelopen tijd.” Directeur Edward Heerenveen ging diep door het stof tijdens een uitleg over oorzaken van de vertragingen tegenover de journalisten die zich hadden verzameld in de vergaderzaal van Flamingo Airport.
Insel Air hoopt dat met nieuwe dienstregelingen en rechtstreekse verbindingen tussen Aruba en Bonaire, de service verbeterd wordt.

Belkis Osepa in gesprek met Edward Heerenveen

Jurgen Lippinkhof spreekt op Bonaire over de nieuwe dienstregelingen

Heerenveen en commercieel directeur Jurgen Lippinkhof somden de oorzaken op waarom de luchtvaartmaatschappij de betalende passagiers geen goede service kon verlenen:

 • door technische mankementen,
 • financiële problemen door vastgehouden geld in Venezuela,
 • geen vervangende vliegtuigen en
 • door veelvuldig onderhoud van de vliegtuigen, stapelden de vertragingen zich op.

Benadeeld

 “We hebben heel veel klachten gehoord. Passagiers waren heel erg boos. Ze hebben gelijk. Daarom leggen we uit, waarom we de vertragingen niet konden oplossen”, aldus Heerenveen.

Hij zegt dat niet alleen Bonaire benadeeld werd. Ook Aruba en andere bestemmingen van Insel Air. Wel vindt Heerenveen dat het luchtvaartbedrijf al het mogelijke heeft gedaan dat haalbaar was op dat moment.

“We hebben nooit passagiers laten staan. Ze zijn vervoerd, zelfs tot één uur in de ochtend.”

Insel Air krijgt binnenkort twee Fokker 50’s extra op de route naar Bonaire. In totaal zijn er dan vijf vliegtuigen die tussen de eilanden vliegen. Er zal altijd een reserve vliegtuig staan.

Aruba
Binnenkort komt Insel Air met een nieuwe dienstregeling en rechtstreekse vluchten tussen Bonaire en Aruba, informeert Jurgen Lippinkhof.

“We zijn bewust van de problemen met de connecties vanuit Curaçao naar de andere bestemmingen. We gaan nu structureel direct naar Aruba vliegen.”

Door Belkis Osepa

Bron: Caribischnetwerk.ntr.nl

2 Reacties op “Insel Air gaat diep door het stof voor vertragingen op Bonaire

 1. Abraham Mossel

  En de zakkenvullers gaan gewoon door,met zakken vullenrij

 2. Margret Smeets

  Het zou goed zijn als er een wettelijke schadevergoedingsregeling kwam voor dit soort vertragingen, want aan de excuses van Insel Air heb ik weinig.

  Ik denk dat als een reiziger de moeite neemt om naar de rechter te stappen hij ook een goede kans heeft op schadevergoeding.

  Overigens heb ik er wel begrip voor dat het voor een kleine maatschappij als Insel Air moeilijker is om reservecapaciteit achter de hand te houden dan voor bijvoorbeeld KLM.

  Maar de vertragingen op de vluchten tussen CUR en BON waren wel extreem, het kan niet anders dan dat Insel Air daar ook schuld aan had. Luchtvaartmaatschappijen beroepen zich echter maar al te graag op overmacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *