Ingezonden | De Isla en de modernisering

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we William Ignacio aan het woord

In de hele discussie over de raffinaderij wordt er alleen van twee opties uitgegaan. Het wel of niet voortzetten van de raffinaderij. Kijkend naar de layout (gedateerd) van de raffinaderij, wordt de opmerking van de mogelijk nieuwe beheerder begrijpelijk en zijn er allerlei andere scenario’s mogelijk.

Als leek had ik het idee dat een aspect in de gepresenteerde lijsten en opties niet wordt belicht. Schaalverkleining! Bij modernisering is het mogelijk om op een veel kleiner opper- vlak, bijvoorbeeld Bullenbaai, dezelfde productiecapaciteit te leveren.

Er is dus een derde optie! Naast de gemoderniseerde en dus verkleinde raffinaderij kijken naar de mogelijkheden van het Schottegat zonder raffinaderij! Het mes snijdt aan twee kanten. Het creëert nieuwe mogelijkheden en veel werkgelegenheid. Het bouwen van de nieuwe raffinaderij, het ontmantelen van de oude raffinaderij (inclusief opruimen bodemvervuiling) en daarna het ontginnen van het Schottegat. Wat die werkgelegenheid betreft kunnen er natuurlijk ook eisen worden gesteld, zodat we niet opnieuw als springplank dienen voor andermans welvaart.

WILLIAM IGNACIO,

Curacao

4 Reacties op “Ingezonden | De Isla en de modernisering

 1. Prachtig idee.

 2. Voor ons gezin,buren de bevolking van Curacao kan het maar niet snel genoeg zijn Isla moet weg te veel milieu schade.

 3. Flamingo’s met geel-groene uitslag op hun poten.. Interessant vooruitzicht.

  btw:
  http://www.nu.nl/economie/4371082/chinese-overheid-wil-strenger-toezicht-investeringen-in-buitenland.html

  Dit kan nog een leuke worden.

 4. Elmer Durand

  Well said compadre

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *