Ingezonden | Voedselhulp gaat door

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Laurens Keesen aan het woord.

Alweer de derde week op pad voor het voedselhulpprogramma. Ik wil iedereen die bijdraagt aan Jason Vic en mij heel hartelijk danken. We moeten door, blijf ons helpen met helpen.

App +5999-6708154 als je (financieel) wilt helpen.

Accepteer geen honger. Hierbij wat foto’s zodat jullie zien waar jullie hulp terechtkomt. Er zijn ouders met kinderen, en beide ouders hebben hun baan verloren door Covid-19. Grote kinderen die voor zieke ouders zorgen en werk in toerisme verloren hebben. Veel alleenstaande moeders die hun jobjes kwijt zijn en wier laatste geld nu opraakt.

Ik praat met alle mensen even om me in te kunnen leven in hun situatie. Ze stellen de aan- dacht op prijs. Ze zijn blij en dankbaar voor de hulp die we met z’n allen geven. Het geeft ze hoop in een zware tijd. Laat ons alsjeblieft doorgaan met helpen. Ze hebben het echt nodig.

Laurens Keesen,
Curaçao

5 Reacties op “Ingezonden | Voedselhulp gaat door

 1. Curacao revisited

  Prima deze oproep van Laurens Keesen, maar laten wij niet vergeten dat net zoals accountants en advocaten op dit eiland, deze man ook jarenlang torenhoge tarieven in rekening heeft gebracht als actuaris. Ik gun iedereen een succesvolle business, maar keesen heeft jarenlang verzekeraars en vakbonden tegen elkaar uitgespeeld en de polishouder gaat daar op den duur de rekening voor betalen

 2. Deze “nederige smeking” van LAURENS KEESEN om voedsel te vragen voor andere hongerigen heeft mij persoonlijk zwaar geraakt want sterven door honger is een langdurige, kwellende ervaring. Vooral kinderen zijn bij honger het slachtoffer. Een ernstig ondervoede baby wordt apathisch en trekt zich terug in een somber en leeg eigen wereldje. Honger brengt stellig lichamelijke en geestelijke schade teweeg.De manier waarop mensen op voedseltekorten reageren, is afhankelijk van hun houding. In sommige gevallen heeft de honger mensen(zoals de Curacaose politici) gebracht tot een houding van „ik eerst” of „ieder voor zich”, want je hoort helemaal niets wat zij erover denken, zij uiten hun gevoelens niet, zij “leven” niet met ons volk. Dat heeft angstaanjagende consequenties. Hongerweeën kunnen mensen tot afschuwelijke vreselijke, onvoorstelbare uitersten drijven, wat ik verschillende keren reeds heb gezien in Zuid.Amerika. Het is met geen pen te beschrijven. Op zoek naar voedsel, verlaten mannen hun vrouw en kinderen om voor zichzelf te gaan zorgen. Gevallen van gezinnen die zelfmoord hebben gepleegd om maar niet een langzame hongerdood te hoeven sterven, en van wanhopige vaders die hun kleine kinderen in de rivier hebben geworpen om hen te verdrinken. Dit is slechts een kleine greep uit de vele afschuwelijke gebeurtenissen om te laten zien hoe hulpeloos de mens tegenover voedseltekorten staat. Dios spaar nos jiunan di Corsow di tal pensamientonan………algo horriblemente y triste.

 3. De bewoners van het eiland laten hun beste kant zien in deze tijden van terugslag.

  Een beste kant die de overheid nog niet echt heeft tentoongespreid.

  Een Mini-Ster in Den Haag beweerde zelfs dat niemand honger heeft op het eiland, dankzij deze regering nog wel.

  Als er mensen geen honger lijden is het vooral danzij de Particulieren en ONDANKS mini-sterren als Abuzi, Domket, Grijpberths, Graaizits en Boeman.

 4. Hulde voor Laurens Keesen.

  Top!

 5. Deze Keesens eindigt zijn pleidooi met; ” Laat ons alsjeblieft doorgaan met helpen. Ze hebben het echt nodig”.

  Het past precies in het plaatje van de elite, een grote groep die bezig is met overleven zal nooit in opstand komen en dat maakt het verschil tussen arm en rijk groter en groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *