Democracy now! | Monday, May 15, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | ‘Nederland stuurt vaccins voor heel Suriname’

Nederland heeft toegezegd ongeveer 700.000 coronavaccins naar Suriname te sturen, ruim voldoende voor de gehele bevolking. De Surinaamse president Chan Santokhi zei dit zaterdag tijdens een bijeenkomst,...

Nu.cw | Voedselbank Curaçao krijgt donatie van 100.000 gulden

Stichting Johannes Bosco heeft een donatie van 100.000 gulden toegezegd aan de Voedselbank Curaçao. Dat is een verdubbeling van het bedrag dat de Voedselbank vorig jaar ontving...

ParadiseFM | Stranden overdag toegankelijk; avondklok vanaf 23 uur

De regering kondigde vanmorgen nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. Al deze maatregelen gaan in op woensdag 19 mei. Hier staan ze op een rij: De avondklok...

ParadiseFM | Morgen laatste vaccinatiedag in Sambil

Winkelcentrum Sambil stopt woensdag als vaccinatiecentrum. Dat betekent dat morgen, dinsdag 18 mei, de laatste dag is dat mensen daar voor hun coronavaccin terecht kunnen. De sporthal...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Oppositie poppenkast

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Oppositie poppenkast

Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord

Het volk heeft 21 Statenleden gekozen. Zeven daarvan hebben bij het Hoofdstembureau hun zetel vrijgegeven. Het Hoofdstembureau neemt vervolgens contact op met de volgende zeven op de lijsten. De geloofsbrieven worden opgesteld. En dienen die in de eerstvolgende Statenvergadering met slechts 14 leden. De Staten middels een geloofsbrievencommissie beoordelen deze geloofsbrieven en na goedkeuring gaan de nieuwe Statenleden naar de gouverneur ter beëdiging. Allemaal heel simpel en rechttoe rechtaan. Gedurende deze tijd ontstaat er echter een vacuümperiode met 14 leden, die in deze periode even moeten wachten op de resterende leden.

Kunnen dan ook gedurende deze periode geen fundamentele beslissingen nemen. De oppositie vertaalt dit als dat er gedurende deze periode een nieuwe Staten zou zijn met slechts 14 leden en die dan alle macht hiermede in handen zouden hebben. Hoe krom kan je het bedenken en hoe ondemocratisch is een dergelijke redenering!

Dat er bepaalde grappenmakers zijn die dit denken kan ik nog snappen, maar dat allerlei geleerde heren, zoals een ex-minister van Justitie, met een meestertitel, hier achteraanlopen, geeft alleen maar aan hoe hun normen en waarden gedaald zijn. En dit is dan in het belang van deze bevolking en dit land?

Henk Pasman,
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. Sommigen zijn van nature begaafd om creatief met feiten om te gaan. Waar blijft het Statenlid of de bewindspersoon die onze charmante en charismatische veroordeelde grote roerganger met gelijke munt terugbetaalt? Dat zou pas echt de moeite waard zijn. Sun Tzu, de grote oorlogsstrateeg (de kunst van het oorlogvoeren) zei het al sinds de zesde eeuw voor Christus: ‘Ken uw vijand en ken uzelf en u kunt altijd de strijd aangaan en winnen zonder onheil. Immers voordat de veldslag gevochten is hebt al gewonnen of verloren. Dus niet op de persoonlijk toer vitriool spuiten, maar zijn eigen tactiek op hemzelf toepassen. Wie durft Sun Tzu te volgen? Een grote strateeg is nauwelijks te vinden. Samen met Baltasar Gracián (het handboek der voorzichtigheid) en Carl von Clausewitz (1780–1831, óók met een handboek over de oorlog) hielden wij ons jaren staande. Gebruikt u die kennis, dan kan u niets gebeuren. U bent op alles voorbereid. Dus aan de slag! Renée van Aller&John de Vries

 2. Ribeiro is het lachtertje van de Staten, zoals hij als een laf en mak schaap achter de proleet Aparro aanloopt is tenenkrommend ergerlijk en tegelijkertijd ook erg vermakelijk. Wat een idioot is Ribeiro.

  Ribeiro heeft alle autoriteit verloren. Die man moet zich nog erger schamen voor zijn kinderen dan Alex Rosalia, de laffe leider van Pais.

  En diens kinderen schamen zich al dood door de sexuele escapades van moeder Elvira Rosalia, die onder andere met de laffe Schotte kontenlikker Michel Romer het bed indook.

 3. Het was zeker niet in het belang van het land, om de vraag maar te beantwoorden. Het was het eigenbelang van een klein clubje simplisten welke niets anders wil zien dan destabilisatie ten einde hun geldschieters makkelijk gebruik te kunnen laten maken van wat dat veroorzaakt.
  De bomboshi in de Staten was georkestreerd, de simplisten van de KFO zaten al op de tribune klaar om mee te kunnen schreeuwen met de criminelen welke een deel van de oppositie vormen.

  Het is te hopen dat het OM vaart zet achter het hoger beroep van Schotte opdat hij zijn terechte straf kan gaan uitzitten, deze sluwe charlatan hoort in een cel, niet in de Staten. Wederom heeft men de buitenwereld laten zien dat we een bananenrepubliek waardig zijn door deze vertoning.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties