28 C
Willemstad
• woensdag 7 juni 2023

Telegraaf | Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

Advocaat wil met kort geding uitlevering voorkomen | John van den Heuvel BUITENLAND LIMA - Het overleveren van Joran van der Sloot door Peru aan de Verenigde Staten...

Democracy now! | Monday, June 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 5 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Extreme hitte Curaçao, scholen sluiten ’s middags

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Alle scholen in het funderend onderwijs en speciaal onderwijs mogen kinderen naar huis sturen om om 12 uur ‘s middags. Dat meldt het ministerie...

PBC | Man op Curaçao schiet eigen broer neer bij familieruzie

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bij een ernstige familieruzie in Mina Scharbaai heeft een man zijn eigen broer neergeschoten. Het incident vond gisteravond plaats. Bij aankomst van de politie troffen...

PBC | Duizenden belastingaangiften binnen, maar vertraging dreigt door onvolledige verzamelloonstaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De belastingdienst is druk bezig met het voorbereiden van de verwerking van de aangiften inkomstenbelasting voor het jaar 2022. Er zijn al 10.000 aangiften...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Lab De Med 40 jaar?

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Lab De Med 40 jaar?
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Dr Jose ‘Joe’ M. Eustatia aan het woord.

Ik heb met de nodige verbazing kennisgenomen van een publicatie in het Antilliaans Dagblad van 8 januari 2019 waarin het 40- jarig bestaan van Lab De Med wordt gemeld. Een schoolvoorbeeld van ‘fake news’, alsmede oneigenlijk gebruik van ‘intellectual property’ en van schaamteloos bedrog.

Lab De Med dankt haar niet onbetwist bestaan aan een in 2012 uitgevaardigde arbitrale beschikking waaraan een akte ten grondslag ligt waaraan de penetrante geur van corruptie kleeft. Aan de Hoge Raad is recentelijk verzocht een onderzoek te doen naar de ‘echtheid’ van deze akte. Het merkwaardige aan deze akte is dat pas bij het eindvonnis aan het licht kwam dat de voornaamste en enige solvente wederpartij, die op elke bladzijde van de akte steeds prominent als partij wordt vermeld, door de arbiter niet als partij werd vermeld. Het arbitrale eindvonnis was daardoor niet executeerbaar; althans niet zonder de medewerking van de partij die samen met de arbiter verantwoordelijk was voor het stiekem aan de akte onttrekken van deze enige solvente wederpartij.

Een omstandigheid waarvan de betrokkenen gul gebruik hebben gemaakt om zelfs het te lage door de arbiter aan mij toegewezen bedrag een inflatietje te laten ondergaan.

De Hoge Raad moet voor de behandeling van dit staaltje witteboordencriminaliteit worden benaderd omdat de lokale rechters systematisch hebben geweigerd op mijn ‘smeekbede’ in te gaan de litigieuze akte aan een deskundig forensisch onderzoek te onderwerpen. Dit omdat het resultaat van dat onderzoek wellicht nadelige gevolgen zou kunnen hebben voor hun als arbiter bijklussende collega-rechter.

De Laboratorio de Medicos (de nog steeds bij de Kamer van Koophandel ingeschreven handelsnaam van Artsenlab nv) heeft van 1979 tot 2004 als medisch laboratorium gefungeerd. Jaren die Lab de Med zich nu op frauduleuze wijze wil toe-eigenen om als promo een mede door de minister van Volksgezondheid opgeluisterde pseudo-40-jarig bestaan te kunnen vieren.

Lab de Med kan, hoe het arrest van de Hoge Raad ook mocht uitvallen, zich in het gunstigste geval per juni 2020 slechts beroepen op een 8-jarig bestaan en dus slechts acht duiven het luchtruim laten kiezen. Lab de Med is niets anders dan de in de volksmond gebruikte afkorting voor Laboratorio de Medicos.

Ondergetekende kan aantonen dat zowel de namen Laboratorio de Medicos als Lab de Med bij het Bureau Intellectueel Eigendom (BIP) ingeschreven staan als aan mijn bedrijf Artsenlab nv toebehorende namen. Er is hier dus sprake van oneigenlijk gebruik van ‘intellectual property’.

Het is dan ook de vraag of de pseudo-40 jaar vierende Lab de Med deze naam na het arrest van de Hoge Raad zo maar zal kunnen blijven voeren. Van verjaring zal in geen geval sprake zijn, daar een mogelijke verjaring tijdig door een deurwaarder is gestuit.

Dr Jose ‘Joe’ M. Eustatia,
Curaçao

2 reacties

  1. @Maurice,
    Jouw ‘insider’ is zeker bekend met de tijd van Joe Eustatius. Eustatius was de pionier van ‘Toko den Toko’. Als Hoofd van Dienst Landslaboratorium’ mocht Joe van PNP een eigen privé lab er op na houden. Het resultaat laat zich raden waarbij Joe zich nu ‘grootgrondbezitter’ op curaçao mag noemen.

    Dat Joe over een verzoek aan de Hoge Raad, gezien er al een heel langdurig juridisch traject doorlopen is waar Joe, zonder bescherming van de politiek, nu in zijn eigenaardige logica de tegenpartij van ‘witteboordencriminaliteit’ beschuldigd. Een splinter en balk redenatie waar de Hoge Raad, als het gerechtshof daarvoor, makkelijk doorheen zal prikken. Ben benieuwd hoe ‘onze Joe’ de rechters in de Hoge Raad dan zal bestempelen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties