26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Dank aan de VVRP-stagiairs en UoC!

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Dank aan de VVRP-stagiairs en UoC!
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Stanley Bodok aan het woord.

Samenwerking van organisaties, bedrijven, overheidsdiensten met ho- gescholen en universiteiten biedt mogelijkheid om te vernieuwen, denkprocessen te verruimen, middelmatigheid te bestrijden. Jongere mensen interacteren tijdens stages met de organisatieleden en brengen alternatieve zienswijzen, actuele kennis mee.

Stagiairs binnen je organisatie betekenen een binding met het onderwijs, het onderzoek en jongere generaties. Voorwaarde is wel een goede begeleiding van de stagiair, zowel door de onderwijsinstelling als door de werkplek.

En de vraag is onder welke omstandigheden een schorsing past binnen het instrumentarium van een goede leiding (en begeleiding).

Hoe (Ian 00k, als samenleving mogen we zowel de University of Curacao (UoC) als de studenten Suheley de Palm, Rudyan Poulo en Daniela Marquez bedanken voor de door hen getoonde creativiteit. Ze dragen een alternatieve oplossing aan voor een maatschappelijk belangrijk issue op het gebied van verantwoord milieubeheer. Daarmee voldoen zij aan hun verantwoordelijkheid om bij te dragen aan de samenleving waarvan ze deel uitmaken.

Ironisch genoeg vestigt juist de schorsing nadrukkelijk ons aller aandacht op het bestaan van één of meerdere alternatieve oplossingen. Verantwoord ‘problem solving’ vereist nu dat de definitieve oplossing de toets van de kritiek doorstaat, en ten minste net zo goed is als de beste alternatieve oplossing.

“Sin kita, sin pone!” Daar is Curacao mee gediend.

Stanley Bodok,
Curacao

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. @ Brian

  Je slaat de spijker op zijn kop
  SMOC, een groep onbaatzuchtige vakmensen die de lucht vervuilingsgraad meten en inzichtelijk maken. Hun grote zonde= politici en de ISLA confronteren met feitelijke (meetbare) giftige en vuile realiteit.

  Omayra leeflang heeft destijds steeds stug de schreinende luchtvervuilingscijfers systematisch genegeerd / naast zich neergelegd. Een typische salon politica, veel praten maar niets doen.

  Haar Carla Omayra opleidings schip “project” was ook al zo een succes, gelukkig heeft ze de onzelfzuchtige “bescheidenheid” gehad om het gefaalde opleidingsschip ( dat miljoenen heeft gekost) naar zichzelf te vernoemen.

  Nee , het blijkt wel dat de regerende elite niet zo gediend is van transparantie, openheid en rauwe feiten.

  En dat geld ook voor instellingen als de CBCS, die zogenaamd moeten toezien op een feitelijke, transparante , integere , maar vooral toegankelijke en inzichtelijke informatievooorziening, maar dat zelf niet toepast binnen haar eigen gelederen /afdelingen.

  Kritische CBCS werknemers worden ook daar systematisch de mond gesnoerd of overgeplaatst als de feiten de directie niet behagen.

  En zo gaat het bij nagenoeg alle overheids en semi overheidsbedrijven.
  De grote dictators , en despoten zijn gewoon onze eigen YDK zoals de rector van de UoC, de ministers en de CBCS directie.

 2. @Knoek-Koe, Welcome to Curacao!

  Zo wordt SMOC ook al jaren gedemoniseerd. Hun misdaad? Schone lucht en goed milieu voor Curacao.

 3. Dus als je pro-actief en ondernemend bent, en je je natuurbewust inzet, door een alternatief fauna en flora sparend plan te presenteren voor een omstreden natuurverslindend infrastructureel project, dan verdien je het om geschorst te worden? Waarschijnlijk zijn er veel politici en andere openbare ambtsbekledersbetaald onder/ de tafel, om dit project erdoor te krijgen.

 4. Wat een notoire domoor, die Stanley Bodok.

  En als hij het nu zelf besefte zou hij het alleen thuis nog zijn, maar nee, niet geremd door enig besef van normen plaatst hij zijn inferieure hersenspinsels op internet, in casu KKC.

  De UoC had volledig gelijk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties