29 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 12:46

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Curaçao, licht aan eind tunnel? No way!

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Naam bij redactie bekend aan het woord.

Als ondernemer zou ik toch eens een keer mijn gram willen halen c.q. mijn mening willen geven over de wanprestatie van de lokale overheid op Curaçao. Ik weet helaas dat als mijn naam bekend zou worden dat ik scheve gezichten krijg en een heleboel ambtenaren tegen mij in het harnas jaag.

Dat risico kan ik en wil ik niet nemen, niet voor mijzelf, maar met name voor mijn werknemers die knetterhard werken en die zich geweldig inzetten in deze bizarre tijd! Wat de overheid op Curaçao laat zien is een totale wanprestatie voor wat betreft de hulp en verlichting voor het lokale bedrijfsleven, de NOW (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) en/of TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten) stelt werkelijk niets voor.

- Advertentie -

Daarbij dat de personen die zich hiermee bezighouden gewoonweg niet weten wat een loonstaat is en wat en hoe ze iets moeten berekenen. De voorbeelden hiervan kan ik geven en de bevestigingen dat ze zelf een rekenfout hebben gemaakt, die heb ik ook op file! De berekeningen en de werkelijke tegemoetkomingen, daar kan ik alles van laten zien. Ik ben ondernemer op Curaçao en op Bonaire.

Iedereen kan zien op het internet wat de werkelijke berekeningen zijn voor Curaçao, Bonaire en ook Nederland. Het is schandalig wat de overheid op Curaçao aan tegemoetkomingen aan het bedrijfsleven op Curaçao biedt (nota bene met geld van Nederland). Daarbij dat de overheid zelf onduidelijkheid schept met betrekking tot voor welke periode deze TVL is. Is het nu het derde of vierde kwartaal?

Zie de website van het noodfonds: www.fondodisosten.org/nl/informatie- bedrijven-tegemoetkoming- vaste-lasten Dat de overheid een probleem heeft, dat geloof ik wel, dat er veel ambtenaren en instanties goed bezig zijn met het verstrekken van informatie en hulp, zowel fysiek alsook financiële tegemoetkomingen, dat snap ik ook wel. Dat is bewonderenswaardig.

Maar dat politici elkaar bevechten en dag in dag uit elkaar blijven beschuldigen van van alles, dat snap ik niet. Doe dat lekker in je eigen vrije tijd. Over de ruggen van hun eigen bevolking zichzelf blijven verrijken, nog helemaal niets, maar dan ook niets ingeleverd, terwijl elk bedrijf met betrekking tot de NOW-hulp, het eigen personeel, maand in maand uit, moet laten inleveren (minimaal 20 procent), anders krijg je geen NOW: dat gaat er bij mij niet meer in. Dat dit moet gebeuren en dat iedereen moet inleveren, die snap ik ook, maar begin ook met jezelf.

- Advertisement -

Tot op heden is dat nog niet gebeurd. Bloeden zal de bevolking, behalve alle ambtenaren en overheids- nv’s. Oké, 12,5 procent of wellicht een beetje meer inleveren op hun secundaire arbeidsvoorwaarden (is nog helemaal niet geregeld voor iedereen), die ten opzichte van alle andere bedrijfstakken al bijzonder buitensporige arbeids- en secundaire voorwaarden hebben; dat is alles, meer niet.

Schande overheid, schande! Jezelf op de schouder kloppen (en met name een minister die heel erg graag op elke voorpagina wil staan als er weer een bedrijfje wordt geopend), keer op keer. Maar nog verder helemaal niets structureels gedaan. Nada! Ik ben het echt werkelijk zat, als goed werkgever, alle belastingen (ook in de Covid-tijd) voldaan, geen enkel respijt gekregen, wat wel beloofd was in april 2020, maar later zeggen: eerst betalen, dan krijg je pas NOW; wat een idiote redenatie. Bezwaarschriften ingediend, nul komma nul reactie. Eerst verlichting beloven, dan als de wiedeweerga, elke belastingbetaler de tijdelijk beloofde verlichting (maand maart aangifte en betaling omzetbelasting) heel snel opeisen, want anders krijg je geen NOW.

Geef de (goede) ondernemers op Curaçao wat ruimte en respijt. Het zijn er echt heel veel, daar kan de overheid in de toekomst alleen maar van profiteren. Maar door het onvermogen van alle instanties van zowel de overheid, de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) en de Belastingdienst, maken ze veel kapot.

Ze hebben geen enkel idee, net zoals de regering, welke schade er op dit moment wordt aangericht, en aan het ontstaan is, door de totale wanprestatie die geleverd wordt door de overheid. Wij hebben een mooi eiland met bijzondere inwoners, maak daar gebruik van. En olie de motor van de economie nu eindelijk eens een keer, geef het bedrijfsleven en de goede ondernemers ruimte en respijt, maak goede afspraken. Maar zoals het nu gaat, gaat er heel veel kapot!

Naam bij redactie bekend,
Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

15 reacties

 1. Mijn verzoek was om een link te sturen naar mijn post van ENKELE DAGEN GELEDEN waar emoji’s in zouden zijn gebruikt en waar ik voor zou zijn gewaarschuwd. (zie hieronder). Pas op 31 januari, gisteren dus, is in het topic van de dag [Curaçao, licht aan eind tunnel? No way!] de eerste ‘waarschuwing’ gekomen. (Gelukkig is William ‘geëxonereerd’ van het verbod op emoji’s e.d.)

  QUOTE
  “Commentpolis | 31 januari 2021 om 20:56 |
  Enige dagen geleden is aan @Kameleon vriendelijk verzocht geen emoji’s meer te gebruiken. Meneer/mevrouw @kameleon vond het nodig om toch emoji’s te blijven gebruiken en zelfs de boel uit te dagen door te reageren met enkel emoji’s.” EOQ

  Het ‘verbod’ op emoticons, emoji’s en wat dies meer zij, is overigens nog steeds niet vermeld in de KKC (Commentpolis?) regels. Hier staat slechts:
  “De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.”

 2. Mijn ‘oprechte’ excuses Samoeraai Kameleon mea culpa, het zal niet meer voor komen.
  Ongelooflijk infantiele reacties btw. Get a life.

 3. Enkele dagen geleden heb ik inderdaad emoji’s gebruikt, want:
  •Ik zag dat William een emoji had geplaats (28-01-2021);
  •Nergens had gelezen dat voor sommigen emoji’s een verboden wijze van uitrukken is. Dat kwam pas 31 januari boven water drijven.

  O ja, William. Bedankt en uiteraard Nogmaals bedankt, mede namens de Commentpolis.

  Ik zou voor het ‘vervaarlijke’ gebruik van emoji’s al eerder zijn gewaarschuwd. Aangezien ik vermoedelijk aan een lichte vorm van dementie lijdt zou ik – om mijn korte termijn geheugen op te frissen – de link naar het betreffende KKC topic graag van de CP ontvangen.

 4. Begin de aliassen niet meer te snappen hoor is het nu Samoerai of Kameleon?
  Te gek dit allemaal, zover verwijdert van een goed ingezonden artikel. Eerlijk zelfs in de kleuterklas van onze 2-ling gaan ze beter met elkaar om.

 5. @Frits Pel, eerlijk is eerlijk, daar deed het me ook aan denken!

  Nogmaals, niets dan lof voor KKC, maar de reactie jegens Samoerai was niet helemaal billijk.

  Hopelijk mag dat gezegd worden. Mea culpa!

 6. Opnieuw – stuk tekst was weggevallen (door mijn eigen schuld, CP kon daar niets aan doen)

  @Knoek-koe | 31 januari 2021 om 16:44 |

  Inderdaad. Van de Commentpolis zou toch een andere reactie kunnen worden verwacht. Nu lijkt het op: Ik ben de “baas” en bepaal dus wat wel en wat niet mag. Desnoods ter plekke en met onmiddellijke ingang.

  Normaal gesproken zijn we deze opstelling alleen gewend van immigratie ambtenaren, de ‘opgefokte’ security bij de luchthaven, diverse andere geüniformeerde Wannabe gezagsdragers en natuurlijk Quincy Girigory [laat meer dan 100 mensen zonder boetes *) vertrekken omdat – door de rechtbank veroordeelde – Jacinta Constantia daar ook aan het feestvieren was]

  *) 250+750+1000=Naf. 2000!

 7. @Knoek-koe | 31 januari 2021 om 16:44 |

  Inderdaad. Van de Commentpolis zou toch een andere reactie kunnen worden verwacht. Nu lijkt het op: Ik ben de “baas” en bepaal dus wat wel en wat niet mag. Desnoods ter plekke en met onmiddellijke ingang.

  *) 250+750+1000=Naf. 2000!

 8. @Comment police, ik waardeer jullie site en meningsvrijheid enorm, maar misschien moeten jullie dan e.e.a. opnemen in jullie voorwaarden. Ik vind dat Samoerai heel netjes gereageerd heeft, en heel billijk uitleg gaf.
  Het is niet duidelijk dat je geen emoji’s mag gebruiken.
  Jullie reactie was vrij fel, en volgens mij niet geheel terecht.
  Mijn eerlijke mening.

 9. @Henkie | 30 januari 2021 om 11:47 |
  Zou inderdaad een goede oplossing zijn met Zoom. Kan de Zoom-regering streng optreden zonder dat ze [en hun familie] fysiek gevaarlopen. Alleen een lawine van haatberichten via mail, Whatsapp, Twitter, Instagram, etc. Maar die donder je gewoon meteen in de “prullenbak” met een smile. [Emoji lachend rood duivels gezicht] *)

  *)”kutplaatje” door schrijver dezes zelf verwijderd om te voorkomen dat er alarmbellen gaan rinkelen. Dat moet niet, wat we houden van rust.

 10. @Commentpolis | 30 januari 2021 om 23:37 |

  1. Er wordt nergens in de regels van de KKC vermeld dat er geen emoji’s mogen worden gebruikt. Er staat slechts: “Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd”;
  2. Emoji’s worden overal toegepast [door 100den miljoenen mensen];
  3. Er is ook op Curacao vrijheid op het gebied van het uitdrukken van meningen en gevoelens d.m.v. geschrift, gesproken woord, gedichten, tekeningen, spotprenten, symbolen en emoticons [zoals de emoji];
  4. Er worden 10-tallen sites met Wordpress gemaakt, zoals de Ware Wereld, en daar worden soms door mij en anderen emoji’s gebruikt. Nooit heb ik van iemand of de auteur gehoord dat hierdoor teveel foutmeldingen ontstaan.
  5. Vreemd dat een bericht met een onschuldige emoji wordt verwijderd, terwijl er diverse reacties zijn met beledigingen zoals “ouwehoer”, ouwehoeren, e.d. die worden geaccepteerd. Heel apart! De voor vermelde termen worden door mij nooit gebezigd, hoogstens sarcasme. Gelukkig mag dat nog wel, althans tot nu toe.

 11. En toch kreeg de premier die menigeen hier samen in het zadel hebben geholpen de bijnaam van “de Kennedy van Curacao”
  En nu huilie huilie doen? Hypocrieten zijn jullie!
  En ik bedoel hier niet de schrijver van het stuk mee. Ik bedoel hiermee degenen die deze regering aan de macht hebben geholpen, en dat was zeker weten geen Drechi pa bosnan Tur. You all know who you are.
  Sterk staaltje van een “vooruitziende blik”: Minister Conquet heeft er zijn levenswerk van gemaakt om ambtenaren het leven zo zuur mogelijk te maken tijdens zijn ministerschap. En nu moet hij zelf met hangende pootjes terug naar het ambtenarenkorps die hij al vier jaar medogenloos onder de zoden heeft geschopt, omdat hij voor “bewezen schofterigheden en smeerlapperijen” is bedankt met lekker geen plaats op de lijst van zijn baas…
  Whuhauahauahahahaaaaaaaaaa

 12. Top stuk, u schrijft wat iedereen reeds denkt!

  Citaat:…..Daarbij dat de personen die zich hiermee bezighouden gewoonweg niet weten wat een loonstaat is en wat en hoe ze iets moeten berekenen”….

  Een groot probleem van de overheid en dus voor Curaçao: familie en vrienden van gezagsdragers op plekken waar ze de plank volledig misslaan!

 13. Chapeau as is!
  Het land zit al vanaf 2010 (en ervoor) opgescheept met incapabelen.
  Hoe lang nog en zoals het nu gaat blijft het donker in de tunnel!
  Arm Curaçao.

 14. Helemaal mee eens!
  Het is werkelijk van de zotte!
  Overheid schiet op alle fronten te korten, inclusief overheidsdirecteuren maar krijgen nooit de rekening gepresenterd.
  Jij als burger maakt een foutje, en overheid beboet je arm.

  En mooi gezegd van die Minister die elke keer op de voorpagina mooi aangekleed staat met zijn grijns als er weer een zaak open gaat, maar geen koño doet.

  We hebben daar een heel oncomfortabel spreekwoord voor
  @ Echt ko’i ××××

 15. Amen to thar!
  De overheid (ambtenaren) kunnen zich niet verplaatsen in wat voor moeite het kost voor een ondernemer om omzet te draaien en een inkomen te vewerven. Zij krijgen iedere maand gewoon hun salaris gestort. Een ondernemer moet masr zien wat zijn salaris wordt als het personeel betaald is…

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -