28 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 05:14

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Eendracht

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Jan Muijs aan het woord.

Uitspraak vakbondsleider: ,,Wij zullen niet accepteren dat werknemers op het eiland slachtoffer worden van het wanbeleid van de regering.”

- Advertentie -

Het Antilliaans Dagblad spreekt van ‘Een tikkende tijdbom, 21,1 procent werkloosheid’ en ‘Stijgende spanning’.

Hoe zijn de beide issues te rijmen met elkaar?

Wanbeleid van de regering volgens de vakbonden. Dat is mijns inziens, in ieder geval deels discutabel. Vingertje wijzen is heel gemakkelijk. Natuurlijk zijn er fouten gemaakt in het verleden. Niet alleen door regeringen, maar ook door werkgevers en werknemers. Waar gewerkt wordt vallen nu eenmaal spaanders.

Tegenover de uitspraak van de vakbondsleider staat volgens mij: wangedrag van de vakbonden en hun aanhang. Vechten voor eigen belang, niet voor het belang van Curaçao. Denk aan het toerisme, de enorme economische pijler voor ons eiland. Vertel de leden het hele verhaal. Ook wat de negatieve consequenties zijn van hun gedrag en uitspraken op onze toch al kwetsbare economie en ons toerisme.

- Advertisement -

De vakbonden zouden er goed aan doen hun leden te wijzen op hun plichten en niet alleen op hun rechten. Plichten = werken = presteren = lopen die extra kilometer. Zeker in deze tijd van crisis.

Ik zou willen zeggen: ,,Wij kunnen toch niet accepteren dat de bevolking van Curaçao de dupe wordt van het wangedrag van vakbondsleiders en hun aanhang.”

De economische crisis treft ons allemaal. Dus beste mensen, schouders eronder; samen komen we er bovenop. Niet door tweedracht te zaaien, maar door eendracht. Niet ons blindstaren op onze verschillen, maar focussen op wat ons bindt.

Winnie Tanasale,
Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. De vakbonden maken meer kapot dan je liefs is!

  Zo is de bedrijvigheid en sfeer van Otrabanda voor decennia verruineerd door de acties van vakbonden, om maar niet te spreken over het aantal arbeidsplaatsen dat verloren is gegaan.

  Toeristen blijven massaal weg na rellen.

 2. @JanMuijs/@WinnieTanasale,
  Commentaar waarbij één uitspraak van een vakbondsman en één zin uit een lokale krantje met elkaar, geheel uit context, willen rijmen, draagt nergens aan bij. Geeft duidelijk aan het niveau van denken.
  Zonder vertrouwen is er niets.

 3. Geef ook de gouden tip hoe we ons kunnen samenbinden met : m rojer, c monk, j constantia, c cooper, thode, cordoba, dsantos, e cova, jamal, en alle dieven bij rdk, dj als parlmtr , etc etc etc.

 4. En dan hebben we ook nog mfk kdnt met riant salaris met niksdoen, luxe leven leiden van de centjes van hun Ydk, komen bleren op tv voor ‘n strandje, alsof ze hart hebben voor NOSYDK, m’n neus uit, tuig.

 5. Dat is het enige waar de vakbondsleiders goed in zijn, de boel ophitsen, hebben alleen maar grote monden en doen verder niets voor hun leden, alleen hebben die sukkels van leden dat nog steeds niet door.

 6. Het zijn juist de lager geschoolde vakbondsleden die massaal op partijen als MFK (met de criminelen Schotte, Jamaloodin, Constantia en Thode) en KdnT (met de aartsluie nietsnut Menki Rojer) gestemd hebben.

  Dus als je de regering van wanbeleid beschuldigt, kijk dan eens waar je op gestemd hebt!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Rapper Jetten veroordeeld tot 6 jaar voor poging tot doodslag

De lokale rapper Jetten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor poging op doodslag en het overtreden van de vuurwapenwet. Volgens de rechtbank is voldoende bewezen...

Democracy now! | Thursday, September 16, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 16 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Banco di Caribe verkocht aan United

Banco di Caribe wordt verkocht aan United Group Holdings BV. De verkoop omvat alle bancaire activiteiten op Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten. Ook de verzekerings- en...

Nu.cw | Knops geholpen door ambtenaren bij privékwestie

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops (CDA) kocht in 2010 privé grond aan. Zijn ambtenaren met juridische analyses en de communicatiestrategie, hadden hem geholpen toen hier vorig jaar...

Nu.cw | 109 baby-schildpadden bereiken zee bij Porto Mari

Op het strand van Porto Mari zijn zaterdag 109 baby-zeeschildpadden uit hun ei gekropen. De Sea Turtle Conservation Curaçao ontdekte de lege eieren. De organisatie heeft de eieren...
- Advertentie -