32 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024 14:40

Ingezonden | De regering van Curaçao staat boven de wet en haar rechterlijke uitspraken

Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John H Baselmans-Oracle aan het woord

Raúl Henriquez en Edsel Gumbs, twee namen die we regelmatig horen en waar we van weten dat het twee mensen zijn die teveel weten van en over de politiek. Beiden hebben hun processen gewonnen om weer terug te mogen keren naar hun werk. Beiden wordt het hen onmogelijk gemaakt om het werk te hervatten, maar waarom is dat? Als secretaris van de ministerraad weet je precies wat er achter de hele dikke muren van het fort besproken wordt. Vele deals, gesprekken en stukken komen langs deze persoon en hij weet hoe de politiek op dat moment in elkaar zit en wie de grote personen zijn achter deze politiek. We zagen dat in het verleden waar bijvoorbeeld mevrouw Emily de Jong Elhage bepaalde zaken gestuurd en opgelegd kreeg door een zeer machtige Italiaan die de koning van de gokwereld is en overigens nog van veel meer andere zaken. Maar zo worden alle politici in de heerlijke stoel, in bedwang gehouden en aangestuurd om bepaalde wetten en zaken zo te sturen in voordeel van bepaalde machtige lieden op dit eiland.

Dat alles zag en hoorde heer Henriquez. Na een bepaald moment hoorde hij teveel en dat op het moment dat hij duidelijk geen favoriet meer was van de toen zittende regering. Wat er dan altijd in dit soort gevallen gebeurt, is dat men zo’n persoon eruit werkt en men gaat zorgen dat hij zijn leven lang de mond gesnoerd wordt. Hetzelfde maakte ook heer Gumbs mee die weet wat er achter de schermen gebeurt en zelfs precies op de hoogte is van vele acties die gaan komen. Dus ook hij was het slachtoffer van een corrupt politieke groep die ervoor zorgde dat ook hij langs de kant kwam te staan.

Nu denken we dat recht recht is en door naar een rechter te gaan je gelijk kan halen als je meent dat je niets fout hebt gedaan. Klopt in zoverre, als het gaat om op papier je recht te halen is er altijd een kleine mogelijkheid mits je bij justitie gewild bent. Doch in de praktijk is het anders want de rechters weten ook drommels goed dat je zo’n verstoorde werkrelatie en zo’n vuile vieze politieke spelletjes, die gedirigeerd worden vanuit de absolute zakelijke cq maffia top, geen kans van slagen heeft. Dus als je dan als rechter gaat zeggen dat men weer terug naar het werk kan gaan, is het niets meer dan zo’n persoon diep de ellende inwerken. Ook de rechterlijke macht moet weten dat het een onmogelijke zaak is. Dat zien we weer duidelijk bij beide heren die terug op hun plaats kunnen gaan zitten. Doch wederom wordt dan per direct hun werkplaats ontzegd en is het voor hen onmogelijk om weer aan de slag te gaan. Dan praten we nog niet wat dit alles de gemeenschap kost! Er is duidelijk geen uitweg in deze politieke smerige manier van handelen.

Het is overduidelijk, de heren weten teveel, zijn niet meer welkom want er moeten vele criminele zaken worden afgeschermd. Ondertussen betalen wij als burgers maar door aan deze spelletjes van deze criminele politici. Duidelijk is dat de heren Henriquez en Gumbs teveel weten en dat men bang is dat bepaalde informatie naar buiten komt. Een oplossing zou misschien zijn als deze heren eens zouden gaan praten en op gaan komen voor de bevolking die tientallen jaren belazerd is door de politiek. Men is bang, heel erg bang en niets zal er veranderen zolang er niets doorbroken wordt. Het wachten is op die ene klokkenluider die veel kan veranderen.

Dan komen we op het allerergste en wat men duidelijk kan zien; de rechterlijke macht heeft totaal niets te zeggen! Deze mensen hebben kennelijk geen tools om deze maffiapraktijken aan te pakken. Men doet een uitspraak maar de politici in de machtige stoel geleid door hun “raadgevers” (lees maffia) geven geen gehoor aan welke rechterlijke uitspraken dan ook. Hoeveel bewijs moet men nog hebben om aan te tonen dat dit eiland niet geleid wordt door een democratisch systeem met een rechterlijke macht? Het eiland wordt gestuurd door de maffia en zijn criminelen die elke bestuurder en rechter in de tang hebben. Maffia die vele bestuurders zet op die plaatsen waar ze chantabel zijn! Curaçao maffia eiland, zolang we geen doorbraak krijgen in deze criminele activiteiten.

John H Baselmans-Oracle
Dokterstuin 237
Tel 864-3595

Gearchiveerd als

1 reactie

  1. Het werkelijke probleem van de Ministerraad is dat Raul Henriquez steevast vertrouwelijke informatie doorspeelt aan Schotte. Kan dat worden bewezen? Klaarblijkelijk niet, ofwel hebben de advocaten van het Land andere moverende redenen om juist het kritieke punt niet aan te voeren.

    Daarnaast hielp Henriquez Schotte mee Gumbs onrechtmatig buiten de deur te houden. Hoewel de rechter juridisch een heel goed punt heeft dat zeker aandacht behoeft, wordt eea voor de man ook gezien als een koekje van eigen deeg. Een vergelijking met de zaak van Gumbs loopt op dat punt dus enigszins mank.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties