30 C
Willemstad
• donderdag 28 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Politur?

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Politur?
Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Ko van Geemert aan het woord

In de nacht van 18 op 19 april 2016 werd er in ons ge- huurde vakantiehuis ingebroken. Een zeer onaangename ervaring, de inbreker (of ging het om meer dan een?) was in onze slaapkamer geweest en er waren voor ons ook waardevolle spullen meegenomen.

‘s Morgens deden we aangifte in het kantoortje van Politur in het WTC. We waren een tikkeltje gespannen, ook al vanwege het feit dat we ‘s middags het vliegtuig naar Nederland moesten halen. De ontvangst daar was niet erg vriendelijk, om het zacht uit te drukken. Eerlijk gezegd leek het erop of wij de daders waren in plaats van de slachtoffers. En dat voor medewerkers van Politur, toch ingesteld, meen ik, om toeristen van dienst te zijn.

Na geruime tijd (zo’n anderhalf uur schat ik) was het proces-verbaal klaar en kon ik dit ondertekenen. Vervolgens verwachtte ik een kopie hiervan te krijgen (voor de verzekering), maar dat gebeurde niet: ze zouden het wel mailen, naar de verzekering en naar mij. Toen ik een paar weken in Nederland terug was, dacht ik: hoe zou het toch gaan met mijn proces-verbaal? 0ok onze verzekering had niets ontvangen, maar was gelukkig zo coulant om de zaak ook zonder proces-verbaal af te handelen.

Ik vroeg een paar Curacaose vrienden eens bij dat kantoortje langs te gaan en ook mailde ik met een verzoek om uitleg. Dat had geen resultaat. Op een tweede mailbericht kreeg ik dit onbevredigende en op nogal onvriendelijke toon gestelde antwoord: “Er werd duidelijk uitgelegd (voor de goede orde: er was niks uitgelegd) dat in verband met het verdere onderzoek, de rechercheurs hiermede belast, later (na einde onderzoek) contact en/of proces-verbaal aan uw verzekering zal sturen.”

De maand mei verstreek, zonder bericht. Juni: niks. Op een gegeven moment besloot ik de politiewoordvoerder te mailen. Dat zit zo. In maart had ik hem geïnterviewd, ik ben freelance journalist. Daarbij had hij zijn teleurstelling uitgesproken over het feit dat de politie soms zo’n slecht imago heeft. Het is, vond ik, dus niet zo’n gekke gedachte om hem, met wie ik een heel prettig contact had gehad, om advies te vragen. Zou hij niet kunnen achterhalen waarom dit proces-verbaal — dat ik nota bene al ondertekend had — maar niet boven tafel te krijgen was? Geen reactie. Helaas.

Juli 2016 verstrijkt, net als augustus, september, oktober en november. Geen bericht van de politiewoordvoerder, noch van Politur.

Omdat we erg van Curacao houden, zijn we hier in december teruggekomen. We huren voor vijf maanden weer een huisje. Een mooie gelegenheid om een bezoek te brengen aan het Politur-kantoor in het WTC. Op 22 december was er niemand aanwezig. De dag erna dachten we dat dit weer het geval was, maar na enig kloppen kwam er een etende mevrouw tevoorschijn die ons wel even te woord wilde staan. Nee, ze werkte hier nog niet in april, dus ze wist van niks, maar ze zou het uitzoeken. Ze zou me bellen. Het is inmiddels 30 januari 2017 en Politur blijft zwijgen als het spreekwoordelijke graf.

Dus nog maar weer eens naar het WTC gegaan. Eerst ‘s morgens: niemand aanwezig. Wel staan twee telefoonnummers op de deur en in welke gevallen je welk nummer kunt bellen. Informatie uitsluitend in het Papiaments. Handig voor toeristen, moet men gedacht hebben. ‘s Middags probeer ik het nog eens: opnieuw niemand. Ook na hard kloppen niet. Ik geef het op. Geen proces-verbaal. Ook geen dader(s) trouwens. Zou daar overigens ooit naar gezocht zijn?

Een paar weken geleden (op 29 december om precies te zijn) was in de krant te lezen dat de ‘toeristenpolitie’ Politur niet voorkomt op de Landsbegroting voor 2017. “We hebben de minister gevraagd of Politur voor 2017 een beroep kan doen op financiering uit het Crimefonds.” Ik zou zeggen: niet doen!

K0 VAN GEEMERT,
Curacao

5 reacties

  1. Wat een afgang voor de ambtenaren….
    het blijken dus weer luie lapzwansen te zijn.
    je moet ze niet storen….
    wel een vet salaris met allerlei bonussen, maar iets van werk doen, nee liever niet…
    tuig net als de politiek die ze benoemd.

  2. LOMPHEID is DE wijd verbreide manier van gedrag op Curacao.!!!! Met de machtswellustige politieambtenaren in de top 3. Vergeet ook de dienst immigratie niet op Hato. Hoe toeristONvriedelijk kan een land zijn? Om je diep voor te schamen, maar die waarde kent men op Curacao niet.

  3. Politur is een vreemd korpsje wat voornamelijk draait op hotelsponsering, dus daar ligt hun betrokkenheid, niet bij slachtoffers die op niet sponserende plaatsten iets overkomt. Laat ze het tegendeel maar eens bewijzen.

  4. Ach dit dit is nu precies de politie van curacao, maar niet alleen de
    politie hoor, maar ook het overgrote deel van amtenaren die service moeten verlenen aan de burger van curacao. Ze zijn drukker met het organiseren en te bedenken hoe je met zo min mogelijk inzet hun geld kunnen verdienen, ze nemen de telefoon niet op, behandelen jou brieven of email niet en face to face zijn ze niet aan te spreken of je wodt behandeld als een vijand die hun rust komt verstoren, ja u heeft het ervaren zelfs de politie. Het is in en in tries gesteld met de service mentaliteit vooral van de vaak gefrustreerde en laag opgeleide politie agentjes hier op Curacao.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties