28 C
Willemstad
• vrijdag 19 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Nederlands-Antilliaans gezin op brute wijze uitgezet bij aankomst op Curacao

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Nederlands-Antilliaans gezin op brute wijze uitgezet bij aankomst op Curacao
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Familie de Vroet-Jacobs aan het woord.

Familie de Vroet-Jacobs

Vijf dagen na een zeer ernstig en voor ons gezin traumatisch incident belooft KLM ons iedere dag in contact te treden, dat wat tot op heden niet fatsoenlijk gebeurd is. Onvoorstelbaar na de voorgedane situatie. In de afgelopen dagen zijn we van het kastje naar de muur gestuurd en zijn we op z’n zachtst gezegd moederloos, radeloos. De situatie verdient met respect behandeld te worden door KLM management of Customer Care en dat gebeurt vooralsnog niet.

Sinds 26 december jl. hebben wij dagelijks contact gebeld met de KLM klantenservice (opnames beschikbaar). Aan ieder telefoongesprek ging een wachttijd van gemiddeld gezien een uur. Eenmaal werd het gesprek door een collega zelfs beëindigd, terwijl we haar normaal te woord stonden en vervolgens stapten we weer opnieuw in de wachtrij. Tijdens de gevoerde telefoongesprekken worden we van het kastje naar de muur gestuurd, iedereen houdt de boot af en valt terug op “uw dossier is in behandeling waardoor het makkelijker is het bij de dossierverantwoordelijke te houden” en die dossierverantwoordelijke heeft nog geen enkel moment contact met ons opgenomen.

Na de afgelopen vijf dagen zijn we 17 telefoongesprekken en 16 sms berichten verder en komen we niet verder dan de afdeling reserveringen.

Voor een miljarden bedrijf, luchtvaart maatschappij met een dusdanige hoeveelheid klachten moet er een manier zijn om calamiteiten als deze af te handelen: 1 contactpersoon die zorgt voor een fatsoenlijk contact tussen de, in dit geval gedupeerde, klant en de organisatie. Nu krijgen we de een na de andere persoon zonder bevoegdheden aan de telefoon die ons niet op hoogte kan stellen van de stand van zaken rondom ons dossier.

Ter illustratie: wij als gezin met een kind van 3 jaar oud zitten weer thuis in Frankrijk, met een donkere wolk boven ons hoofd, de koffers gesloten met een verslagen gevoel, vol ongeloof, machteloosheid, onzekerheid en bovenal schaamte. We kunnen wel degelijk spreken van een trauma. En in al deze dagen is er vanuit KLM geen enkele vorm van contact: geen telefoontje, geen mailtje, geen enkele vorm correspondentie met excuses, of in ieder geval berichtgeving dat onze zaak serieus genomen wordt en in behandeling genomen is. Schandalig, na een situatie waarin wij slachtoffer geworden zijn van deportatie en vervolgens nog verder gedupeerd raken.

Mijn vrouw is geboren uit een Nederlands-Antilliaans huwelijk en opgegroeid op Curacao. Sinds ons samenzijn zijn wij jaarlijks voor familiehereniging op het eiland. Ook dit jaar zijn we 9 maanden geleden begonnen met het plannen van onze trip naar Curaçao. Wij sluiten hiervoor jaarlijks ons restaurant en dit jaar was een speciaal jaar want wij hebben onze familie tijdens covid niet veel kunnen spreken. Wij zijn ons als geen ander bewust van COVID-19 en de impact die het heeft op de wereldwijde samenleving en hebben daarmee zwaar getwijfeld of de trip doorgang zou moeten vinden.

Maar de familie hereniging is ook zeer belangrijk evenals het vieren van ons huwelijk. We hebben tot het laatste moment een slag om de arm gehouden, ons continue op de hoogte gehouden van de veranderlijke regels en tot een dag voor vertrek met KLM contact gehad over de benodigdheden voor een goede uitvoering van onze reis. Hiervoor zijn we als gezin 14 dagen in quarantaine gegaan, COVID PCR testen bij alle gezinsleden, evenals onze 3-jarige zoon, de immigratie papieren in orde gemaakt, bijbehorende verzekeringen en alle overige noodzakelijke documenten meegebracht die via website en telefonie aan ons werden doorgegeven. En dit herhaaldelijk want onze vlucht is maar liefst 6 keer geannuleerd (KLM Traveldoc) waardoor we veel in contact hebben gestaan.

In Bordeaux (vlucht rechtstreeks van BOD/CUR) heeft de grondcrew bij inchecken al ons papierwerk gevraagd, ingezien en geaccordeerd. Dit nadat wij als passagier/klant zelf de verantwoordelijkheid genomen hadden via de KLM website en het telefonisch contact met KLM herhaaldelijk geïnformeerd zijn over de benodigde documenten, want natuurlijk zijn wij ons bewust van het feit dat de COVID regels veranderlijk zijn. En het zijn uw collega’s die tot twee keer toe door het papierwerk heengegaan zijn en de documenten goed bevonden hebben om onze reis te kunnen maken.

Vanaf dat moment zijn wij ontspannen in de businessclass gevlogen, niet wetende wat een dramatische ervaring ons tegemoet zou komen. Wij hebben 100% gevaren op de veronderstelling dat met goedkeuring van de KLM onze reis zonder problemen gemaakt kon worden gezien de goedkeuring van de benodigde documenten.

Bij aankomst op de airport van Curaçao werd ons bij de douane op schofterige en onmenselijke wijze de toegang tot het eiland geweigerd met alle dramatische gevolgen van dien. Bij aankomst bleek er een… te ontbrekende. Alle keuzes daaropvolgend zijn binnen 10 minuten door de immigratie dienst gemaakt en werden we gedwongen terug te keren naar het vliegtuig om retour te gaan naar Nederland. Ze waren niet voor reden vatbaar, er was geen ruimte voor toelichting op de weigering, er was niet de gelegenheid vragen te stellen, er werd geschreeuwd en gedwongen te vertrekken om verdere sancties te voorkomen. Er werd niet eens benoemd dat er niet in orde was met onze documenten of wat er ontbrak. Ook de Crew en piloten van KLM konden ons dit niet vertellen en bevestigden dat dit een ongehoorde situatie was.

En laat ons duidelijk zijn: geen van onze gezinsleden is ooit in aanraking geweest met politie of immigratie. Er mocht geen contact plaatsvinden met familie. Hier stonden we met onze 3-jarige zoon, na en reis van 16 uur vanzelfsprekend vermoeid, ondersteboven van het geschreeuw van de Antilliaanse douane en de verslagenheid van zijn ouders.

Van mijn (schoon)vader, van Antilliaanse afkomst, begrepen we bij terugkeer in Frankrijk dat de autoriteiten familie meden hebben gedeeld dat onze COVID PCR testen niet goed waren, wat gelogen is, ook hiervan zijn opnames beschikbaar. We kunnen deze negatieve COVID testen zo laten zien. Al onze documenten en paspoorten werden vastgehouden door de immigratie dienst tot we aan boord waren van het vliegtuig.

Bij aankomst thuis merkten we op dat er zelfs papieren zijn achter gehouden: gelukkig hebben we alles ook digitaal opgeslagen. Verslagen en vol verdriet zijn we letterlijk en figuurlijk achterin het vliegtuig gepropt, in zomerkleding, zonder onze bagage en verre van proper met onze zoon na deze lange reis. In totaal hebben we met onze zoon meer dan 35 uur gereisd. Het was niet humaan, mensonterend en vernederend te noemen om gedwongen in 30 minuten tijd aan boord te moeten stappen van een overvolle retourvlucht naar Frankrijk, zonder enig pardon. Mag daarbij ook gezegd worden dat we toeslagen betaald hebben om onze tickets te wijzigen en upgraden naar businessclass. Nu werden we gedwongen om ergens achter in een hoek in het vliegtuig te gaan zitten na onze lange reis die we achter de rug hadden.

Bij aankomst op Curacao hebben ook de captain de heer Michiel van Kemenade en purser Bernadette de Paauw de station manager Reginald Beverdijk gebeld: Hij gaf aan dat er ook een mogelijkheid zijn kunnen bestaan om in quarantaine te gaan waarna hij een gedelegeerde naar ons zou sturen. De werknemers van de lokale autoriteiten/immigratiedienst ter plaatse werden boos op de bemanningsleden/piloot van de vlucht en sommeerde/schreeuwde “wegwezen!”.

Het superieure lid van de immigratie Curaçao, waar dus geen woord mee gewisseld is, meldde tegen collega’s van KLM: WIJ bepalen wie op Curaçao komt of niet. Noodgedwongen hebben ze ons hier alleen achter gelaten. Ze probeerden ons gerust te stellen dat er iemand onderweg was om te helpen en dat er altijd oplossingen zijn in dit soort gevallen.

Onze tante, majoor Hillegard Vos, die een als hoofd ambtenaar van politie immigratie en daarmee een hoge functie beklede op de Airport van Curacao, heeft als laatste met de autoriteiten gesproken om de quarantaine van twee weken (ons verblijf zou 5 weken zijn op Curaçao) aan te bieden, onder haar verantwoording, zij zou dan eten en drinken bezorgen wanneer dat nodig zou zijn. Ook daarvoor stonden ze niet open.

We waren allemaal in tranen: een totale nachtmerrie, een film scenario dat we nooit hebben kunnen voorzien. We stonden daar aan de schandpaal genageld en iedereen kon zich vermaken ten koste van ons. Het brak ons hart om onze zoon te zien huilen en zo behandeld te worden. Hij wilde alleen op het eiland van mijn voorouders zijn, bij mijn familie, opa en oma (92jr) die kwakkelen met hun gezondheid.

Wij hebben niets verkeerd gedaan, hebben alle aanwijzingen die KLM ons heeft gegeven strikt uitgevoerd. We kloppen bij KLM maar niet blijkt thuis te zijn. We voelen ons alleen en in de steek gelaten. Kunnen jullie dit onder de aandacht brengen?

In afwachting op uw reactie verblijven wij,

Met vriendelijke groet

Familie de Vroet-Jacobs,
Nederland

Dit artikel is geplaatst in

33 reacties

  1. Deze brief moet niet naar de KLM gaan maar naar hoofd Immigratie, Directeur CTB, Kennedy Rhuggenaath en de Minister van Toerisme.
    KLM is de vervoerder en Immigratie beslist wie ze wel of niet toelaten. Daar kan een luchtvaartmaatschappij weinig aan doen. Al controleren ze wel documenten ze zijn geen immigratie experts. Het toelaten is een beslissing van het land.
    Dat dit schofterig is klopt wel maar dat zijn wel wel gewend van immigratie op Curaçao. En het komt wel vaker voor dat ze mensen zomaar terugzetten op 1 vlucht.
    Aan de andere kant.. reizen met Covid is nu eenmaal niet zonder risico…

  2. Was de PLC (Persoanl Locator Card) op tijd ge-upload, en hadden ze een uitgeprinte kopie bij zich bij aankomst Hato ?……want die kopie nemen ze daar in.
    Ze waren op Schiphol in transito en waarschijnlijk na aankomst uit Bordeaux direct naar de Gate gegaan. Bij het inchecken op Schiphol moet je de vereiste documentatie….uitgeprint….kunnen tonen, anders mag je niet mee. Alhoewel ik bij de Gate heb gezien dat een aantal transito passagiers werden opgeroepen om alsnog hun papieren te laten checken.

    Met de 1e AA vlucht uit Miami in de week voor Kerst, waren 5 passagiers teruggestuurd met hetzelfde toestel omdat hun papieren niet in orde waren

  3. Hildegard Vos is een typische Yu di Korsow: eigen familie eerst, ook als je daarvoor de regels moet breken.

    In een beschaafd land is dit einde carrière, op Curaçao wordt je vervolgens CFO bij Aqualectra.

  4. Voor degenen die zich graag bij de feiten houden: volgens mededeling nr. 204 van de regering van Curaçao van 16 oktober j.l. behoort Frankrijk tot de landen met hoog risico. Dit betekende dat vooraf schriftelijke inreistoestemming moest worden aangevraagd (zie gobiernu.cw).
    Voorts blijkt uit het verhaal van dit echtpaar dat ene majoor Vos de indruk wekt de hand te lichten met voorschriften en persoonlijke gunsten te verlenen. Hier mag of een intern disciplinair onderzoek naar worden ingesteld of een strafrechtelijk onderzoek door het OM

  5. Ook als je een passagier terecht terugstuurt,kun je dit met tact, diplomatie en een zekere mata van “passagier” vriendelijkheid doen.

    We hebben nog veel te leren op dit eiland.

    Toeristisch en klantvriendelijk denken!
    Een toerist is en blijft een klant.

  6. Beste @Knoek-koe, volgens mij geef je de douane onterecht de schuld. Als ze eenmaal door de immigratie zijn doorgelaten, kan de douane hen de toegang niet meer weigeren. Meestal laten douane ambtenaren hun “sate ku batata of porkchop mitar mitar” niet staan voor reizen uit Europa.

  7. @Nice zegt: “…LEI PA UN, LEI PA TUR…”

    en @Nice zegt: “…Maar , indien incident en gezien de leeftijd van de baby HAD CURAÇAO HET 1 EN ANDER MOETEN REGELEN…”

    Wat is het nu? Het kan niet beide.

  8. @ Marie-Louise
    ….”Dikkie dik , wat een domme achterlijke opmerking over lage intelligentie Antillianen. Ga je schamen!!!”…

    Volgens mij heeft @DDik het hier over douane personeel, niet over Antillianen.

    Het douane personeel stond hoogstwaarschijnlijk achter in de rij toen onze “Lieve Heer” de deugden van diplomatie, tact, en klantvriendelijkheid uitdeelde.
    Was volkomen terecht opgemerkt.

    Het douane personeel mag best een training “klantgericht denken en doen en effectoef en conflict mitigerend “conflicthandling” volgen.

    U moet “blaffen” tegen het “management” van de douane agdeling, die verzuimd heeft deze “deugden” over te dragen aan haar personeel.

  9. @ Papa Marlon,

    Even voor de duidelijkheid. Je schrijft wel dat de PCR testen niet goed waren, maar niet wat er dan precies fout was.
    Waren ze in het Frans, waren ze ouder dan 72 uur, waren ze afgegeven door een niet erkende instantie, was de uitslag bij 1 van de reizigers positief, had het kind geen PCR test ?

  10. Changa zegt : 3 januari 2021 om 11:31 |
    Ze konden voor de hele familie de peperdure KLM business class betalen, dus ze komen hier vast wel overheen.

    Dus Changa, als je een businessclass ticket kan betalen dan mag je gewoon door onze immigratie dienst zo een behandeling krijgen als deze familie? Vreemde gedachtes heb jij.

  11. @ Papa Marlon,

    Begrijpelijk dat iedereen teleurgesteld is en dat jullie zelfs kwaad zijn, maar helaas heb ik nog steeds niet gelezen op grond waarvan hen de toegang is ontzegd. Ben daar heel benieuwd naar.

    Het verhaal wat de familie heeft opgeschreven is zeer uitgebreid, doch er staat ook veel ruis in. De KLM heeft eigenlijk helemaal niets te maken met immigratie, sterker nog, zij kunnen zelfs een boete krijgen voor het naar het eiland brengen van passagiers die niet voldoen aan de inreisbeperkingen.

    Dat jullie dan hier een klaagzang over KLM publiceren, maar de immigratie (de eigenlijke boosdoeners) min of meer buiten schot laten, is niet netjes. KLM heeft hen hier, geheel volgens de overeenkomst, naartoe gebracht en heeft hen zelfs meteen weer mee teruggenomen, zonder aanvullende kosten te berekenen. Ze zijn er ook toe verplicht, maar toch.

    Mijn advies is dus om nu eerst eens uit te gaan zoeken WAAROM ze zijn geweigerd. Wat was er fout in hun documentatie, hebben ze iets vergeten, was een paspoort niet lang genoeg geldig, is er iets in het verleden gebeurd waarom ze nu niet meer naar binnen mogen etc ?
    Wanneer je dat weet kun je beoordelen of je wel of geen klacht bij de overheid moet indienen. Dan kun je je richten tot de verantwoordelijke minister en eventueel een schadevergoeding eisen.

    Die weg lijkt mij een stuk constructiever dan hier gaan lopen klagen over de KLM, terwijl die er eigenlijk niets mee te maken heeft.

  12. “Bij aankomst op de airport van Curaçao werd ons bij de douane op schofterige en onmenselijke wijze de toegang tot het eiland geweigerd.”

    Dit is een vreemd verhaal want de volgorde bij aankomst op Hato is, immigratie-kofferband- en als laatste douane die meestal niemand uit Europa controleert.

  13. Ik word langzamerhand wel een beetje moe van die vaak zo schofterige douane van Curacao. Kan Nederland de grensbewaking niet gewoon weer overnemen binnen het Koninkrijk? En dan wellicht ook gelijk parlement van Curacao afschaffen aub.

  14. Ik lees hier:
    1. Frankrijk was HOOG RISICO gebied. Toen moest men Curacao permissie vragen om naar CUR te gaan. Anders kom je niet binnen. Inmiddels zijn bepaalde regels pet 1 januari afgeschaft

    2. Goed om te weten LEI PA UN, LEI PA TUR. Dus dat ondanks Kruiwagens (familielid met hoge functie) het niet mogelijk was om het 1 en ander te regelen. Want dat kan ik niet regelen door gebrek aan kruiwagens.

    3. Maar , indien incident en gezien de leeftijd van de baby HAD CURAÇAO HET 1 EN ANDER MOETEN REGELEN. Al was toch in quarantaine gaan en Business Class terugvliegen. Daar hebben ze voor betaald. En hebben ze recht op.

    Foei KLM. DIKKE FOEI CURAÇAO.

  15. De naam Marlon is al in gebruik. Marlon is veranderd in Papa Marlon.
    Commentpolis

    Dag Allen,
    Bedankt voor jullie reactie en het medeleven van de meeste reacties. Ik ben de vader van de gedupeerden en heb ze gevraagd om het verhaal hoe moeilijk het was voor hun toch te delen. Het is goed dat men weet hoe KLM en de autoriteiten op Curacao kunnen handelen in dit soort situaties. Het was voor mij zeer pijnlijk en machteloos om je kinderen en mn. mijn kleinkind van net 3jr zo verschrikkelijk behandeld te zien worden. Ik wens niemand deze traumatische ervaring die mijn kinderen is overkomen. Ik zie dat de reacties alle kanten opgaat en dat is begrijpelijk. Waar mensen zijn zullen veel een eigen idee hebben.
    Bedrijven en instanties kunnen niet achter COVID perikelen schuilen om geen service aan mensen te leveren of mensen op een schofterig, onmenselijke manier te behandelen. Ik begrijp dat er fouten zijn gemaakt door KLM maar vind dat het menselijk aspect bij de autoriteiten op Curacao totaal ontbrak. En dat zijn nota bene mijn mensen. Mensen waar ik trots op ben, een hard gelach. “Mind you” dat je te maken hebt met drietal mensen waaronder een kleinkind van 3jr. die bij aankomst op Curacao al 16uren reizen achter de rug hadden. Ze hebben alles gedaan wat ze moesten doen conform de aanwijzingen van KLM w.o. de PCR (COVID) test. Om die mensen meteen, zonder pardon, zonder fatsoenlijk uitleg, even te laten uitrusten, met kind en al, binnen 1uur te deporteren naar het land van herkomst, is mij inziens onmenselijk. En dat maar om te zwijgen over de manier van bejegening van de autoriteiten op Curacao. Ze waren allemaal angstig, weet niet wat ze overkwamen, kortom een zeer traumatische ervaring. Nu nog zijn ze ontroostbaar over de situatie. Tot op dit moment dat we een week verder zijn heeft niemand contact met ze opgenomen om te kijken hoe het met ze gaat. Hun vakantiedagen, zuur verdiende geld is vooralsnog weg en moeten via rechtswegen nog een gevecht gaan leveren om dat gecompenseerd te krijgen. Dit is allemaal niet OK!

  16. Dit zijn heel veel woorden ombré zeggen dat jullie niet goed hebben gekeken of je Curaçao mocht binnenkomen. Frankrijk was destijds aangeduid als hoog risicoland. Simpele zaak.

    KLM had jullie nooit aan boord mogen laten, maar ze hebben ook geen verplichting om jullie te informeren over de entry requirements van het land, dat moet je zelf doen.

    Hoe jullie door de immigratie zijn behandeld (er van uitgaande dat het zoals beschreven is gebeurd) is ook niet ok, maar het eindresultaat is correct, Julie moesten rechtsomkeert terug.

  17. Oppositie partij “Korsou di Nos Tur ” wordt geschreven als KdnT. Dus niet kdnt, want dan kunnen sommige lezers het interpreteren als een vloek of een vies woord van 3 letters beginnende met een “k”. De overige letters kunnen met enige fantasie zelf worden ingevuld. Dat hoef ik niet te doen want “Nos por mes”.

  18. Die douanier kan moe rojer kdnt wel zijn geweest met geleend pak. Hij kan niet in zo’n pak door obesitas en heel veel eten en rusten, vooral niet werken.

  19. Een beetje lang verhaal om liggend in de hangmat op een zaterdag middag helemaal te lezen maar wat blijkt is dat meneer criminelen discrimineert. Ik citeer, “geen van onze gezinsleden is ooit in aanraking geweest met politie of immigratie.” Nou Familie de Vroet-Jacobs, wij zijn een gastvrij eiland en criminelen zijn hier gewoon welkom.

    In Frankrijk is ook de gevaarlijke variant van het Corona virus opgedoken en meneer zegt zijn 92 jarige Opa en Oma met kwakkelende gezondheid te willen bezoeken. Blijkbaar heeft de douane en immigratie dienst juist het leven van die twee oudjes gered.

  20. ontzettend vervelend voor deze mensen maar KLM vervoert alleen mensen en gaat niet over douane aangelegenheden. Ook het feit of je nu business class of economy class vliegt maakt hier geen verschil in (je krijgt betere stoelen, beter eten maar douane aangelegenheden zijn hetzelfde): de brievenschrijver lijkt nogal wat nadruk er te leggen dat zij business class vliegen maar dat is in deze volstrekt irrelavant.
    Dat de douane op Curacao niet klant gericht is en niet flexibel is wel verwijtbaar: zeker omdat ons eiland zoveel van toerisme afhankelijk is, zou je veel meer klant gerichtheid, meedenken etc verwachten. Het zou goed zijn als de politiek zich hier eens mee gaat bemoeien. Men beseft nog steeds niet dat de belangrijkste reclame voor toerisme ambassadeurs zijn en 1 slechte ervaring kan zomaar eens 10 mogelijke toeristen kosten.
    En het verhaal over de hooggeplaatste tante: dat toont meteen wel het probleem met curacao: op basis van connecties worden beslissingen genomen ipv wet en regelgeving dus in deze maar goed dat die tante niet het verschil heeft kunnen maken

  21. lijkt mij niet leuk voor deze mensen, maar vind het wel een lang verhaal, vlog vroeger in europa alleen als ik effe heen en weer moest naar De Heimat, de rest reed ik lekker zelf met mijn auto of met een kennis, als ik een vlucht had naar curacrim was ik vaak te laat of riepen ze mij om en werd ik op gehaald door een mooie dame in een blouw pakje, en kreeg ik een stoel boven in de trap op terwijl ik altijd een stoel beneden gewoon klasse had gekocht, hoe het kwam weet ik nu nog niet, maar sliep als een koning voor dat het vliegtuig omhoog ging en als in curacrim was moesten ze me wakker maken, vroegen de dames aan mij goeie rijs gehad heer Mossel

  22. ook wij hebben afgelopen jaar te maken gehad met een schofterige klm niet reageren op mails , chatberichten enz. enz. er zitten zowiezo chagerijnige mensen bij douane daar . advocaat ingeschakeld en na dreiging dagvaarding ,op laatse moment betaald . ook klacht ingediend bij instanties schande klm .

  23. ‘t zal je maar overkomen deze gebeurtenis schaamteloos , vernederend. Jammer genoeg kennen we het gedrag van bepaalde douaniers hier. Sterkte.

  24. Wat een frustraties. Ik leef met jullie mee. Alleen dit is niet de schuld van KLM natuurlijk. Wel de schuld van de incompetente lage IQ douane. Dit is ook mijn ervaring op het eiland. Veel antilianen zijn van lage intelligentie, zeer incompetent en vaak corrupt. Prachtig eiland maar de mensen zijn compleet incompetent om een land te besturen. Ik ben na tien jaar met pijn in mijn hart ook hard weg gerend van het eiland, na de zoveelste aanvaring met incompetente mensen van belastingdienst etc…
    Ik zou een keus maken als ik jullie was:
    1: vergeet de hele boel en bespaar je de frustratie en accepteer t verlies.
    2: huur een advocaat in en klaag Curacao aan (niet klm, klm is onschuldig en ook slachtoffer)

  25. We zijn hier goed in het onbeschoft zijn ook op Hato. Trek een dwaas een uniform aan en hitler staat op. Geeft alleen maar bevelen want anders moet er nagedacht worden. Wat een schaamte.

  26. Waarom zitten jullie KLM te bashen? Waarschijnlijk zal KLM een boete krijgen omdat jullie geweigerd zijn… voor welke reden dan ook.
    KLM bepaalt inderdaad niet wie Curaçao mag binnenkomen en wie niet.
    Stuur je klacht waar het hoort, het Land Curaçao. Vraag de ombudsman onderzoek te doen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties