26 C
Willemstad
• vrijdag 23 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Rapport over klimaatbeheersing op scholen overhandigd aan regering

Een rapport over klimaatbeheersing op scholen is klaar en aan de regering overhandigd. Dat zei de minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), Sithree van Heydoorn...

Nu.cw | Snackbar Lik je Vingers in Saliña afgebrand

In snackbar Lik je Vingers in Saliña heeft in de nacht van woensdag op donderdag brand gewoed. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Bij aankomst van de...

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...
- Advertisement -spot_img

Blog Arthur Donker | Wat een circus!!

HomeBlogsBlog Arthur DonkerBlog Arthur Donker | Wat een circus!!
Arthur Donker | Foto Persbureau Curacao
Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Vandaag was de rechtzaak tegen advokaat Sulvaran, Peterson, Eustatia en de rebellenclub en die hebben écht alles uit de kast gehaald omdat er een eis tegen hen was van óf drie maanden schorsing óf helemaal niet meer als advokaat mogen werken dus swim or sink situatie. Eerst waren ze dagenlang op de radio Mas, de spreekbuis van de MFK, om het volk op te roepen om naar Wilhelminaplein te gaan om te demonstreren tegen de koloniale racisten.

Natuurlijk is de rassenkaart de makkelijkste kaart om te spelen want er zijn nog steeds genoeg mensen met een minderwaardigheidscomplex van het formaat van een maansonde die gemakkelijk voor de raciale kar gespannen kunnen worden en die waren daar ook met hun voorgekauwde borden en stonden te wachten als domme koeien om geslacht te worden.

Zoals te verwachten was, werd Tula natuurlijk uit zijn graf gehaald, afgestoft en weer als zielige gediscrimineerd figuur tentoongesteld en kreeg iedereen een ellenlange geschiedenisles voorgeschoteld met een hopi pika en werden zelfs de botbreuken van Tula één voor één uitvoerig  beschreven.

Natuurlijk kwam ook de Shell ook ter sprake, en dat de lokale mensen niet Julianadorp of Emmastad vroeger niet binnen mochten want dat was territorium van de koloniale Makambas die zelfs een eigen supermarket, Henderson hadden.

Ik moest hierom lachen want ik kwam altijd Julianadorp of Emmastad binnen alles wat je moest doen was je melden bij de portier en zeggen bij wie op bezoek ging dan werd de betreffende persoon gebeld en gevraagd of ze jou binnen mochten laten en kon je naar binnen en als je niet wist waar het was reed de portier op een Solex voor je uit.

Ik dacht wat is het probleem, we doen het vandaag aan de dag nog steeds, alleen heten die dorpen nou “Gated Communities” en gebruiken hetzelfde systeem en heeft het alleen met de veiligheid van de bewoners te maken en niks met discriminatie, er zijn genoeg politici die ook in zo’n ommuurde happy camp wonen.

Eldon 'peppie' sulvaran-chester peterson-anthony eustatius-klacht- Foto Dick Drayer
Eldon ‘peppie’ sulvaran-chester peterson-anthony eustatius-klacht- Foto Dick Drayer

En natuurlijk de hele dag door sneren richting de Knipselkrant, Versgeperst, politiek den Haag, Nardy Cramm, Dick Draayer, Rutte, Wilders, Richeron Balentien van Radio Direct en het scheelde niet veel of ze hadden ook de bijbel bij gehaald. Maar nou blijkt volgens hen ook dat de Knipselkrant Dick Drayer en meneer Frielink opeens gebombardeerd zijn tot financieërs / schrijvers van de Knipselkrant. Ik wist niet dat de knipselkrant aandelen verkocht. Anders had ik zeker een hoop van gekocht want die krant groeit harder dan een baby die Miracle Grow krijgt. Hun zondag blog “Machtstrijd Curaçao ontbrandt” is een superhit met meer lezers dan alle lokale kranten samen.

Waarom is dat zo? Omdat ze een ongezouten, goed onderbouwde, column brengen waarmee lezers aan het denken worden gezet en ze de waarheid laten zien zoals het is. De waarheid mag niet gezegd worden omdat het volk dan ziet wie in de grabbelton zit te graaien.

Om mensen te intimideren hebben ze natuurlijk ook de kameraadjes op laten draven om te proberen indruk te maken op het publiek en een ruggensteun te geven aan de rebellenclub. Gerrit Schotte en ex first lady Cicely Schotte, Charles Cooper, Carlos Monk,noem maar op het leek wel de red carpet bij een een film premiëre. Het eerst wat ik dacht toen ik dat stelletje bij elkaar zag was geniet nou maar lekker van want over twee maanden zullen jullie anders piepen als jullie veroordeeld worden.

Maar zoals altijd het was een ervaring en ik vind deze figuren grappig want ze deden zo hun best om te verdoezelen waar ze voor terecht stonden door de vinger alle kanten uit te laten wijzen behalve de goede en natuurlijk om zo zand in de ogen van mensen te gooien.

Ik blijf nog steeds lachen op deze klip want na dit circus realiseer ik me dat sommige mensen in plaats van een geboorteakte, zij een excuusbriefje hadden moeten krijgen van een condoomfabriek.

Thanks for the fun boys!

Door: Arthur Donker
te, Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. U heeft het circus dat zich gisteren afspeelde goed verwoord heer Donker.
    ben benieuwd hoeveel geld er geboden is aan de 25 of zo herrieschoppers (waaronder enkele van de op Punda beruchte drugsgebruikers) om buiten op toeters te blazen en met borden rond te lopen. What a shame for the tourists en weer een blamage voor Curaçao.

  2. Goed stuk Arthur. En dat Bonnie & Clyde na Januari een toontje lager zullen zingen staat ook als een paal boven water. Wat betreft Cooper, Monk, Wilsoe, R. Dos Santos, Jamaloodin, A van der Dijs, Hakim, Constancia, etcetera, etcetera, Die zullen pas voor het hekje komen als er koppen gaan vallen. Dan kan je er gif op innemen dat het bekende curaçaose vingertje wijzen gebruikt gaat worden om hun eigen haggie te reden. Dit soort figuren gaat over lijken, en word alleen al bewaarheid door deze opvoering van dit afgekloven toneelstuk met in de hoofdrollen een stel marionetten van de maffia.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties