28.6 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 13:17

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Opschaling van maatregelen

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Liesbeth de Koning aan het woord.

Vandaag kwam per app binnen welke auto op welke dag op de weg mag zijn voor noodzakelijke boodschappen, apotheek- of pompstationbezoek. Paniek in eerste instantie; in tweede instantie het idee dat het om een 1 aprilgrap gaat en je je dus niet druk hoeft te maken.

- Advertentie -

Op zaterdag 4 april vliegen wij, langblijvende Nederlanders, terug naar Amsterdam. Daartoe moeten wij op Hato zijn. Maar dat kan niet. Buren die ons anders brengen, hebben de verkeerde letter op hun nummerplaat. Chauffeur en twee vertrekkende passagiers in de auto, dus 3 in totaal, past niet in de anti-coronamaatregelen die op het eiland zijn getroffen. Huurauto’s zijn tijdelijk uit de verzekering gehaald. Er is voor ons geen busverbinding beschikbaar. De politie controleert of ieder wel voldoet aan de regelgeving. En lopen naar de luchthaven mag ook niet, want we mogen ons niet op straat bevinden.

Advies was te mailen naar [email protected] Daar kwam meteen een (standaard)- antwoord op, bedoeld voor mantelzorgers en het andere advies was te mailen naar juist dat adres waar naar gemaild was! Daar hadden we niets aan. Gebeld naar het nummer 9320 dat voor dit soort problemen openstaat. De wachttijd was zo lang dat het beltegoed dit niet heeft overleefd. Met andere telefoon gebeld naar een ander nummer dat daarvoor staat. Melding: ‘disconnected’.

Uiteindelijk maar in de auto (!!) gestapt en naar Politur gereden. Daar was een agent die het probleem begreep en aangaf dat met de reisbescheiden het toch mogelijk moest zijn gewoon naar de luchthaven te worden gebracht. En nu maar hopen dat dat zo is. Laat duidelijk zijn dat we het streven van de regering om de impact van de pandemie op het Curaçaose gezondheidsstelsel te verminderen onderschrijven.

Maar over deze maatregel lijkt vooraf onvoldoende nagedacht. Het meest zichtbare effect was dat iedereen in de stress schoot en onverwijld weer aan het hamsteren sloeg met Venezolaanse rijen voor de supermarkten als gevolg. Het was een dag van ongekende stress, terwijl we Curaçao zo waardeerden om de relaxte sfeer.

- Advertisement -

Liesbeth de Koning,
Curaçao

 

- Advertisement -

Artikel delen

9 reacties

 1. Wat dacht u van een taxi? En hoezo denkt u aan 1 april in eerste instantie, denkt u nu werkelijk dat daar een 1 april grap door de overheid over wordt gemaakt. Echt………….

 2. Mevrouw de Koning, weer een lekker huil verhaal.
  @Regel. Welk schuitje? 18 april? Je hebt tijd genoeg om iets te regelen.

 3. ….”Advies was te mailen naar [email protected]. Daar kwam meteen een (standaard)- antwoord op, bedoeld voor mantelzorgers en het andere advies was te mailen naar juist dat adres waar naar gemaild was! Daar hadden we niets aan. Gebeld naar het nummer 9320 dat voor dit soort problemen openstaat. De wachttijd was zo lang dat het beltegoed dit niet heeft overleefd. Met andere telefoon gebeld naar een ander nummer dat daarvoor staat. Melding: ‘disconnected’”…….

  Welkom bij de “Gobièrnu di Kòrsou”.
  Grossiert in lange wachttijden, en je met een kluitje het riet insturen.

 4. …..”Over deze maatregel is onvoldoende nagedacht”…..

  Over welke maatregel niet?
  Eigenlijk zou het moeten verbazen: De gemiddelde Minister van “allerlei zaken” is door 5 – 10 adviseurs, consultants, juristen, adjudanten en persoonlijke konseheros omring.

  Aan het honorarium zal het iig niet liggen.

 5. Beste @Trui, ben helemaal met je eens, tot nu toe zijn alle gevallen van Corona besmetting hier, terug te voeren naar Nederland. Als er een tijd is dat wij zeggen dat Nederlanders hier niet welkom zijn, is het wel nu.

  Hoe durven ze kritiek op ons aanpak te hebben, in Nederland worden Corona feesten georganiseerd, ze bezoeken massaal bouwmarkten want de tuin moet goed uitzien, op schiphol landen nog steeds vliegtuigen uit New York waar passagiers doorlopen zonder enige controle.

  Het lijkt alsof wij voor het eerst kunnen zeggen, wij zijn slimmer dan die Nederlanders. Deze Liesbeth de Koning kan beter aan doen om Rutte te vragen wanneer wij het geld krijgen.

 6. Over deze maatregel is onvoldoende nagedacht zoals eigenlijk onze “toppers” over alle maatregelen onvoldoende nadenken

 7. Blijft me verbazen hoe macambas erin slagen om iedere keer weer van een mug een olifant te maken.

  Ik ben lid van de Facebook groep ‘Curacao, durf te vragen’ waar de macambas de meest onbenullige vragen de wereld in slingeren. Het eiland is in Corona crisis, maar nog steeds lees je er vragen als ‘weet iemand waar ze nagelknippers van het merk Revlon verkopen?’.

 8. Ook wij zitten in hetzelfde schuitje. Wij vliegen 18 april. De regeltjes die opgesteld zijn t.b.v. Corona beleid zijn ondoordacht opgesteld. Bij de toegelaten auto bewegingen had zéker ook moeten staan; Zij, i.b.v. vliegtickets mogen ten aller tijden naar Hato.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...

Nu.cw | Minister Charles Cooper bedreigd

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper, is bedreigd met de dood. Voor de muur van de kerk van Groot Kwartier stond een bord...

Nu.cw | Ontsnapte honden doodden geiten in Katoentuin

Een aantal honden hebben in de omgeving van Katoentuin vier geiten afgelopen weekend om het leven gebracht, meldt de Extra. De honden van de buren wisten te...

DolfijnFM | Een kwart van de kandidaten aan de verkiezingen moet giften nog doorgeven

Van de 353 kandidaten die aan de verkiezingen van 19 maart hebben deelgenomen, moet nog circa een kwart (90 kandidaten) een formulier bij de Electorale Raad (ER)...

DolfijnFM | Koning benadrukt Eensgezindheid Koninkrijk om pandemie aan te kunnen

De Koning benadrukt in de Troonrede de eensgezindheid tussen de landen in het Koninkrijk om de gevolgen van de coronapandemie aan te kunnen. “Dat maakt ons Koninkrijk...
- Advertentie -