26 C
Willemstad
• donderdag 28 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | In memoriam Henny Kolenbrander

HomeAuteursIngezondenIngezonden | In memoriam Henny Kolenbrander
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Culinary Friends aan het woord.

Chefs-hats af voor groot chef en inspirator
Henny Kolenbrander, in de zeventiger jaren als marinekok op Curaçao beland, maakte al gauw carrière als chef-kok in Restaurant Holland Club en later als chef in toprestaurant De Taveerne in Landhuis Groot Davelaar.

Henny Kolenbrander was ook actief als chef/ondernemer in Dutch & Delicious in de Verenigde Staten en op Curaçao in onder meer Le Traiteur en Point Snack.
Henny Kolenbrander was met Curaçao Hospitality And Tourism Association (Chata) instrumenteel in de promotie van het culinair product Curaçao en met de opleiding en begeleiding van jonge Curaçaose (leerling)chefs en bartenders naar hun deelname in het Curaçao Culinary Team.

Onder zijn leiding nam het Curaçao Culinary Team vanaf het begin van de Caribische culinaire wedstrijden deel aan Taste of the Caribbean, georganiseerd door de Caribbean Hotel Association.

Chef Hendrik werd niet alleen gewaardeerd als begeleidend chef en teamleider van het Curaçao Culinary Team op weg naar meerdere internationale prijzen, maar kreeg ook erkenning als professioneel jurylid bij internationale competities.
Henny Kolenbrander is belangrijk geweest in de professionalisering van de Curaçaose horeca, door zijn actieve inbreng bij lokale en internationale competities, waaraan door Curaçaose chefs, bartenders en leerlingen werd deelgenomen.

Met chef Hendrik neemt Curaçao afscheid van een bevlogen en inspirerend leermeester voor onze lokale horecaprofessionals, die nu vaak gezichtsbepalend zijn in de keukens van de vele kwaliteitshotels en restaurants op ons eiland.
Met onze kampioenen in het huidige team en de voorafgaande Curaçao Culinary Teams, nemen wij onze ‘chefs-hats’ af voor een groot chef en inspirator voor nieuwe culinaire generaties op Curaçao.

Namens zijn Culinary Friends wensen wij Monique, Casper, Joris en Sascha veel sterkte bij het heengaan van hun geliefde echtgenoot en vader.

Culinary Friends Jeanette Bonet-Hooi, Steven Damiana, Billy Jonckheer, Paul Kok, Nadine Libier, Hetty van den Ouweelen, Nancy St Jago, Don Werdekker. Carlos Anthony, Toon Kennis, Mike Pastoor, Stirling Sambre, Frans Smits, Fenton Thomasit, Hans van Triest, Jeroen van de Velden. Henk van Blanken, Omar van der Dijs, Martien Driessen, Rutger van Haaren, Albert Vink en Berry Wouters.

Dit artikel is geplaatst in

6 reacties

  1. @Henk1. Ik weet er alles van. Ben zelf in armoede opgegroeid. Maar mijn ouders zorgden er altijd, maar dan ook altijd voor dat wij als kinderen voldoende te eten kregen. Zij sloegen zelf een maaltijd over om ons te eten te geven. Wij kregen altijd een ontbijt voor het naar school gaan en kregen altijd een boterhammetje mee. Het enige wat wij van school kregen was gratis schoolmelk. En toen was er geen McDonalds, kentucky, voedselbank, of andere welzijns organisatie dan ook. De voedselprijzen waren toen ook hoog. En daarom ageer ik tegen het feit dat de ouders hun kinderen, zoals men zegt, zonder eten naar school laten gaan. Dat vind ik bij het asociale af. Ik ben TROTS op mijn ouders dat zij zich zelf opofferden om ons geen honger te laten lijden en om ons een opleiding te laten volgen. En dat kan ik van een heleboel ouders hier niet zeggen.
    Jij ook een prettige week

  2. @HB
    @overal ter wereld is geen issue nu, zolang +30% op dit eiland onder de armoedegrens moet leven dan is er armoede. Raadt je aan mee te draaien bij de voedselbank en me te verdiepen in de vele non profit organisaties die mensen helpen, docenten die van hun eigen geld eten voor de kids kopen, ik bedoel maar.
    Prettige week you all.

  3. @Henk1. Er zal best stille armoede zijn. Is overal ter wereld.
    Maar ik rijd regelmatig door de wijken van Willemstad. En dan zie ik in zogenaamd armoedige wijken best grote huizen staan met meerdere auto’s op het erf. Zie ook regelmatig dat bij krotten een motor en auto op het erf staan. En een schotel van directv. Zolang al die mensen 1 of meerdere auto’s hebben, zolang de mannen bij de snek of toko kunnen rondhangen, de vrouwen naar de kapper kunnen en de kinderen op nikes rondlopen en als ik al die suv’s en bmw’s, camaro’s en weet ik al niet wat zie rondrijden, is bij mij de armoede ver te zoeken. Misschien uiterlijk vertoon. Zie het aan mijn buren. Klagen dat ze af en toe geen eten kunnen kopen, maar moeder de vrouw heeft wel een 2 jaar oude Honda crv en de man heeft een Toyota Camry.
    Misschien chargeer ik, het zij zo

  4. @Clapas moet goed op het eiland om zich heen kijken, ook hier zijn brothers and sisters die honger lijden, en nog steeds gaan er kinderen met een lege maag naar school.
    Ook hier lijden mensen honger, stille honger zgz.

  5. Lapas zegt: “… terwijl onze brothers en sisters in Afrika honger lijden…”

    Ze kunnen toch zelf ook een kookprogramma beginnen.

  6. Zo te leven was deze Henny Kolenbrander een goede kok maar wat voor mij a big no no is, als de schrijver het begint voor kookwedstrijden.

    Dat zien we de laatste tijd ook op TeleCuracao en dat vind ik walgelijk want normaal gesproken worden per deelnemer 2 borden klaargemaakt, één om te proberen en één voor de jury leden om één of twee theelepels te proeven.

    Er zijn soms meer dan 10 deelnemers en 3 of 4 juryleden, do the math, er wordt emmers met voedsel weggegooid terwijl onze brothers en sisters in Afrika honger lijden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties