29 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 17:50

Democracy now! | Friday, May 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Moderna-vaccin blijkt effectief bij tieners

Het coronavaccin van Moderna - dat ook op Curaçao wordt gebruikt - beschermt 96 procent van de 12- tot 17-jarigen tegen Covid-19, zo blijkt uit een studie...

Nu.cw | Toerismesector Curaçao: gebrek aan versoepelingen onbegrijpelijk

De toerismesector is zwaar teleurgesteld over de versoepelingen van de coronamaatregelen zoals die deze week bekend zijn gemaakt. De voorzitter van Curacao Hospitality & Tourism Association (CHATA),...

PBC | Curaçao en Nederland akkoord over tweede uitvoeringsagenda

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao en Nederland zijn akkoord met de tweede uitvoeringsagenda om het eiland uit de coronacrisis te halen. De afspraken zijn onderdeel van het landenpakket...

PBC | In Mahaai kun je zwemmen op straat

Persbureau Curacao Buurtbewoners in de wijk Mahaai zijn de wateroverlast zat. Vanuit een woning aan de Angloweg loopt voortdurend grondwater de openbare weg op. Eerdere vragen aan de...
- Advertisement -spot_img
HomeAuteursIngezondenIngezonden: positief

Ingezonden: positief

Brief
Ingezonden brieven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN.
Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Stanley Zimmerman aan het woord

 Wat een mooie eiland hebben wij vroeger waren buren echt buren wat armoede, we wisten ineens niet wat armoede was. Tot dat bepaalde Curaçao Nederlander terug was op Curaçao. Toen moest ineens merk kleding toen moest ineens mooie auto en noem maar op alle materialisten.

Sport was zo toegankelijk voor iedereen arm en rijk. Het respect voor een ander was prioriteit. Ik bedoel vroeger zou het wel zijn dat de politiek raar waren maar als je naar een vergadering gaan van een politiek partij je hoor wat ze gaan doen als ze winnen, tegenwoorden beledig ze mekaar helemaal geen respect. Hoe kan we verwachten dat de jongeren dat gaat doen.

Er is geen goed voorbeeld meer geen leider die echt een goed voorbeeld kan zijn.

Gelukkig er is een over die we niet zien maar wel zijn woorden kunnen lezen, wel een goed normen en respect heeft en dat is onze vader God.

We moeten terug gaan kijken wat Hij wil hoe Hij heeft het bedacht. Niet Zijn woorden pakken om een ander te manipuleren maar om te helpen. Niet alleen wanneer raar dingen gebeuren moeten we Hem gaan zoeken ook als goed gaat moeten we Hem zoeken. Ik wil iedereen iets laat zien wie hij is hij is degene die ons vergeven heeft en dat moeten we doen vergeven. Lees dit A.U.B.

Christus leed en stierf voor de vergeving van onze zonden.

  •  Efe1:7 En in Hem hebben wij de verlossing door zijn bloed, de vergeving van de overtredingen, naar de rijkdom zijner genade,
  •  Matt26:28 Want dit is het bloed van mijn verbond, dat voor velen vergoten wordt tot vergeving van zonden.

Wanneer wij een schuld kwijtschelden of vergeving schenken voor een belediging of verwonding, hoeven we daar niets voor terug te hebben. Dat zou het tegenovergestelde van vergeving zijn.Als we schadeloos worden gesteld voor wat we zijn kwijtgeraakt, is er geen vergeving meer nodig. We hebben gekregen wat ons toekwam.Bij vergeving wordt ervan uitgegaan dat je genade voor recht laat gelden. Daarvan is sprake als jij mij verwondt en ik jou niet voor de rechter sleep. Als ik het je vergeef.

Genade is: geven wat iemand niet verdient, daarom is het werkwoord geven terug te vinden in het woord vergeving.

Dat is dus heel iets anders dan wraak nemen. Door te vergeven geef je het recht op om dat te doen.

Dat doet God: Hij wreekt Zich niet op ons wanneer we ons vertrouwen stellen op Christus.

  • Hand.10:43 Van Hem getuigen alle profeten, dat een ieder, die in Hem gelooft, vergeving van zonden ontvangt door zijn naam.

Als wij in Christus geloven, rekent god ons onze zonden niet meer aan. Daarvan getuigt God Zelf in de Bijbel:

  • Jes.43:25 Ik, Ik ben het, die uw overtredingen uitdelg om Mijnentwil en Ik gedenk uw zonden niet.
  • Ps.103:12 Zover het oosten is van het westen, zover doet Hij onze overtredingen van ons;

Maar dit roept een probleem op. We weten allemaal dat vergeving van zonden niet voldoende is. Dat hebben we helder voor ogen wanneer het gaat om een ernstig misdrijf, moord of verkrachting bijvoorbeeld..

De maatschappij zou ontwricht raken wanneer rechters eenvoudigweg tegen een moordenaar of verkrachter zouden zeggen: u hebt er spijt van? Goed, u kunt gaan. Het is u vergeven. Ook al zou het slachtoffer vergevingsgezind zijn, de staat kan er in dergelijke gevallen niet van afzien te laten geschieden.

Ook God kan daar niet van afzien. Zondigen is altijd een ernstig vergrijp omdat we zondigen tegen god(zie hoofdstuk 1 het gaat over dat jezus stierf om de toorn van god op zich nemen).

Aan Zijn heerlijkheid wordt afbreuk gedaan wanneer we Hem negeren, Hem ongehoorzaam zijn of Hem lasteren. Omdat God rechtvaardig is, kan Hij ons net zomin eenvoudigweg in vrijheid stellen als menselijke rechters misdadigers alle schuld die ze hebben ten opzichte van de maatschappij kunnen kwijtschelden.

De aantasting van Gods heerlijkheid door onze zonde moet verholpen worden, zodat Zijn heerlijkheid des te meer glans krijgt wanneer er recht wordt gedaan.

Als het ons, misdadigers, vergund wordt vrijuit te gaan en vergiffenis te ontvangen, moet op een aangrijpende manier worden aangetoond dat de eer van God hoog is gehouden, ook al worden voormalige Godslasteraars in vrijheid.

Dat is de reden dat Christus moest lijden en sterven.

  • Ef.1:7 En in Hem hebben wij de verlossing door zijn bloed, de vergeving van de overtredingen, naar de rijkdom zijner genade.

Vergeving van zonden kost ons niets. Onze moeizame gehoorzaamheid is volkomen de vrucht, niet de wortel van verging. Dat is de reden dat we vergeving genade noemen.

Maar het kostte Jezus Zijn leven. Dat is de reden dat we vergeving rechtvaardig noemen. Wat kostelijk nieuws, dat God ons onze zonden niet aanrekent! En wat heerlijk dat het door de bloedstorting van Christus toch rechtvaardig is dat God dit doet.

Door: Stanley Zimmerman
te, Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties