30 C
Willemstad
• zaterdag 15 mei 2021 16:08

PBC | Bicentini wil Hiddink graag opvolgen

Persbureau Curacao Bicentini is bereid te praten over een terugkeer naar Curaçao om Hiddink tijdelijk op te volgen. De voormalige bondscoach van Curaçao zegt nog niet te zijn...

AD | Stormloop op vakanties: extra TUI vluchten naar Curaçao en Aruba

Sanne Meijer | Algemeen Dagblad Dat we vanaf vandaag weer in het vliegtuig mogen springen naar een aantal bestemmingen, hebben reisorganisaties geweten. De telefoon staat roodgloeiend. ,,Alles wijst erop dat vandaag...

PBC | Knops dreigt Pisas met intrekken coronasteun Curaçao

Persbureau Curacao Staatssecretaris Knops laat er geen misverstand over bestaan. Indien de nog aan te treden regering Pisas niet deelneemt aan het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling,...

PBC | Stranden Curaçao per direct weer open

Persbureau Curacao De stranden op Curaçao zijn per direct weer open. Het juridisch verbod blijkt in de ministeriele beschikking helemaal niet te bestaan. De regering communiceerde dat op...

PBC | Frontale botsing eindigt in derde dode dit jaar

Persbureau Curacao Gisteravond is bij een frontale botsing een dodelijk slachtoffer gevallen. Het ongeluk gebeurde op de kaya Mitologia ter hoogte van de White House Snèk net voor...

PBC | Corona blijft slachtoffers eisen

Persbureau Curacao Opnieuw heeft Covid19 een dodelijk slachtoffer geëist op Curaçao. In totaal zijn er sinds het begin van de coronacrisis 119 mensen overleden aan de gevolgen van...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Geen onderhoud in Julianadorp

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Geen onderhoud in Julianadorp

Ingezonden Brief
Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN.
Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we J.J. den Hartog aan het woord

De laatste dagen verschijnen er weer publicaties over het herstellen van de openbare straatverlichting in bijna alle wijken of bario’s van Curaçao.
Wat mij opvalt, is dat de wijk Julianadorp niet wordt genoemd.
Het is bekend dat sommige gedeputeerden of Statenleden van plan waren verlichting uit met name genoemde wijken weg te halen en deze in wijken die hun gezind waren te plaatsen of te herstellen.
Als inwoner van Julianadorp, waar ik al 40 jaar woon, is er nooit onderhoud gepleegd aan de straatverlichting en aan de wegen alleen als het voor de overheid verkeerstechnisch nodig was.
Voor diegenen die denken dat Julianadorp alleen maar bewoond wordt door niet op de Antillen geboren Nederlanders kan ik verzekeren dat dat zeker niet het geval is.
Ik kan het niet bewijzen maar meer dan 70 procent van de inwoners van Julianadorp zal behoren tot de zogenaamde ‘yu di Kòrsou’ of de ‘yu di tera’.
Het valt ook op tijdens de verkiezingen, dat bepaalde politieke partijen, die zich volkspartij noemden, vele stemmen in Julianadorp behaalden. Behalve dat de straatverlichting niet functioneert, zijn er gevaarlijke situaties ontstaan. Lichtmasten zijn spontaan omgevallen of vallen binnenkort om terwijl de stroomtoevoer niet was afgesloten.
De wegen kunnen dan wel niet zijn overgedragen aan de overheid, maar dezelfde overheid brengt wel belastingen en zelfs nieuwe onroerendgoedbelasting in rekening, zonder dat de wijk voldoende verlicht is en de wegen worden onderhouden.
Mijn dringend verzoek aan onze overheid c.q. DOW, Aqualectra is dan ook: zorg voor alle wijken, ook voor onze wijk, zonder aanzien des persoons of de afkomst van de inwoners.

 

Door: J.J. den Hartog
te, Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. ja, dat dacht ik ook gewoon de onroerend goed belasting niet betalen tot ze eindelijk eens wat aan de wegen en straatverlichting gaan doen.
    of er een afgesloten resort van maken met een bijdrage en een VVE.
    Dan kunnen de bewoners zelf de nodige zaken regelen en worden de huizen vanzelf meer waard.

  2. dus een mooi bezwaar maken tegen de aanslag.
    Maar even kijken hoor de SHELL heeft alles overgedragen voor 1 gulden aan ons Land, dus ook deze wegen toch.
    indien het niet de wegen van de overheid zijn , gewoon weer afsluiten alleen bewoners toelaten. trouwens iemand zal toch wel belasting over de wegen betalen , is veel grond. is het van niemand? dan kan toch elke huiseigenaar een stuk grond claimen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties