28 C
Willemstad
• donderdag 11 augustus 2022

Laatste reacties

Ingezonden | Gelimiteerde standplaatsen: Bravo!

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Dominique Adriaens aan het woord.

Dank MEO en VVRP namens de bewoners en weggebruikers van diverse door u aangewezen locaties waar geen standplaatsvergunning moer voor mobiele kantinas, of trùk’i pans zal worden afgegeven. Eindelijk basta.

Wij kunnen weer slapen, onze ouderen van hun oude dag genieten en de schoolgaande kinderen weer geconcentreerd in de schoolbanken zitten. Minder geluidsoverlast van speakers die op een afstand van soms 1O meter van elkaar klanten proberen te trekken, minder lawaai van boomboxen in auto’s die zitten te wachten op hun ‘grill’, minder auto’s die ineens de straat op scheuren zonder te kijken, en wij wakker geschud worden van piepende remmen en vervolgens een knal van blikschade.

Minder feverende motoren die een kijkje komen nemen, en dan hun kunsten vertonen met als prijs een pan ku stoba. Minder files in het holst van de nacht. Minder overvallers, die vanwege een kleine avondopbrengst van een standplaatshouder besluiten dan maar een huis te beroven of een auto te stelen in de buurt, Minder auto’s voor je poort geparkeerd, omdat er geen plek is bij de eetgelegenheid.

Meer omzet voor de legale standhouders, die er al jaren staan en met lede ogen moesten toezien dat ze werden ingebouwd door zogenaamde trùk’i pans die bij nader inzien omgebouwde containers waren waar snel een terras aangebouwd werd. Bij mij achter aan de Blomonteweg is het qua bedrijfsactiviteiten een stuk stiller, geen soep of spaghettigeurtjes om half 6 in de ochtend meer, minder lawaai van twee grote afzuigkappen op het dak, en op die schoolbel op hun binnenplaats wordt ook minder gedrukt.

Ter herinnering: je kon alleen een mobiele kantine bekostigen en neerzetten, als je als Yu di Kòrsou onderstand had, en uit die misère wilde stappen door een bedrijfje op te starten.

Dominique Adriaens,
Curaçao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. De tumbazanger moet toch ook ooit iets van zich laten horen, weliswaar voor hem op schrift gezet. Nog zoiets van mfk constantia, ze ging toch tekeer op tv13 en allemaal ouwe koek, bis bis .

 2. Gibi Doran de Nos Kultura verdediger zal helemaal niet blij zijn met dit ingezonden stuk.
  Volgens deze D.j. tumba zanger, wordt nos cultura de grond ingeboord.
  Volgens deze tumba zanger, kultura verdediger is het motto: hoe meer herrie des te beter.
  Dankzij MEO en VVRP heeft hij bakzeil gehaald.

 3. Top.

  Het moet nou eens afgelopen zijn!

  Dump ze allemaal op een grote parkeerplaats (weg van mijn bed af) en laat ze mekaar kapot concurreren.

  De paar die overblijven hebben bestaansrecht.

  De rest wegwezen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...