27 C
Willemstad
• donderdag 22 april 2021 21:53

ParadiseFM | Verkeerslichten Schottegatweg uitgevallen

Let op als je vandaag de weg op moet, verschillende verkeerslichten functioneren niet. Zowel aan de noord- als aan de zuidkant zijn de lichten bij kruispunten uitgevallen. De...

ParadiseFM | In afgelopen maand veel coronapatiënten overleden

In de afgelopen weken is aantal overleden coronapatiënten op Curaçao flink gestegen. Op 21 april waren er 95 mensen overleden, twee weken daarvoor ging het om 58...

Democracy now! | Thursday April 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Inflatie Bonaire lager door toeslagen overheid

Consumentengoederen en diensten op Bonaire waren in het eerste kwartaal van dit jaar goedkoper dan een jaar eerder. Dat meldt het Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook...

Nu.cw | Vaccinatiemarathon op Aruba

Op Aruba wordt komende zaterdag en zondag een vaccinatiemarathon gehouden. Het doel is 10.000 burgers hun eerste prik te geven. ,,Vaccineren is een daad van solidariteit en gezamenlijke...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoIngezonden: machteloos na vier inbraken

Ingezonden: machteloos na vier inbraken

Door: Redactie Versgeperst

Versgeperst.com Versgeperst NIEUWS moeder INGEZONDEN inbraak goudvisjes Curaçao bejaard  ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag wil een anonieme lezer haar verhaal over vier inbraken bij haar bejaarde moeder, kwijt.

Groot is mijn frustratie en veel meer dan het schriftelijk te uiten kan ik niet.
Het helpt enigszins het gevoel van machteloosheid in te dammen.
Bij mijn moeder is voor de vierde keer in anderhalfjaar tijd ingebroken.
Een televisie die ze van haar kinderen voor moederdag heeft gekregen, een laptop van een nichtje, een telefoon van een kleindochter, een WII-Console van een andere kleindochter, ga zo door.
Ze houdt bewust geen waardevolle spullen meer in huis om de kat niet op het spek te binden.

Goudvisjes
Ze is gepensioneerd, werkt wat bij voor een extraatje en in fases bouwt ze zodra het even kan haar huis om tot een getralied gebouw, haar persoonlijke gevangenis heb ik zo het idee.
Het toppunt was vorige week. Ze kwam thuis en er was weer ingebroken, maar heel veel was er niet om mee te nemen dus dat wat ze mee konden nemen, ging mee maar dat was niet voldoende.
Haar goudvisjes moesten boeten… De daders hebben een fles afwasmiddel in het aquarium geleegd en het resultaat zien jullie op de tweede foto.
De eerste foto had ze een paar weken eerder op haar Facebook geplaatst omdat ze ervan genoot dat haar visjes zo vreedzaam zwommen, samen, zonder botsingen en ze wenste dat het er in de maatschappij ook altijd zo aan toe zou gaan.
Hoe triest is het dat je een bejaarde dame ongestraft op zo een wrede wijze haar bescheiden hobby ontneemt, hoe frustrerend dat zij en ook de politie die daar in de wijk nota bene een politiepost heeft, vermoedens hebben over de identiteit van de daders, maar dat ze op heterdaad betrapt moeten worden voor er wat aan gedaan kan worden.
Mijn moeder heeft heel haar leven hard gewerkt, was actief en zeer betrokken in/met het onderwijs, met name scholen in achterstandswijken, omdat daar haar passie lag: anderen vooruit helpen, ook nu nog, na haar pensioen.

Aandacht
Dit heeft ze niet verdiend!
Ik woon in Nederland en kan niet veel anders dan haar via de telefoon te troosten en hopen dat mijn schrijven ergens terecht komt waar er aandacht aan kan worden besteed zodat er wat gedaan kan worden aan deze onrechtvaardigheid.
Ze laat het gelaten over zich heen komen maar het breekt haar, dat hoor ik aan haar stem.

Versgeperst.com Versgeperst NIEUWS moeder INGEZONDEN inbraak goudvisjes Curaçao bejaard  goudvisjes1 410x313

Versgeperst.com Versgeperst NIEUWS moeder INGEZONDEN inbraak goudvisjes Curaçao bejaard  goudvisjes2 417x313

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties