32 C
Willemstad
• maandag 15 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Duo X-treme 2020: Minder afval

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Duo X-treme 2020: Minder afval
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Ewold de Maar aan het woord.

De organisatie van de Curaçao Duo X-treme kijkt met een tevreden gevoel terug op deze mooiste en zwaarste mountainbikewedstrijd van Curacao. Maar liefst 220 wedstrijdrenners en 80 vrijwilligers waren op 17 november in touw om deze wedstrijd in goede banen te leiden.

Volgens Ewold de Maar, voorzitter van de Stichting Curacao Cycling Events, zijn er nauwelijks ongelukken gebeurd en waren de toeschouwers getuige van spannende wedstrijden: zowel op de korte afstand van 50 kilometer als op de lange versie van 70 kilometer werd op het scherpst van de snede gestreden.

Toch ziet de organisatie ook verbeterpunten: ook dit jaar haalden vrijwilligers na de wedstrijd nog 46 flesjes, 32 doppen en 12 verpakkingen van gelletjes van het parcours. Dat is weliswaar veel minder dan in vorige jaren maar de organisatie streeft ernaar dat er onderweg door de deelnemers helemaal geen afval meer wordt weggegooid.

In overleg met hoofdsponsor Caribbean Fasteners staat daarom de komende editie, op 22 november 2020, geheel in het teken van het terugdringen van het afvalprobleem. De organisatie is al in gesprek met een firma die trofeeën maakt van afvalplastic en er zullen speciale zones komen waarop renners afval kunnen dumpen, al of niet met kliko’s.

Mogelijk komt er een speciale ‘afval toertocht’ waarbij de deelnemer die de meeste afval mee sleept over de finishstreep als beloning een Kärcher hogedrukreiniger mee naar huis mag nemen. Zo wil de organisatie nadrukkelijk het belang van schone trails onder de aandacht brengen. Geen enkele fietser wil over met afval bezaaide trails fietsen en het zijn juist ook vaak mensen uit die groep die zich druk maken over het vele afval in de Curaçaose natuur.

De Stichting Curacao Cycling Events werkt al nauw samen met Uniek Curacao voor het beheer van de trails maar ook ten aanzien van het afvalprobleem zijn gezamenlijke acties te verwachten.

Ewold de Maar,
Namens organisatie Curaçao Duo X-treme

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Het terugdringen van het afvalptrobleem is voorbeeldig initiatief en zouden alle buitensport activiteiten en hun verenigingen moeten overnemen. Omdat ik toch geen handige en snelle mtb-er ben zal ik zeker proberen de “afval toertocht” te winnen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties