29 C
Willemstad
• donderdag 16 september 2021 20:45

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Hof en minister misleid?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we D.M. Senior aan het woord.

Alhoewel ik al ruim negen jaar het waardige ambt van notaris, wegens pensionering, niet meer uitoefen, heb ik wel zeer regelmatig contact met enkele notariskantoren op Curaçao, waardoor ik van het reilen en zeilen in het notariaat alhier op de hoogte ben en word gehouden. Zo ken ik, al is het soms alleen maar bij naam, alle op de kantoren werkzame kandidaat-notarissen. Schijnbaar zijn er eindelijk nieuwe notarissen benoemd op drie vacante standplaatsen (waarvan er twee, let wel, sinds 1 april 2017 en de derde sinds 1 januari 2018). Van een van de schijnbaar benoemden heb ik, alhoewel dit geen maatstaf is, en velen met mij, nooit eerder gehoord.

- Advertentie -

Indien de berichten, die mij over deze kandidaat bereiken, juist zijn, namelijk dat hij als ‘freelance’ kandidaat-notaris werkzaam was/is op een notariskantoor alhier, dan voldoet hij zeker niet aan de vereisten om tot notaris benoemd te worden en is het Hof van Justitie misleidende informatie verstrekt door de notaris, voor wie die werkzaamheden werden/worden verricht, om tot een voorstel te komen tot benoeming aan de minister van Justitie, die op grond van dat voorstel, schijnbaar, tot benoeming is overgegaan. Hopelijk zijn deze berichten niet juist.

D.M. Senior, oud-notaris,
Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. @LaStiwz,
  Volgens een gepensioneerde notaris is jou idee van kwaliteit ‘gekleurt’. Citaat: “…… voldoet hij zeker niet aan de vereisten om tot notaris benoemd te worden en is het Hof van Justitie misleidende informatie verstrekt door de notaris, voor wie die werkzaamheden werden/worden verricht, om tot een voorstel te komen tot benoeming aan de minister van Justitie.”

 2. @Brain S,
  Niemand houdt jou tegen om met Julius Kiko te vechten voor ‘niet donkere notarissen’. More power to you!
  Wat nodig is notarissen van het type Senior die op de hoogte zijn van het reilen en zeilen in het notariaat alhier op Curaçao, en aan de bel trekken (ambtsplicht) als er geschoemeld dreigt.

 3. @hoedanook, Misschien tijd voor een volksactie onder leiding van Julius Koko? Laten we eisen dat er een YDK gekozen zal worden!

  Andere 2 nieuwe notarissen zijn ook niet donker btw…

 4. @Brain S,
  Natuurlijk is het een ‘makamba’. Iemand die de verdere teeedeling handen en voeten moet geven. Hoe anders denk je dat het op oneerlijke wijze inpikken van land op (klein) Curaçao ‘geregeld’ kan worden?

 5. @hoedanook. Volgens mij betreft het een makamba.. Wel apart want niemand heeft ook van deze heer gehoord. Zijn er geen YDK die notaris kunnen worden?

 6. Zo gaat dat hier op het eiland. Vrienden worden zonder enige screening op allerlei posten benoemd en over een tijdje zit de gemeenschap opgezadeld met allerlei (frauduleuze) zaken waarvan men zich afvraagt hoe had dit allemaal kunnen gebeuren?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...

Nu.cw | 109 baby-schildpadden bereiken zee bij Porto Mari

Op het strand van Porto Mari zijn zaterdag 109 baby-zeeschildpadden uit hun ei gekropen. De Sea Turtle Conservation Curaçao ontdekte de lege eieren. De organisatie heeft de eieren...
- Advertentie -