Ingezonden | Omgekeerde wereld!

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Caroline Castendijk aan het woord.

De Monumentenraad geeft aan tegen de muurschilderingen te zijn op historische panden in de binnenstad. ,,De schilderingen zijn soms zo dominant en in het oog springend dat de typerende kenmerken van de gevels soms niet meer zichtbaar zijn.” Huh? De gevels vallen juist zo meer op en het is prachtig! Eindelijk eens kunst die voor iedereen toegankelijk is!

Ze gaan voorbij aan het feit dat vele van de muurschilderingen juist geplaatst zijn om de stad op te fleuren op plekken die in verval zijn en het daardoor meer leefbaar wordt en toeristen aantrekt. Laat de Monumentenraad zich liever druk maken over het feit dat er vele eigenaren van panden zijn die hun eigendommen laten verpauperen!

Als ik het voor het zeggen had, gaf ik die eigenaren 2 jaar de tijd om aan de opknapbeurt te beginnen, en anders volgt er gedwongen verkoop/veiling van het pand aan belangstellenden.

Een aantal jaar geleden leidde ik vele fotowandelingen in Scharloo, Fleur de Marie, (Ser’i) Otrobanda en Pietermaai. Het deed me verdriet om te zien hoeveel mooie panden totaal in verval zijn. Ik schaamde me daar altijd voor. Het moet voor toeristen namelijk geen fijn gezicht zijn, laat staan het unheimische gevoel dat het hen geeft om tussen die bouwvallen te lopen waar vaak ook ongure types rondhangen.

Nu worden er straatfeesten gegeven, er worden nieuwe koffie- en eettentjes geopend en er worden heel langzaam steeds meer huizen (veelal door particulieren) opgeknapt en weer bewoond. Het wordt er alleen maar mooier en prettiger op.

En ach, als het, na een paar jaren zon, niet zo mooi meer is, dan staat het de eigenaar van het pand vrij om een pot verf te kopen en het hele zaakje in één keer netjes over te schilderen en op te knappen, of te verkopen aan iemand die dat wél wil doen.

Caroline Castendijk, (fotograaf),
geboren in Scharloo
Curacao

3 Reacties op “Ingezonden | Omgekeerde wereld!

  1. @Drechi. Ik heb nog een paar stoelen over. En idd. Deze mevr. Castendijk heeft gelijk.

  2. Drechi pa bosnan Tur

    @Mevr. Castendijk
    U hebt voor de volle 100% gelijk!!!!!!!!!!!! Maar ja, we zullen wel weer geen stoel krijgen om op te zitten.

  3. Het verbaast me dat zo een artikel gepubliceerd wordt, de schrijfster heeft het over, ‘om tussen die bouwvallen te lopen waar vaak ook ongure types rondhangen.’ Wij weten allemaal wie ze met ongure types bedoelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *