30 C
Willemstad
• donderdag 21 september 2023

CC | Silvania proud of World Poker Tour to celebrate new gambling legislation

WILLEMSTAD - The WTP Curacao Invitational Poker Tournament in Curacao is scheduled for September 25th. Minister Javier Silvania of Finance announced a few weeks ago that he...

DH | Accomplice of drug lord ‘Nuto’ Wawoe voluntarily extradited

AMSTERDAM/SANTO DOMINGO--The Dominican authorities have now extradited Dutch citizen Terence Ángelo Richard De Vries to the Netherlands. Local media previously reported that he had given up his...

Ingezonden | Kaping werk eilandsraad Bonaire

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Terence de Vries uitgeleverd aan Nederland

De Nederlandse drugsverdachte Terence de Vries is vorige week uitgeleverd aan Nederland. De Vries werd op dezelfde dag als Nuto Wawoe gearresteerd in Sto. Domingo. In tegenstelling tot...

Democracy now! | Wednesday, September 20, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Blog Arthur Donker | Marie Antoinette van het Curacaohuis

HomeBlogsBlog Arthur DonkerBlog Arthur Donker | Marie Antoinette van het Curacaohuis
Blog Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker | Foto Persbureau Curacao
Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Ik lag in een deuk toen ik las dat meneer Sulvaran beweerde dat er een samenzwering tegen madam Wiels was in de tweedekamer in Nederland, de regentes van het Curaçaohuis die de laatste paar maanden zoveel in het nieuws kwam vanwege haar dictatoriaal beleid in het Curaçaohuis. Vrienden. kennissen, ja knikkers en partijgenoten worden aangenomen en professioneel capabele mensen die daar jarenlang werken worden opzij gezet zodra men vragen durft te stellen en haar beleid bekritiseert, aangenomen personeel zoals Andrew Wilsoe (zoon Elmer ‘Kade’ Wilsoe), Jassir de Windt (zoon Francis ‘Gibi’ de Windt), dochter Gilanne Wiels, en de beide vriendinnen van Marvelyne, Linda Tonkes en Mylene Gerard, waarvoor het door alle GevMins gewaardeerde en contentieuze hoofd Sherwin Burke naar het archief werd verbanden teneinde de volledige controle te hebben over de Curaçaohuis financiën, zonder controlemogelijkheden van buitenaf.

Geld wordt uitgegeven alsof zij de Miami Lotto heeft gewonnen en absoluut geen verantwoording hoeft af te leggen, want zoals zij men doet geloven, zijn alle uitgaven verantwoord en door onze regering goedgekeurd, wat alsnog zal moeten blijken dankzij vragen die Omayra Leeflang gesteld heeft over de budget overschrijding van het Curaçaohuis van een kleine €2,331.000+ (=5.361.000 miljoen nafls)
Ze kwam binnen en wilde gelijk de ambtswoning verbouwen ( € 81.000) wat ook gelijk ingericht moest worden (€ 40.000 +) niet te vergeten haar werkkamer ( €10.000 +) waarvoor weet ik niet want Curaçaoënaars en werken is nog altijd een groot mysterie hier, daarna kwam opeens als een verschijning van de Heilige Maagd Maria, het fenomeen van het instortingsgevaar van die hele tent, waarvan de kosten geraamd werden rond de € 2.000.000 en niet te vergeten verhuiskosten en een jaar huur van Villa Bon Air van €200.000. Maar daar kwam nog bij kijken dat zolang de verbouwing duurt, madam een woningtoelage krijgt van pakweg € 2500.= per maand voor haar eigen woning.
En dan zijn we niet die klap vergeten van de communicatie medewerker die zij zonder reden heeft ontslagen wat iets meer dan 300.000 Nafjes (€ 123.000 ) heeft gekost en dan ben ik de kosten vergeten van de chauffeur die madam 24/7 tot haar beschikking wilde hebben.
Buiten dat allemaal heeft madammeke net een glossy semi partijblad gelanceerd onder de mom van Curaçaoënaars in een positief daglicht te zetten in de Nederlandse gemeenschap en is zij bezig met haar eigen tokootje om de zogenaamde “Freemovers”, kinderen die zonder studiefinanciering in Nederland gaan studeren, te begeleiden wat schijnbaar ook door ons betaald zal moeten worden.
Ondanks dit alles, wat tegen alle regels in van de zogenaamde “transparantie” van onze regering gebeurt, houdt Asjes en Sulvaran haar nog steeds hun handen boven haar hoofd en komen met allerlei vertraging technieken om een onderzoek naar madams reilen en zeilen te voorkomen, te vertragen of helemaal te vermijden.
Dat ze Tula en Zwarte Piet er nog niet bij gehaald hebben snap ik niet want dat is natuurlijk de makkelijkste kaart die je kunt spelen en gooi je het gelijk op discriminatie want dat trekt weer zieltjes voor de toch verdwijnende Pueblo Soberano partij.
En dit zijn dezelfde mensen die van de daken lopen te schreeuwen dat ze het zo goed menen met “hun volk” en die op Brionplein staan met hun hand op hun hart als het volkslied gespeeld wordt met Dia di Bandera want ze beschouwen zichzelf als Bon Yu Di Korsow.
Ik blijf lachen op deze klip want zeer binnenkort zal die hele club in elkaar storten en zullen er een paar grote koppen rollen en kunnen we dan de boel weer opruimen en zal de waarheid boven komen drijven want zoals in elke beerput, ook die van het Curaçaohuis, zal de stront altijd boven komen drijven, zelfs Marie Antoinette dacht ook dat ze boven de wet stond.

Door: Arthur Donker
Curaçao

Bron: Persbureau Curaçao

Zie ook: Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Dit soort dames komen uiteindelijk met hun hoofd onder de guilletine terecht.
    het kan even duren, maar het recht is geduldig.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties