27 C
Willemstad
• donderdag 28 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

INGEZONDEN: The True Colors van Drs. Ivar Asjes

HomeMediaAlgemeen nieuwsINGEZONDEN: The True Colors van Drs. Ivar Asjes
Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal inhouden worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag klom “Nardy Cramm” voor ons in de pen…………..

“Marvelyne Wiels is en blijft de Gevolmachtigde minister van Curaçao, of u of anderen dat nou leuk vinden of niet. Dat verzeker ik u.” Deze historische woorden sprak premier Ivar Asjes (PS) gistermiddag tijdens de wekelijkse persconferentie van de Raad van Ministers in Fort Amsterdam. Met dit antwoord reageerde de premier op de vraag van Radio Hoyer journalist Rick Hart waarom Wiels niet aanwezig was bij het afscheid van haar Arubaanse collega vertrekkend GevMin Edwin Abath en de begroeting van zijn opvolger Alfonso Boekhoudt.

Bij genoemde plechtige gelegenheid in Den Haag tijdens een bijeenkomst in het kader van de viering van 200 jaar Koninkrijk, waarbij ook premier Mike Eman aanwezig, Alex Rosario, de Gouverneurs van Curaçao, Sint Maarten en Aruba, en de beide Oud-minister van Koninkrijksrelaties Piet Hein Donner en Alexander Pechtold bij aanwezig waren. Asjes gaf journalist Rick Hart cynisch aan dat de toon van de vraag hem niet beviel en verder niets van dit afscheid af te weten en daarom ook niet te weten waarom Wiels op de plechtige bijeenkomst ontbrak.

Tot op heden liet Statenvoorzitter Mike Franco (PAIS) weten geen mogelijk te zien de door de gehele oppositie aangevraagde openbare vergadering nog dit jaar te laten plaatsvinden. De Statenvoorzitter vindt het kennelijk vooralsnog niet wenselijk de inmiddels slepende kwestie, die reeds dateert van 23 september en de eerste NTR-publicatie van 30 oktober jl (Marvelyne Wiels laat sollicitatieprocedures links liggen), en de daarop volgende NTR publicatie van van 8 november jl van Dick Drayer (Problemen met cv en masters Marvelyne Wiels), alsmede en de vele Curaçaose en Nederlandse publicaties over een mogelijk frauderende en liegende Gevolmachtigde Minister van Curaçao in de Rijksministerraad in Den Haag, nog dit jaar op de agenda te zetten.

Wat was er ook al weer aan de hand? Knipselkrant Curaçao zette het afgelopen week nog eens allemaal keurig op een rijtje. Gevolmachtigde Minister in Den Haag Marvelyne Wiels:

– kon niet aantonen dat ze ‘Hoofd Operational Support voor ABNAMRO Bank Trade & Guarantees EMEA, Nederland, Dubai en London’, was, zoals omschreven in haar officiële CV. Marvelyne Wiels kon ook niet bewijzen dat ze ‘Head Trade & Guarantees Solutions & Advisory’ was, zoals aangegeven in het EZVN-ABN AMRO functieprofiel. Dick Drayer had namelijk eerder met 2 ABN AMRO organogrammen weten aan te tonen dat Marvelyne Wiels Team manager Operations Support (personeelsnummer 24966) was.
– kon niet aantonen dat ze de dagelijkse leiding over 310 mensen had, zoals aangegeven in haar officiële CV. Ook niet over 3 teams en 41 mensen direct en 18 indirect, zoals aangegeven in ‘haar’ EZVN-ABN AMRO functieprofiel, dat zij inleverde voor haar nominatie en ambassadeurschap van EZVN (Ethnische Zakenvrouwen Nederland). Wel had Marvelyne Wiels volgens ex-collega’s als Teammanager Operations Support de leiding over een team van circa 10 mensen.
– kon niet aantonen Project Director ABN AMRO (toppositie in hoger management) te zijn geweest, zoals aangegeven in haar officiële CV.
– kon niet aantonen Adviseur van de Raad van Bestuur van ABN AMRO te zijn geweest, zoals aangegeven in haar officiële CV.
– was aantoonbaar niet in opdracht van de Raad van Bestuur ABN AMRO verantwoordelijk voor het ’73 miljard project’, zoals aangegeven in haar officiële CV. Drayer toonde aan dat de (toenmalige) Voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN AMRO Rijkman Groenink hiervoor verantwoordelijk was.
– kon niet aantonen anno 2013 niet aan de Haagse Hogeschool te studeren, zoals aangegeven op de officiele website van het Kabinet van Gevolmachtige Minister. Wiels zat bij haar aantreden op 7 juni 2013 ook niet in de afstudeerscriptiefase van een Msc opleiding aan de Haagse Hogeschool, zoals aangegeven in haar officiële CV van juni 2013, Marvelyne Wiels had eveneens geen Msc titel behaald in 2012, zoals aangegeven op haar LinkedIn en Yatedo pagina. Drayer had eerder middels een email van de Haagse Hogeschool aangetoond dat Marvelyne Wiels weliswaar in 2011/2012 is gestart met de opleiding Organisatie Coaching– opleiding., maar na het behalen van 3 tentamens in 2012 met de opleiding was afgezwaaid wegens onvoldoende resultaten.
– werd op basis van een ABN AMRO functieprofiel (alsmede enkele aanbevelingsbrieven) genomineerd voor ‘Zwarte Vrouwelijk Manager 2008′ door de business club Ethnische Zakenvrouwen Nederland (EZVN). Na aanleiding van deze nominatie trad Marvelyne Wiels toe tot het selecte business-clubje EZVN Ambassadeurs. Echter, het EZVN-ABN AMRO functieprofiel, -welke de functie ‘Head Trade Operations en Advisory & Solutions’ beschrijft-, en welke op onduidelijke wijze werd aangeleverd voor haar nominatie en ambassadeurschap van EZVN (Ethnische Zakenvrouwen Nederland), blijkt het functieprofiel van haar meerdere, de toenmalige ‘Head Trade Operations en Advisory & Solutions’ Rob de Munk te zijn.
– bleek misbruik te maken van haar GevMin positie door de NTR hoofdredactie in Hilversum te intimideren (video) met voor vrijdag 12u aan afstand verklaringen van Haagse Hogeschool en ABN AMRO. En verder te leveren bewijzen ‘die zeer vervelende gevolgen zou hebben voor meneer Drayer’ toen journalist Dick Drayer Wiels ruimschoots de gelegenheid bood voor wederhoor. In: De kinderschoenen van Curaçao
– heeft niet in het kader van een reorganisatie al eerste het Stichting Overheids Accountants Bureau SOAB ingeschakeld. Wiels stelde terstond na haar aantreden als GevMin op 7 juni 2013 te moeten reorganiseren en schoon schip moest maken en daartoe zou ze de overheidsdienst SOAB hebben ingeschakeld. ‘Ik heb direct toen ik er zat een Soab-onderzoek laten instellen bij het Curaçaohuis’. Ook deze bewering bleek niet te kloppen. Dat bevestigt het Soab bij navraag.“Het gaat hierbij om een reguliere controle van de financiële administratie van het Curaçaohuis waarmee het Soab sinds 10-10-‘10 is belast.
– manipuleert met de sentimenten-kaart Wiels: ‘Ze proberen mij politiek dood te maken’
– manipuleert met de rassenkaart. Marvelyne Wiels aan het einde van deze persconferentie weten dat ze een Persvoorlichter, die reeds 8 jaar in dienst is, op non-actief zou hebben gezet. Dat was omdat deze zou hebben gezegd: “Unda bo ta kere un muhé pretu por kita un muhé blanku for di trabou?” (‘een zwarte vrouw kan nooit een blanke vrouw kunnen overrulen, red). Zie Youtube video persconferentie “Unda bo ta kere un muhé pretu por kita un muhé blanku for di trabou?” Volgens de Curaçaose Parlementariër Omayra Leeflang en de rest van de media die al jarenlang met haar van doen hebben, is dat eeen pertinent leugen. De vrouw in kwestie zou voorheen getrouwd zijn geweest met een Afrikaanse man, en tegenwoordig een vaste relatie hebben met een Antilliaan.

marvelyne  en ivar asjes geven 'uitleg' op de persconferentie van 13 november 2013 13
marvelyne en ivar asjes geven ‘uitleg’ op de persconferentie van 13 november 2013 13

Voor de meesten had de persconferentie (hier de 3 Youtube videos van Yves Cooper) iets weg van een poppenkast. Zo werd een EZVN-artikel ‘Marvellous Marvelyne’ uit de kast getrokken als ‘bewijs”. Verder werd Dick Drayer door Tico Vos vlug de mond gesnoerd tijdens de ’73-miljard euro’ vraag. Gelukkig zag volks-journalist Yves Cooper wel de kans  ronduit te stellen dat hun beide uitleg niemand had overtuigd. Edoch, Asjes had hierover andere gedachten. Volgens Asjes heeft GevMin Wiels alle twijfels op de inmiddels beroemde persconferentie doen laten verdwijnen, en staat bovendien de regering (dus inclusief Sulvaran en PAIS) vierkant achter Wiels.

Hoe Asjes & Wiels en de Regering de twijfels zouden hebben weggenomen? Op de volgende 2 manieren:

1) De in opspraak geraakte Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels, geflankeerd door Minister President Ivar Asjes, verklaarde de massaal toegestroomde Curaçaose pers door ‘Nederland’ te zijn gescreend, alvorens zij werd benoemd als Gevolmachtigde Minister in de Rijksministerrraad. GevMin Wiels beweerde daarbij expliciet dat dit door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) zou zijn gedaan. Ook in een interview met de Amigoe later die dag wordt door Marvelyne Wiels deze AIVD screening nogmaals benadrukt. In dit door het Curaçaohuis overgenomen Amigoe-artikel benadrukt Marvelyne nogmaals dat haar cv en andere gegevens uitgebreid zijn doorgelicht door de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) op het moment dat ze werd voorgedragen als kandidaat voor de post van gevolmachtigde minister.

Kamerlid voor Koninkrijkszaken Ronald van Raak vorige week hierover:

,,Ik heb het haar horen zeggen, maar dat is echt klinkklare onzin. Nederland kan en mag dat helemaal niet doen”, zo reageert Van Raak.

Desgevraagd in de Tweede Kamer antwoordde gaf Minister Plasterk van Koninkrijksrelaties gister nog maar eens een doorslaggevende antwoord:

“De AIVD heeft Marvelyne Wiels NIET gescreend”.

2) GevMin Marvelyne Wiels zou bewijzen hebben. Alleen waren dit ‘zeer privacy-gevoelige bewijzen’ die de pers terplekke niet mocht inzien. Maar wel op privé-afspraak. Het Antilliaans Dagblad deed na 2 weken een rondgang langs verschillende media. Het AD leerde echter dat Wiels op nog geen enkel verzoek is ingegaan. “De verwijzing naar een privé-afspraak werd gedaan tijdens een speciaal ingelaste persconferentie waarin Wiels tekst en uitleg zou geven. Het verzoek van deze krant is nog altijd niet ingewilligd, noch dat van Dick Drayer (NTR), noch van Yves Cooper (Nieuws360), die vlak na afloop van de persconferentie destijds om een privé- onderhoud vroeg, heeft ook nog altijd geen bewijsstukken gezien. Ook bij Radio Direct en Radio Hoyer is dit het geval.”

Maarrr …. Drs. Ivar Asjes zou Asjes niet zijn als hij gisteravond niet maar liefst 3 nieuwe verrassingen voor ons in petto had:

– “De Regering van Curaçao wacht met smart op de openbare Statenvergadering en daar zal heel veel naar buiten komen.”.

– “En of u het nou leuk vindt of niet, Gevolmachtigd minister Marvelyne Wiels blijft in het kabinet Asjes Gevolmachtigd minister, dat verzeker ik u”

– Verder gaf Asjes aan te verwachten dat er in de week van 16 december mogelijk wel ruimte zou kunnen zijn om Wiels naar de Staten te halen.

Hoor ik daar de True Colors van Asjes, aka de Statendictator van precies een jaar geleden… ? Hoe dan ook: de bal ligt nu bij Statenvoorzitter Mike Franco. Wij, het ‘Kuerido Pueblo’ wachten andermaal gespannen af.

Asjes "‘Marvelyne Wiels is en blijft GevMin’"  FOTO: Pa Stechi
Asjes “‘Marvelyne Wiels is en blijft GevMin’”
FOTO: Pa Stechi

 

 

Gerelateerde berichtgeving

Dit artikel is geplaatst in
  1. Als we alles bij elkaar nemen en eens onze gedachten terug zetten naar een jaar terug krijgen we dan uitkomsten???

    Ja want er was in die periode van informanten/ spionenen binnen de MFK sprake. Maar wie waren dat dan???? Of wie was dat??

    Wie is er momenteel bang om iemand af te vallen???

    Een leugenaarster met een opgeleukte CV heeft iemand mooi in de tang zitten. Waarom???

    Ten eerste de bewuste brief dat Hij door Helmin was uitverkoren om PM te worden. Een brief die toen al vraag tekens opriep.

    Brief 2 was dat Helmin Mevr. Wiels had aangewezen om gevolmachtigd minister van Curacao te zijn.

    Brief 2 die vraag tekens opriep.

    Wat weet mevr. Wiels van Asjes??? Was het asjes die als een poesje zo lief de MFK infiltreerde maar zogenaamd ook bij de PS zat. Asjes word snel PM en Mevr. Wiels in Denhaag, Dan komt de strijd binnen de PS en het gevolg is dat er een splijting ontstaat in de PS.

    Er gaan al langer geruchten dat er belanrijke personen bekend zijn met de waarheid achter de moord op Wiels.
    Asjes doet alsof hij ruzie met Gerrit Schotte en Dos Santos heeft maar in feite slapen ze in 1 bed.

    Als Mevr. Wiels valt dan valt ook Asjes beiden gaan mensen meeslepen.

  2. Pais partijleider Alex Rosaria had het gisteren in Den Haag tijdens zijn speech over de viering van 75 jaar parlementaire democratie van Curacao in 2013. Zie ook:
    http://www.partidopais.com/nl/component/content/article/104-toespraak-alex-d-rosaria-17de-handelsmissie-duurzaam-zaken-doen-tussen-het-caribisch-koninkrijk-en-nederland

    Zullen we de definitie van de Parlementaire Democratie er eventjes bijhalen? “Parlementaire democratie is een representatieve democratie waarbij de burgers via gekozen vertegenwoordigers in het parlement, de wetgevende macht, invloed hebben op het beleid. In het parlementaire systeem ontleent de uitvoerende macht, de regering, haar mandaat aan het vertrouwen van het parlement. Meestal bestaat er een volledige scheiding tussen het staatshoofd (president of monarch) en de regeringsleider, die verantwoordelijkheid aflegt tegenover het parlement.

    Voor een goed werkende parlementaire democratie is het van belang dat de burgers grondrechten hebben. Vrijheid van meningsuiting, vrijheid van vereniging, persvrijheid en onafhankelijke rechtspraak werden al door Alexis de Tocqueville gezien als middelen om al te grote staatsmacht te voorkomen.”

    Vraag is nu of Curacao anno 2013 wel voldoet aan deze definitie. Ik denk dat Curacao slecht scoort, het kan veel beter.

    Ivar Asjes gedraagt zich niet als een Regeringsleider, die politiek neutraal is. Hij treedt op als PS-leider en schaart zich vierkant achter een in opspraak geraakte Gevolmachtigde Minister. Er wordt door hem geen seconde getwijfeld aan haar kunde. Hij is dus niet neutraal, zoals een goed Regeringsleider behoort, sterker nog, hij komt op voor zijn Gevolmachtigde Minister, terwijl deze aantoonbaar liegt en bedriegt. Dit is vergelijkbaar met een vader die de wandaden van zijn puberale dochtertje goedpraat, omdat zij nu eenmaal zijn bloedverwant is. Het zou Asjes sieren indien hij het Parlement serieus neemt, en de chaos binnen zijn partij oplost, met in het vooruitzicht een Openbare Vergadering in het Parlement, waarbij reeds 10 van de 21 Parlementariers hun misprijzen hebben uitgesproken over het wangedrag van de Gevolmachtigde Minister. In plaats daarvan daagt hij het Parlement uit, omdat hij arrogant genoeg is om te denken dat hij het Parlement in zijn pocket heeft. Immers, de coalitie, bestaande uit 11 parlementariers, zal de poten onder het Kabinet Asjes niet zomaar wegzagen, de coalitiepartners van het Parlement voelen de intimidatie van Asjes en trilt op haar grondvesten. Is dit nu dus de praktijk van de Parlementaire Democratie op Curacao? Een Minister-President die door intimidatie en bedreigingen uitstraalt dat hij het Parlement in zijn pocket heeft? Er zou scheiding der machten moeten zijn, waardoor het Parlement de autoriteit geniet die zij verdient, namelijk die van het hoogste bestuurlijke orgaan. De uitvoerende macht, in dit geval Kabinet Asjes, dankt haar mandaat aan het vertrouwen van het parlement. In plaats van het parlement in haar waarde te laten en te eren als hoogste orgaan, straalt Asjes echter minachting uit naar het Parlement toe. Toen hij Voorzitter was van het Parlement, was dit inderdaad een verzwakt clubje, omdat Asjes alles boycotte wat hem niet zinde. Het Parlement is na zijn vertrek echter voldoende aangesterkt en zal zeer zeker in staat zijn om de minachting van premier Asjes te weerstaan en af te straffen. Laten wij hopen dat het Parlement spoedig zal optreden, zodat het toch al wankele imago van de parlementaire democratie van Curacao niet verder zal worden afgebroken.

  3. Wat hadden we anders verwacht van deze antidemocraat. Er is/speelt iets tussen Wiels en hem, en zij hebben elkaar nodig en dekken daarom de boel af.

    Als deze naar mijn idee leugenachtige ambtenaar blijft zitten dan mankeert er duidelijk iets aan het bestel en de moed van de mensen. Ook gaat er weer een fantastische boodschap vanuit: Je mag liegen totdat je geel ziet, de ministerpresident vindt het toch wel goed. Bah.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties