28 C
Willemstad
• zondag 10 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Opdat wij niet vergeten…

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Opdat wij niet vergeten…
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Helga Mensing aan het woord.

Dit jaar is het 50 jaar geleden, dat de regering van de Nederlandse Antillen op 15 november 1971 heeft besloten dat ook vrouwen! konden solliciteren naar de functie van politieagent. Zij moesten voorafgaand aan de opleiding in Nederland eerst veel testen doen om goedgekeurd te worden om de opleiding te volgen.

Dit, de gelijkwaardigheid van de Antilliaanse vrouw in maatschappelijk en juridisch opzicht, is een van de successen die Lucina da Costa Gomez heeft geboekt als minister van Volksgezondheid en Welzijnszorg in de verschillende kabinetten van 1970 – 1977.

Een belangrijk onderdeel van haar beleid was de verbetering van de positie van de vrouw op de Nederlandse Antillen. Lucina da Costa Gomez heeft voor ons Antilliaanse vrouwen de weg geëffend naar gelijkwaardigheid en zij heeft haar doel bereikt.

Ikzelf heb als vrouw in de loop der tijd ook barrières van ongelijkwaardigheid ervaren en ik vind dat wij als vrouwen Lucina da Costa Gomez veel dank verschuldigd zijn. Da Costa Gomez, namens alle vrouwen in onze gemeenschap wil ik u bedanken voor uw inzet de verschillende wetten die discriminerend zijn voor de vrouw te analyseren en zo mogelijk op te heffen zodat de Antilliaanse vrouw eindelijk gelijkwaardig is in maatschappelijk en juridisch opzicht.

Een dankbare vrouwelijke inwoonster van Curaçao,

Helga Mensing,
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. @Bonny. Heeft u de strekking van het verhaal wel begrepen? Ik denk dat u en @Tico nog in het stenentijdperk verkeren.
  @Tico. Dank zij het feit dat vrouwen meer geemancipeerd werden, is Curacao beetje bij moderner geworden. Want de meeste mannen van Curacao zijn nog te dom en te lui om een opleiding te volgen. Het enige waar ze goed in zijn is het elke dag achtena lopen van hun wormvormig aanhangsel om te proberen nog meer wormvormige aanhangsels te produceren.

 2. @Bonny: los van het feit dat eikelmans niet betaat, maar volgens jouw boekje, met name deel 1, daar is toch duidelijk in te lezen dat god is een eersteklas eikel. God is haat, god is een massamoordenaar, god is een kindermoordenaar, god is homofoob, god keurt slavernij goed en dat het koninkrijk gods nabij is hoor ik al meer dan 2.000 jaar.

 3. En wat heeft Lucina betekend op haar vakgebied? Hoe effectief was zij op het gebied van Volksgezondheid? In de geest van de tijd moet men ook eens kijken WAAROM bepaalde beroepen niet toegangkelijk waren voor vrouwen. Intussen hebben we aan de lijve mogen ondervinden dat in sommige gevallen het beter was geweest als vrouwen NIET toegelaten zouden worden op bepaalde gebieden. Door de FEMINISERING van de samenleving zitten we nu met debacles als de Jorritsmas, Leeflangs, Walles, Zitas, Brinks, Merkels, Netelenbos, Liberias en vele velen meer. Door de FEMINISERING van de samenleving zitten we nu met verknipte lieden die denken dat als je een hond in een kippenhok plaatst het automatisch een kip wordt of die denken dat als je een kat hondenbrokken geeft het dan gaat blaffen en grommen. Dus fijn dat vrouwen ook een kans krijgen maar laten we nu niet doen alsof het 1 van de meest fantastische zaken is. We vieren ook niet dat mannen inplaats van fabrieksarbeider kok of afwasser of kleuterleider zijn geworden. Schreeuwen om gelijkwaardigheid maar ondertussen wel zelf onderscheidt maken tussen vrouw en man, viert hoogtij.

 4. Mooi geschreven!
  Vrouwen mogen ook stemmen!

  Nu hebben we helaas boeven als Lamoney als lijsttrekker NVP en minister, hadden we buf bufs als Grabbelientje in het Shushouhuis in Den Haag

  en hadden we een onderwijsminister die meer rondvloog en niets aan onderwijs deed, kan je missen als een kakalaka

  Cheata
  Minister die haar familie bruggen la@t verven voor 7 miljoen!

  Dan denk je heel even , (heel eventjes maar hoor)!of het aanrecht voor bovengenoemd geboefte niet beter was geweest!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties