28 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 02:15

Laatste reacties

- Advertentie -

Blog Arthur Donker | Onwetendheid is geen handicap maar een keuze!

Blog Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker | Foto Persbureau Curacao
Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Ik sta nog steeds versteld van hoe dom sommige parlementariërs zich op de televisie kunnen uiten over kwesties waar ze totaal geen verstand van hebben en hun domheid proberen te verbergen achter een boek dat de bijbel heet, waarvan niemand mij kan vertellen wie dat ooit geschreven heeft en wat ik nog steeds als een bundel kampvuurverhalen beschouw.

Mevrouw Winnie Ravenau was weer een keer op de televisie. Niet alleen namens zichzelf, maar zij dacht ook te mogen spreken namens het hele volk. Ze uitte  haar ongenoegen over de Gay Pride die voor de derde keer door Floris Suite Hotel wordt georganiseerd.

Ze beroept zich op de bijbel die homoseksualiteit afkeurt. De regering zou ook datzelfde standpunt moeten innemen en de Gay Pride als een gevaar voor de gemeenschap moeten zien. Ze tekende, net als de heer Said Flores van de raad van kerken, allerlei doemverhalen op van losbandige hordes met aids die het hele eiland zullen corrumperen en als het ware onze klip zouden veranderen in een tweede Sodoma en Gomorra!

- Advertentie -

Deze mensen schuilen achter de bijbel. Hetzelfde boek dat, laten we eerlijk zijn, met moord, doodslag en incest begint. Kaïn heeft Abel naar het walhalla geslagen en toen bleven alleen Kaïn, Adam en Eva over toch? Waar komen wij dan vandaan? Heeft iemand met Eva zitten happy houren op een goede vrijdag in de Rainbow Bar in Floris Suite Hotel misschien? Homoseksualiteit mag niet, maar moord en incest mag wel?

Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker
Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker

Deze mensen zijn vergeten dat het diezelfde raad van kerken samen met het gouvernement en de bisschop tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben besloten dat er een kamp moest komen waarin alle prostituees moesten gaan zitten. Dat was het begin van Campo Alegre, wat zij toen niet beschouwden als Sodoma en Gomorra! Het was toen wel goed. Maar homoseksualiteit is nog steeds uit den boze?

Waarom hebben ze het daar niet over? Dat is toch een levend bewijs van Sodoma en Gomorra of zijn ze bang dat ze daar hun eigen zwaar katholieke partners zullen vinden, zowel de mannen als de vrouwen (op dinsdag) die dan braaf ‘s zondags in de kerk Jezus van het kruis afbidden. Wat een stelletje hypocriete, domme, achterbakse, zielige, onwetende mensen!

- Advertisement -

Hebben we echt geen grotere problemen dan homoseksuele mensen af te kraken? We hebben een levensgroot probleem met incest hier op Curaçao, we hebben (nog steeds) een probleem met pastoors en andere semi-heilige figuren die kleine kinderen seksueel misbruiken, is dat geen groter probleem dan een kleine groep, 2,3 procent van de bevolking volgens de heer Said Flores, die homo zijn te discrimineren en te achtervolgen?

Ik ben hetero en heb een hekel aan mensen die andere mensen discrimineren (want uiteindelijk is dat het) omdat ze ‘anders’ zijn of doen dan wat jij denkt dat niet in jouw stramien past, omdat het jou vanaf je geboorte ongevraagd ingepompt is, omdat je geen stem had en voor jou werd besloten dat dat de juiste weg was die je voor de rest van je leven moest volgen.

Ik weet er alles van. Toen we besloten om onze dochter niet te laten dopen maar af wilden wachten totdat zij zelf kon beslissen of ze katholiek of moslim of protestants wilde worden, was het huis ook te klein en waren mijn ouders ook hoogst beledigd. Stel je voor zeg, wat zouden de buren hier niet van denken!

Mevrouw Raveneau, meneer Flores, domheid is geen handicap, dat is een keuze! Ik blijf lachen op deze klip. Geen wonder dat mensen ons als een derdewereldland beschouwen, want zelfs de paus heeft over homo’s gezegd: Wie ben ik om te oordelen?’

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...
- Advertentie -