Ingezonden | Half lege toestel TUI

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we J.F. Weenink aan het woord.

De heer De Vries van TIU zegt in het Antilliaans Dagblad teleurgesteld te zijn dat het laatste toestel terug naar Nederland half leeg was. Iedereen was toch op de hoogte? Niet dus. We stonden geboekt op 26 maart voor de terugvlucht. We hebben ons geregistreerd bij TUI.

Hoewel dus al onze gegevens bekend waren, hebben we helemaal niets gehoord, niet via email, niet telefonisch en niet via sms. Toen we later op de dag via-via hoorden dat er nog plaatsen beschikbaar waren, was het voor ons al te laat om nog actie te ondernemen. Je moest je namelijk voor zes uur melden op Hato.

Wat rest ons nu nog? Wachten op de beloofde voucher (minus administratiekosten!) en de eerstkomende reguliere vlucht? De meerkosten voor de natuurlijk verhoogde ticketprijzen en de bijkomende kosten voor langer verblijf: voor eigen rekening!

Of de via Buitenlandse Zaken eventueel geregelde terugvlucht à 900 euro per persoon? Natuurlijk zonder verrekening met die voucher! Wie mag er dus teleurgesteld zijn (ik onthoud me maar van een andere terminologie), de heer De Vries of wij?

J.F. Weenink,
Curaçao

10 Reacties op “Ingezonden | Half lege toestel TUI

 1. Als ik geboekt had zou ik zelf actie hebben ondernemen. Zelf Tui gebeld of een mail. En dan gewoon op tijd naar Hato gegaan..

 2. Meneer Weenink, ik had gewoon gepakt en gezakt op Hato gestaan. Opgegeven of niet. Niet geschoten is altijd mis.

 3. De olieprijs is zo laag afgelopen vrijdag -5% en deze overheid besluit de prijs aan de pomp te verhogen.
  In tijden van ‘oorlog’ verhoogt deze achterlijke regering de prijs van water te verhogen.
  Dit is te gek terwijl er nog veel mensen vooral op Iist in de armere wijken zonder water zitten.
  Handen wassen met zeep is het devies toch!
  Schaamteloos Jonis plus 1 miljoen!!

 4. Inderdaad @William. Soortgelijk voorstel is al een keer gedaan in de staten voor en door parlementsleden. Niet gehaald. Het zou hen sieren als zij vrijwillig gingen inlevere.

 5. Een interessant interview vandaag in de NRC met de hoogste baas van booking.com
  Hij ziet af van salaris, misschien een idee voor de ‘bestuurders’ van Curacao cs??

  “U en de rest van de bedrijfstop zien af van salaris de komende tijd. Waarom?
  „We moeten echt elke dollar besparen nu waar het kan. Het is ongepast om te bezuinigingen als je zelf een groot salaris verdient.”

 6. Als ik het verhaal van die meneer Weenink lees, dan lijkt het op een geval eigen falen en anderen de schuld geven. Als je geboekt staat voor die vlucht, dan zorg je dat je op vliegveld bent en niet afwachten thuis of in hotel. Vooral als je al een retour ticket hebt. Desnoods een dag van te voren.

 7. Alleen is de kans om hier overvallen te worden 100 maal groter, Beflapas.

  En nu met de Corona crisis wellicht 1,000 maal groter.

 8. Het is toch apart dat deze Weenink haast heeft om naar Nederland te reizen. Beste Weenink, in Nederland zijn duizenden gevallen van corona besmettingen, IC bedden zijn bijna op en er komen elke dag 100 doden erbij.

  Maakt u geen zorgen, wij hebben hier maar 7 gevallen dus statistisch bent u hier veiliger. Doe rustig aan, geniet nog even van uw vakantie, wij accepteren alle creditcards en u kunt met uw Nederlandse bankpas hier overal pinnen.

 9. Wat een zeur! De man is gezond en kan altijd nog met KLM mee!

  Als ik zelf geen macamba was zou ik er nu een hekel aan krijgen.

 10. Tja, dat krijg je met al dat pamperen, verwende mensen weten niet meer wat zelfredzaamheid is en denken dat alles voor ze geregeld wordt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *