Ingezonden | Koloniaal, opportunistisch en hypocriet

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Kenneth Isodora aan het woord

WAAR WAREN de Tweede Kamer en de zo bezorgde Nederlandse politici toen de Koninklijke Shell het eiland royaal vervuilde. Stelletje koloniale en opportunistische hypocrieten.

KENNETH ISIDORA

Curaçao

21 Reacties op “Ingezonden | Koloniaal, opportunistisch en hypocriet

 1. Stanley Held

  Beste Brain, als u goed heb gelezen heb ik ook Curaçao aansprakelijk gesteld. Willem zal ik niet antwoorden. Ik vind zijn reactie beneden peil. De sluiting van de Shell heb ik als volwassene meegemaakt. Deze gevoelige zaak is niet weggelegd voor personen die een grap van maken.

 2. Stanley held is gestopt met nadenken toen hij 12 was. Dat was omstreeks de tijd dat de Shell haar raffinaderij aan Curaçao cadeau gaf, met de restrictie dat zelf moesten zorgen voor de nagelaten rotzooi.

 3. Stanley Held, Waarom moet curacao, Ned en Shell betalen terwijl Venezuela en PDSVA nu al 30 jaar Curacao vervuild?

 4. Eindelijk een keer een duidelijke uit;eg die vooral gestoeld is op de waan vd dag, zonder schelden, elkaar aanvallen en alles wat erbij hoort.
  Het is? duidelijk en jammer dat de zo belangrijke nieuwsgaring als kkc misbruikt wordt door een groot deel mensen die ja, wat willen ze eigenlijk, in hun enclave wonen (?) met gelijkgestemden en anderen afzeiken

 5. Stanley Held

  Enige maanden geleden heb ik mijn stelling gegeven. Feit is dat vanaf 1916 de Shell, of beter gezegd Nederland het op deze eilanden voor het zeggen had. Lees uw geschiedenis, nadat de Shell geen belasting wilde betalen is men overgegaan naar het sluitimg van de Shell. Wat ik niet begrijp, is dat men de feiten verdraait. Feit is dat het eiland niets te vertellen had,….. De afspraken werden gewoin ingevolge onze statuut gemaakt. Nederland heeft deze afspraken gemaakt. De voormalige minister heeft niet, en mocht erbij zitten. Wie had er baat bij? Vul maar zelf in . Het b enige dat Curaçao kreeg; was een asfalt zwembad. Nu praat men over het milieu. Hoe vaak heb ik hierover gescherven. ? Ik merk dat het hier puur gaat om elkaar. Ik proef dat het om onze Nederlanders gaat, ja de Antillen en Nederland. Bestudeer uw geschiedenis. Probeer het verleden niet te vergeten. Racune ligt niet bij ons. Val de eilandbewoners niet aan. Hun voorvaderen waren toen 300 gulden waard. Naar mijn mening moet de Shell , Nederland en Curaçao betalen voor wat er nu zich anu afspeelt. Wij hoeven niet naar het koloniale perdio te gaan. Wij hoeven elkaar geen namen te noemen. Kijk goed. Noem mijn bevolking niet lui, doe er zelf wat aan. U, zit daar en geniet. Wat is uw bedrage? Wij zijn Nederlanders, dacht ik. Ach dit probleem ligr niet bij de Curaçaose bevolking. Die kleine macht die er heerst heeft ons koninkrijk zelf gecreëerd. Dus oplossen dit probleem. Laat rechtse toon geen rol spelen. Zeg uw naam. Heb ik meer aan. Schreeuw niet onder een schuilnaam. Help mee. Tenzij u er voor kiest om dit eilandje ten gronde te helpen. Weet u? Ga maar naar huis.

 6. Bartje, Kenneth mag niet meer binnen bij Capriles. Dat heeft twee oorzaken:

  A. Zijn IQ is te hoog.
  Maximaal toelaatbaar IQ is 53, Isidora heeft een behoorlijk hoger IQ van 56. Dus drie punten te hoog. Er is nog wel hoop voor Kenneth. Vorig jaar was zijn IQ nog 71. Dit betekent dat hij vermoedelijk eind maart opgenomen kan worden (mits zijn aftakeling in hetzelfde tempo doorgaat)
  B. Hij riekt.
  (naar corruptie) tja, dat is moeilijk te genezen.

 7. De heer Kenneth Isidora is echter de grootste hypocriet op aarde! Wat deed mr. Isidora toen Curacao (corrupte politici) de raffinaderij overnamen en geld in hun zakken stopte? Wat deed de heer Isidora toen? Wat doet de heer Isidora dagelijks tegen de gassen en giftige dampen van de ISLA? NIETS HELEMAAL NIETS! Mr. ISIDORA u bent de grootste hypocriet ter aarde!

 8. ik heb geen geld om stemmen te kopen.
  dus de politiek in gaan heeft geen zin.
  ik denk ik ook, dat ik niet de goede kleur heb.

 9. Oh-oh…Isidora en Sonny samen in de Capriles ???? Naar de schuilkelders: kinderen en vrouwen eerst !!! 🙂

 10. Ididora, Isidora….soms hoor ik mensen dingen zeggen en denk ik: die hadden ze nooit moeten leren praten !! 🙂

 11. Kenneth Isidora heeft inderdaad het IQ waarmee je normaal gesproken op de gesloten afdeling van de Capriles kliniek wordt opgenomen.

  Shell heeft destijds aangeboden de raffinaderij af te breken en de grond schoon te maken, maar Curacao koos ervoor om de raffinaderij voor niets over te nemen en voort te zetten.

  En nu, tientallen jaren later, geeft Kenneth Isidora Shell (Nederland) de schuld van de vervuiling door de Isla.

  Ik wens hem een prettig verblijf in de Capriles kliniek.

 12. U moet respect hebben voor de kiezers op Curaçao. Het parlement is democraties gekozen (omgekocht)

 13. Misschien kan Curacao het helemaal niet zelf. Misschien wordt het een maffia-eiland. Maar dat is niet jouw probleem. Wil je dat wel jouw probleem laten worden dan moet je de politiek in gaan. Dit “giga probleem” zit vooral tussen de oren van Hollandse gemeente op Curacao.

 14. Iedereen die in het verleden blijft hangen, wordt een slachtoffer van zijn eigen bekrompenheid. Rancune is vaak het resultaat.

  Iedere nieuwe dag die begint, eindigt in de geschiedenis.
  Begin een nieuwe dag zonder rancune, dan eindigt die dag óók zonder rancune. Dán kun je écht aan een betere toekomst werken!

 15. Nederland is 400 jaar lang een koloniale natie geweest, het is een illusie om te denken dat deze geschiedenis geen sporen heeft nagelaten. Volgens het woordenboek betekend de term kolonialisme: ‘Denk- en handelwijze van de koloniale mogendheid waarbij het belang van het moederland overheerst’. Dus de heer Isidora heeft gelijk als hij stelt dat in de periode van Shell op Curacao het beleid in Nederland ten aanzien van kolonies vooral het Nederlandse belang vooropstelt en daarmee de belangen van de lokale bevolking (alle eilanden) vaak schaadt, Doel van deze ‘kolonies’ was vooral exploitatie van het gebied voor de levering van producten, grondstoffen en delfstoffen, en vermoedelijk ook prestige.

  Gezien de reacties op KKC zijn er nog altijd personen die in deze achterhaalde denkwijze zijn blijven steken en niet met de tijd willen meegaan. Zij bedienen zich van Euro- en/of Afrocentrische (racistische) ideologieën waarin er een stereotype beeld van ‘de ander’ word geconstrueerd als een object ten opzichte van het eigen mensbeeld. In Nederland hebben – de meesten – afstand genomen van het ouderwetse biologische racisme, echter het dominante discours is veranderd naar cultureel racisme. Te lezen op KKC veranderd het zelfbeeld van baken van tolerantie, gelijkheid en vrijheid snel naar in de inborst levende racisme als twee kanten van dezelfde medaille word belicht.

 16. je hebt gelijk curacao kan het zelf…
  we hebben genoeg maffia geleerden die dit giga probleem kunnen oplossen.

 17. Zoals bekend, vind ik dat Nederland zich nergens mee moet bemoeien, toen niet en nu niet. Los daarvan, indertijd, toen de Shell wegging in 1985, was het milieu nog geen onderwerp waar iedereen over struikelde. Het is dan ook wel te begrijpen dat Nederland en Curacao daar toen geen punt van maakten.

 18. misschien (hoogstwaarschijnlijk) was in de shell tijd Nederland de kolonisator.
  nu wordt het volk gekoloniseerd door de maffia partijen : MAN/MFK/PS
  ja ook PS is puur maffia geworden na de moord op Wiels.
  De maffia heeft greep op deze 3 partijen…
  maar het volk ziet het niet laat zich omkopen met geld of geloven in de leugens van deze partijen.

 19. Shell heeft het eiland in het verleden, de koloniale tijd volgens Isidora, veel voorspoed en inderdaad ook veel vervuiling gebracht met de raffinaderij, maar is in beheer van de Venezolanen verworden tot een zeer slecht onderhouden, verouderde vervuiler die ons te weinig opbrengt in verhouding tot het leed dat hij veroorzaakt. Zoals armoede en slechte gezondheid van het volk. Dit alles met goedkeuring van de slappe regering van Curaçao, die met een habbekrats genoegen neemt.
  Dan begrijp ik echt niet wat meneer Isidora bedoeld. Na Shell is de vervuiling in eigen beheer van Curaçao/ Venezuela nog veel erger geworden en dan wil meneer Isidora dat het blijft……dan wil je dus net doen wat je eigenlijk veroordeeld. Dan ben je zelf nog erger dan die kolonialen.
  Hoe kun je er nu vóór zijn met de kennis van nu dat zo iets als Isla zoals ie nu functioneert moet blijven bestaan? Dan heb je echt roet in je ogen.
  Ik wil leren en wijzer worden en uitstijgen boven die verouderde visie door de antikoloniale bril. Ik moet nuchter blijven om vooruit te komen en wil niet blijven hangen in domme uit uitspraken. Een advies aan Isidora ga alstublieft de plan van Casimiri even lezen En verschoon je je zelf van vervuiling en wees niet bang voor verandering en nieuwe uitdaging. Prettige dag verder Isidora

 20. .
  .
  Hé KENNETH ISIDORA: Wanneer ga jij eens de artikelen lezen van Andrés Casimiri, Milieucoördinator in Curaçao.

  Jij durft te spreken over “Stelletje koloniale en opportunistische hypocrieten.”

  Dat geeft mij het recht om jou te betitelen als “Een domme aartsluie Curaçaoënaar, die te stom is om na te denken, laat staan om te lezen”

  Maar…ik vergeef je onmiddellijk je stomme commentaar: je ouders zullen ook te stom geweest zijn om je fatsoenlijk op te voeden. Waarschijnlijk een gevolg van inteelt.

  Hahaaa ik zie al knarsetanden met je gouden voortanden. Je snapt het niet hè: dát is nou het gevolg van degeneratie. Zó neemt het IQ van je soortgenoten gemiddeld af met 10% per generatie. Jij zit nu op ongeveer 80, dus het IQ van je nakomelingen zal op 72 uitkomen.

 21. Isidora, zolang het pueblo van Curacao zich laat besturen door criminelen als Thode, Constantia, Schotte, Cooper en Wilsoe is datzelfde pueblo het kolonialisme nog niet ontgroeid.

  Om over hypocrieten als Alex Rosaria nog maar niet eens te spreken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *