27 C
Willemstad
• woensdag 5 mei 2021 23:34

ParadiseFM | ‘Einde Korsou di Nos Tur nabij’

Het einde van de politieke partij Korsou di Nos Tur is nabij. Dat zegt Meindert ‘Menki’ Rojer, de nummer twee op lijst, vandaag in het Antilliaans Dagblad. Het...

Democracy now! | Monday, May 5, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 5 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Semper: Gemiddeld 100 prikken per dag in de wijken

Er wordt door de mobiele vaccinatieteams in de wijken hard gewerkt voor elke prik. Per locatie worden er gemiddeld zo’n honderd prikken per dag gegeven, zegt Jerry...

DolfijnFM | Drastisch minder huwelijken dit jaar op Curaçao

Er wordt minder getrouwd op Curaçao. Drastisch minder zelfs. In 2018 waren er nog 744 paren die hun ja-woord gaven, vorig jaar was dat aantal nog maar...

DolfijnFM | Sportschooleigenaren willen weer open

Eigenaren van sportscholen op Curaçao luiden de noodklok. Het voortbestaan van individuele scholen in de bedrijfstak op het eiland is in gevaar. De versoepeling van de coronamaatregelen afgelopen...
- Advertisement -spot_img
HomeBlogsBlog Arthur DonkerBlog Arthur Donker | Wat een circus!!

Blog Arthur Donker | Wat een circus!!

Arthur Donker | Foto Persbureau Curacao
Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Vandaag was de rechtzaak tegen advokaat Sulvaran, Peterson, Eustatia en de rebellenclub en die hebben écht alles uit de kast gehaald omdat er een eis tegen hen was van óf drie maanden schorsing óf helemaal niet meer als advokaat mogen werken dus swim or sink situatie. Eerst waren ze dagenlang op de radio Mas, de spreekbuis van de MFK, om het volk op te roepen om naar Wilhelminaplein te gaan om te demonstreren tegen de koloniale racisten.

Natuurlijk is de rassenkaart de makkelijkste kaart om te spelen want er zijn nog steeds genoeg mensen met een minderwaardigheidscomplex van het formaat van een maansonde die gemakkelijk voor de raciale kar gespannen kunnen worden en die waren daar ook met hun voorgekauwde borden en stonden te wachten als domme koeien om geslacht te worden.

Zoals te verwachten was, werd Tula natuurlijk uit zijn graf gehaald, afgestoft en weer als zielige gediscrimineerd figuur tentoongesteld en kreeg iedereen een ellenlange geschiedenisles voorgeschoteld met een hopi pika en werden zelfs de botbreuken van Tula één voor één uitvoerig  beschreven.

Natuurlijk kwam ook de Shell ook ter sprake, en dat de lokale mensen niet Julianadorp of Emmastad vroeger niet binnen mochten want dat was territorium van de koloniale Makambas die zelfs een eigen supermarket, Henderson hadden.

Ik moest hierom lachen want ik kwam altijd Julianadorp of Emmastad binnen alles wat je moest doen was je melden bij de portier en zeggen bij wie op bezoek ging dan werd de betreffende persoon gebeld en gevraagd of ze jou binnen mochten laten en kon je naar binnen en als je niet wist waar het was reed de portier op een Solex voor je uit.

Ik dacht wat is het probleem, we doen het vandaag aan de dag nog steeds, alleen heten die dorpen nou “Gated Communities” en gebruiken hetzelfde systeem en heeft het alleen met de veiligheid van de bewoners te maken en niks met discriminatie, er zijn genoeg politici die ook in zo’n ommuurde happy camp wonen.

Eldon 'peppie' sulvaran-chester peterson-anthony eustatius-klacht- Foto Dick Drayer
Eldon ‘peppie’ sulvaran-chester peterson-anthony eustatius-klacht- Foto Dick Drayer

En natuurlijk de hele dag door sneren richting de Knipselkrant, Versgeperst, politiek den Haag, Nardy Cramm, Dick Draayer, Rutte, Wilders, Richeron Balentien van Radio Direct en het scheelde niet veel of ze hadden ook de bijbel bij gehaald. Maar nou blijkt volgens hen ook dat de Knipselkrant Dick Drayer en meneer Frielink opeens gebombardeerd zijn tot financieërs / schrijvers van de Knipselkrant. Ik wist niet dat de knipselkrant aandelen verkocht. Anders had ik zeker een hoop van gekocht want die krant groeit harder dan een baby die Miracle Grow krijgt. Hun zondag blog “Machtstrijd Curaçao ontbrandt” is een superhit met meer lezers dan alle lokale kranten samen.

Waarom is dat zo? Omdat ze een ongezouten, goed onderbouwde, column brengen waarmee lezers aan het denken worden gezet en ze de waarheid laten zien zoals het is. De waarheid mag niet gezegd worden omdat het volk dan ziet wie in de grabbelton zit te graaien.

Om mensen te intimideren hebben ze natuurlijk ook de kameraadjes op laten draven om te proberen indruk te maken op het publiek en een ruggensteun te geven aan de rebellenclub. Gerrit Schotte en ex first lady Cicely Schotte, Charles Cooper, Carlos Monk,noem maar op het leek wel de red carpet bij een een film premiëre. Het eerst wat ik dacht toen ik dat stelletje bij elkaar zag was geniet nou maar lekker van want over twee maanden zullen jullie anders piepen als jullie veroordeeld worden.

Maar zoals altijd het was een ervaring en ik vind deze figuren grappig want ze deden zo hun best om te verdoezelen waar ze voor terecht stonden door de vinger alle kanten uit te laten wijzen behalve de goede en natuurlijk om zo zand in de ogen van mensen te gooien.

Ik blijf nog steeds lachen op deze klip want na dit circus realiseer ik me dat sommige mensen in plaats van een geboorteakte, zij een excuusbriefje hadden moeten krijgen van een condoomfabriek.

Thanks for the fun boys!

Door: Arthur Donker
te, Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. U heeft het circus dat zich gisteren afspeelde goed verwoord heer Donker.
    ben benieuwd hoeveel geld er geboden is aan de 25 of zo herrieschoppers (waaronder enkele van de op Punda beruchte drugsgebruikers) om buiten op toeters te blazen en met borden rond te lopen. What a shame for the tourists en weer een blamage voor Curaçao.

  2. Goed stuk Arthur. En dat Bonnie & Clyde na Januari een toontje lager zullen zingen staat ook als een paal boven water. Wat betreft Cooper, Monk, Wilsoe, R. Dos Santos, Jamaloodin, A van der Dijs, Hakim, Constancia, etcetera, etcetera, Die zullen pas voor het hekje komen als er koppen gaan vallen. Dan kan je er gif op innemen dat het bekende curaçaose vingertje wijzen gebruikt gaat worden om hun eigen haggie te reden. Dit soort figuren gaat over lijken, en word alleen al bewaarheid door deze opvoering van dit afgekloven toneelstuk met in de hoofdrollen een stel marionetten van de maffia.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties