29 C
Willemstad
• vrijdag 22 september 2023

DH | Government says none of its systems compromised

PHILIPSBURG--The Information, Communication and Technology (ICT) Department of the Government of St. Maarten was alerted to a phishing email blast originating from the email account of a...

AD | Beruchtste Venezolaanse gevangenis met nachtclub en gokhallen weer in handen overheid

Bob van Huët | Algemeen Dagblad MET VIDEO - Venezuela heeft 11.000 troepen ingezet om de controle te heroveren over de beruchte Tocorón-gevangenis, een van zijn grootste detentiecentra...

Democracy now! | Thursday, September 21, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 21 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | ‘Nederland wil geld verdienen aan Aruba’

John Samson Den Haag en Aruba hebben nog geen deal bereikt over hoe de corona-leningen terug te betalen. Wel klinken opnieuw felle verwijten: Nederland wil geld verdienen aan...

NTR | Oud-minister Aruba gaat in hoger beroep in corruptiezaak

Melissa Stamper Oud-minister en parlementariër Benny Sevinger (AVP) gaat samen met vijf andere verdachten in hoger beroep in de corruptiezaak Avestruz.   De rechtbank heeft woensdag op hun verzoek...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Open brief aan de Raad van Ministers van Curaçao

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Open brief aan de Raad van Ministers van Curaçao
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Pedro Casimiri aan het woord.

Tot nu toe heeft het team onder leiding van dr. Izzy Gerstenbluth het aantal besmette coronaviruspatiënten op Curaçao bewonderenswaardig laag weten te houden. De getroffen maatregelen, treffen doel. Iedereen die het land Curaçao binnenkomt, wordt aan een onderzoek onderworpen.

Ik vraag me echter af hoe het zit met de Venezolaanse vluchtelingen die op andere manieren de grenzen weten over te komen. Deze groep, waarvan de schattingen uiteenlopen van 3.000 tot 15.000, onttrekt zich voor het grootste deel aan iedere medische controle. De reden is bekend. Curaçao erkent hun vluchtelingenstatus niet, waardoor ze hier ongewenste vreemdeling zijn. Zij doen er alles aan om uit handen van de autoriteiten te blijven.

De kans dat één of meerdere van hen besmet zijn met het coronavirus is reëel aanwezig. Dat maakt de kans op besmetting van lokale mensen levensgroot. Is het onderhand niet tijd dat de regering op Curaçao deze groep een tijdelijke verblijfs- en werkvergunning verleent en hen een officiële vluchtelingenstatus geeft, waardoor ze zich vrij over het eiland kunnen bewegen.

Bij aankomst op Curaçao, meestal in wrakkige bootjes, kunnen ze dan meteen gecontroleerd worden op het virus, terwijl degenen die hier al zijn, zonder angst om opgepakt te worden, zich voor controle kunnen melden. Misschien kunt u deze groep, puur uit eigen belang, de vluchtelingenstatus geven.

Op die manier verkleint u het gevaar dat het coronavirus zich, ondanks de inspanningen van dr. Gerstenbluth en zijn team, zich alsnog hier nestelt.

Pedro Casimiri,
Curaçao

2 reacties

  1. De brief is aan de Raad van Ministers van Curaçao gericht en dat is niet de juiste weg het moet naar het parlement of naar een parlementariër die het verder kan oppakken.

    Het probleem is dat wij op dit moment in feite in een dictatoriale staat leven er is geen sprake van democratie, het parlement heeft zichzelf buiten werking gesteld.

  2. Heel nobel voorstel van u @ mr. Pedro Cassimiri.. En daarna kunt u gelijk een voorbeeld stellen, door er een paar in uw huis op te nemen, óf bij familieleden van u, die nog wat misschien nog onbenutte woonruimte beschikbaar hebben op het eilad. Zal vast geen gebrek aan ruimte zijn.

    Ik zou zeggen verbeter de wereld, begin bij uzelf.
    Dan voegt u gelijk de daad bij het woord. De daad die we op Curaçao zo makkelijk bij anderen neerleggen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties