Ingezonden | Count your blessings

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we W.L. Tanasale aan het woord.

Vakbonden, ambtenaren en anderen: Please, please count your blessings! We hebben een inkomen, een dak boven het hoofd, eten op tafel. We hebben ZEKERHEID. Laat het gevoel van medemenselijkheid spreken. Deze crisis leert ons vat belangrijk is in het leven: onzichtbare waarden die niet te koop zijn voor geld. Het gevoel van saamhorigheid, compassie, empathie, menselijke waar- den? De natuur, de schepping, dagelijks de zon: helemaal gratis, voor niets, pro deo.

We hebben elkaar en daarvoor mogen we dankbaar zijn. De vluchtelingen, de marginalen in de samenleving, de eenzamen hebben dat niet. Helaas moeten we de aanraking de brasa missen. Voorlopig nog op afstand. Kijk om je heen. Curacao is heel droog, maar de trommelstok, onze eigen gouden regen staat overal in bloei. Gele pracht tegenøver het lila paars van de wayaka bloemetjes en het roze van de bougainville, de trinitaria. De gele stengels van de agave die overal bovenuit steken.

So, let’s count our blessings.

W.L. Tanasale,

Curacao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *