30 C
Willemstad
• zaterdag 2 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Ingezonden: Vu Pá

HomeAuteursIngezondenIngezonden: Vu Pá
Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag klom ” Arthur Donker ” voor ons in de pen…………..

arthur donkerVu Pá is een van de zoveel Papiamentse woorden waarbij je jezelf afvraagt hoe zijn ze in Godsnaam daaraan gekomen maar dat wordt gebruikt als iemand een grote, stomme fout heeft gemaakt.

“ E a comete un vu pá!”

Wij zijn specialisten in dingen doen zonder erbij na te denken

Onze minister Jeanne Marie Fransisca van SOAW, wat staat voor, Sociale Zaken, Onderwijs, Arbeid en Weet ik wat nog meer, heeft in een woeste poging om onze nationale helden te eren, een lijst uitgebracht, die zij vol trots in onze nationale bieb heeft opgehangen.

Nou is dat op zich geen slecht idee want ere wie ere toekomt daar sta ik helemaal achter, maar toen ik de namen zag kwam als allereerste vraag in mij op, WTF?????

En voor degene die deze afkorting niet kennen, het betekent niet Wednesday, Thursday, Friday, of Welcome To Facebook écht niet!

Wat voor criteria hebben ze gebruikt om deze lijst samen te stellen, Helmin Wiels een nationale held, de man die alle makambas in bodybags terug wilde sturen, die specialist was in mensen te beledigen en te kleineren? Zangers in populaire bandjes nationale helden? En onze eigen Shurendy Martina staat er volgens mij ook niet op.

Ze hebben niet eens de moeite genomen om de officiële namen van de personen op te zoeken en hebben hun roepnamen geplaatst en als het zo was tot daar aan toe, ze hebben ze namen ook nog fout geschreven een voorbeeld hiervan is Tania Cross met een “K”, Shon Cola zijn officiële naam is Nicolas Suzanna.

Harry Moen zijn naam is niet Harry maar Henri!

Ik ben blij dat de meeste ouderwetse namen zijn want tegenwoordig maken ze zulke rare combinatie van namen van de familieleden dat het arme kind d’r eigen naam niet eens uit kan uitspreken spreken laat staan schrijven en dan noemen ze dat kind Liesje.

Ik bedoel noem dat kind Liesje vanaf het begin ben je ook gelijk klaar

Zelfs Andruw Jones hebben ze fout geschreven hebben ze Andrew met een “e”.

Edsel Provence moet Etzel zijn.

Mijn vader zei altijd als je iets doet doe het goed of doe het niet!

Wat een geldverspilling weer, misschien moet er nou een commissie komen die dat allemaal weer moet gaan rechttrekken en criteria gaan stellen zodat we uiteindelijk tot een lijst kunnen komen die waardig is om onze echte helden te kunnen eren en kom niet met zanger van populaire bandjes of kauwgom- en briyechi verkopers.

Snappen jullie nou waarom ik blijf lachen op deze klip?

Arthur Donker

Advertentie

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties