27.5 C
Willemstad
• woensdag 1 december 2021 11:23

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Karel Doorman?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John da Silva aan het woord.

Op 2 mei jl. kon een vaartuig, aangedreven door twee buitenboordmotoren van 400 pk, ter grootte van de romp van Trump, met 50 huurlingen aan boord, ongemerkt vanuit Colombia de eilanden passeren richting een vissersdorpje ten noordwesten van Caracas.

De bedoeling was om het vliegveld te bezetten en Maduro te ontvoeren. Overgelopen soldaten zouden dan Guaidó aan de macht helpen. Nicolás Maduro beschuldigde daags na de mislukte coup, Aruba ervan betrokken te zijn geweest bij het bijtanken van de sloep. De minister-president van Aruba zou het direct laten onderzoeken. En nu doet Stef Blok alsof zijn neus bloedt.

- Advertentie -

Toevallig was de Karel Doorman in de buurt, tezamen met Britse, Franse en Amerikaanse oorlogsschepen, zeg maar de ‘brothers in arms’ die ook acte de présence hebben gegeven bij de invasie van Irak en de bombardementen op Syrië. Als in Venezuela de hel was losgebroken, hadden we hier ook toevallig 100 Amerikaanse medisch specialisten gestationeerd om de gewonden aan ‘onze kant’ te behandelen.

Nu, na de mislukte coup, mag de Karel Doorman weer naar huis. Grenscontrole is plotseling niet meer nodig en Covid-assistentie ook niet, vooral niet nu de tweede golf eraan komt als de grenzen opengaan.

Was de Karel Doorman betrokken bij dit ‘incident’? Complottheorie of logisch verhaal? Bij dit soort onderwerpen is onze NOS-correspondent muisstil. Het is de taak van de pers om achter de feiten aan te gaan en de lezer niet met speculaties achter te laten.

John da Silva,
Aruba

- Advertisement -

Artikel delen

9 reacties

 1. Beste heer Joseph S, u bent dus niet bekent met het voormalige vaargebied van de Resoluut, daarom wil ik graag uw opmerking betreffende de zwarte RIBS corrigeren , het is namelijk zo dat enkele kleine Cape Horn cruise scheepjes in dat gebied deze zware zwarte RIBs gebruiken om hun passagiers voor anker liggend aan land brengen voor excursie naar Kaap Hoorn of naar de grote gletsjers, of de zuidpool, vandaar dat deze zich aan boord bevinden.

 2. Jep. Dezelfde coup als destijds tegen Erdogan. Toen was er ook opeens uit het niks een coup die uitblonk in het amateurisme. Natuurlijk geloven we dat allemaal. 50 man aan boord van een rubberbootje die even Maduro komt afzetten en dan Guido aan de macht helpen. En de Karel Doorman stond rustig toe te kijken hoe de operatie mislukte. Meneer da Silva, met alle respect maar dit klopt gewoon niet.

 3. @ Trui,

  Wanneer je een beetje het nieuws had gevolgd dan had je geweten wat de Doorman hier kwam doen. Ze hebben hospitaal apparatuur en ambulances, plus ander transport afgeleverd op St Maarten, Bonaire, Aruba en Curacao. Vervolgens zijn ze hier nog een tijdje gebleven om, in geval van nood, bijstand te kunnen verlenen met het vervoeren van patienten.

  De Amerikaanse medici waren nodig omdat er voor de extra bedden, die de Doorman dus bracht, geen personeel voorhanden was. Dat extra personeel is door Nederland betaald.

 4. John da Silva wordt hier vaak weggezet als Malle Pietje, maar hij kan wel eens gelijk hebben nu.

  Heb me altijd afgevraagd wat die 100 Amerikaanse medici hier deden terwijl er nauwelijks Corona patienten waren en ons eigen medisch personeel tijdens de lockdown maanden thuis Tilly Pikeriaans thuis heeft zitten Netflixen.

 5. John da Silva. Let wel, het kán een geheim zijn, maar er is geen enkele (belangrijke) detail in verband met de verwezenlijking hiervan. Zeker niet in Nederland. Op de radio, televisie, en andere media’s is er verder ook niets hierover gezegd. Wat ik wel met overtuiging kan zeggen is het feit dat Maduro ze ziet vliegen. Hij denkt en beschuldigd Europa en Amerika (ten onrechte) ervan dat zij bezig zijn een coup tegen hem op te zetten en te ondersteunen. Maduro beschuldigd Roberto ook hiervan. Olé olé olé…

 6. Alle westerse mogendheden ontkennen met klem betrokken te zijn bij de actie waarvan Jordan Goudreau zegt de initiator te zijn geweest.
  De geplande staatsgreep was bij voorbaat reeds gedoemd te mislukken aangezien Sebin (Venezolaanse inlichtingendienst) er al lucht van gekregen had.

  Hier op Curacao is verleden week het cruise ship de Resolute verkocht.
  Dit schip zou een venezolaanse kustwachtboot geramd hebben en laten zinken omdat de venezolanen hun wilden boarden.
  Hele verhaal stinkt natuurlijk aan alle kanten. Kon bij de Motetwerf met eigen ogen kunnen zien dat er verdacht veel donkere rhibs op het dek van de Resolute waren geposteerd voor een schip dat normaliter de Arctic aandoet.
  Anyway, de waarheid zullen we wel nooit te weten komen maar dat de Resolute betrokken was bij operatie Gideon (de mislukte coupepoging) lijkt mij niet meer dan logisch.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

ParadiseFM | Twee aanhoudingen wegens misbruik QR-code

De politie heeft twee mannen aangehouden wegens misbruik van een QR-code. Tijdens een controle ontstonden er problemen bij het scannen. Een 25-jarige man werd door de politie...

ParadiseFM | Centrale Bank gaat zich richten op innen schadevergoeding

met vonnis De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) gaat zich voorlopig richten op het innen van de schadevergoeding waar verzekeraar Ennia volgens de rechtbank recht...

ParadiseFM | Ansary probeerde via regering rechtszaak te staken

met vonnis De advocaten van Hushang Ansary hebben geprobeerd via de overheid de rechtszaak tegen Ansary te staken. De regering heeft daar echter geen gevolg aan gegeven. Dat...

ParadiseFM | Curaçao krijgt nieuwe vliegtuigmaatschappij

Curaçao krijgt er een nieuwe vliegtuigmaatschappij bij met Dutch Caribbean Islandhopper (DCI). Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Volgens directeur Steven Chin-A-Kwie gaat het om een unieke luchtvaartbedrijf...

ParadiseFM | Curaçao zesde best bezochte eiland in de regio

Curaçao is het zesde best bezochte eiland in de regio. Dat zegt Chata-directeur Helena Seferina-Rojas naar aanleiding van een vergelijkingsonderzoek met het jaar 2019, het jaar voordat...

Opinie | Jeanne d’Arc di Aruba

Jeanne d’Arc (ca. 1412-1431) is een nationale heldin van Frankrijk. Ze is onlosmakelijk verbonden met de Franse geschiedenis. Haar leven vertelt het opvallende verhaal van een Frans...
- Advertentie -