Ingezonden | Coronavirus: grenzen open of niet?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Hans Slier aan het woord.

Reactie Hans Slier op Josef Martina

Beste Josef, hierbij wil ik reageren op jouw reactie van 29 mei in het Antilliaans Dagblad.

Allereerst dank je voor je reactie. Ik denk dat het een democratie goed is om naar elkaars meningen te luisteren en dat, indien we het niet eens zijn met elkaar, om op basis van argumenten, cijfers en statistieken met elkaar te discussiëren. Uiteraard altijd met respect. Ik ben het met de meeste zaken die jij aankaart eens, maar heb daar wel wat toevoegingen op.

Ten eerste, jij wil diversificatie van de economie van Curaçao. Dat lijkt mij ook prima en daar werkt de regering al tientallen jaren aan. Echter, blijkt dat best moeilijk realiseerbaar en is dus geen oplossing voor de korte termijn. Op de korte termijn zijn we met onze Curaçaose economie grotendeels afhankelijk van toerisme, direct of indirect, voor 100 procent of voor een groot percentage van de omzet. Dat is een feit en blijkt uit alle recente enquêtes en statistieken.

Jij denkt dat de tickets van KLM veel duurder zullen worden; dat bepaalt de markt en is moeilijk te voorspellen. Eén ding weten we zeker en dat is dat er nu heel veel vliegtuigen aan de grond staan. Dus de luchtvaartmaatschappijen willen deze graag weer inzetten ook tegen lagere tarieven. Alles is beter dan stilstaan, nog even los van de bemanning die thuis zit.

Vervolgens stel je dat het aantal Covid-19-besmettingen in de VS nog hoog is. Dat ben ik met je eens en we zouden dus met andere markten moeten beginnen. Bijvoorbeeld Nederland en pas wanneer de cijfers ook in de VS naar beneden zijn, daar de VS aan toevoegen.

Vergeet daarbij niet dat wij pleiten voor opening per 1 juli 2020, dus dat is nog zo’n vijf weken weg waarin het aantal besmettingen wereldwijd nog aanzienlijk verder zal zakken. Indien het aantal besmettingen aanzienlijk zou stijgen in die periode zouden we onze beslissing altijd nog kunnen bijstellen of zelfs terugdraaien. Daarnaast pleit de industrie voor opening zónder restricties maar mét voorzorgsmaatregelen voor onze medewerkers.

Voor wat betreft je cijferanalyse baseer jij je net als ik op internationale betrouwbare bronnen. Dus daarover zijn we het eens, alleen de interpretatie wat veel is en wat weinig is, verschilt per persoon, maar de cijfers spreken voor zich.

Tot slot ook voor mij ‘is de economie geen God’ maar dat is Dr. Gerstenbluth helaas ook niet. Heel veel artsen en specialisten, waaronder virologen, zijn het niet (meer) eens met zijn beleid en vinden dat de grenzen wel open moeten omdat het dichthouden van de grenzen het aantal doden door andere medische oorzaken sterk verhoogt. Daarnaast is er tot nu toe niet één Curaçaoënaar aan corona overleden. Maar zijn er wel heel veel die hun baan kwijt zijn en leven van voedselpakketten.

En natuurlijk, indien je eigen opa of oma op hoge leeftijd overlijdt, dan is dat een persoonlijk drama. Mijn moeder is twee jaar geleden overleden aan de gevolgen van alzheimer, een persoonlijk groot verlies. Echter, indien mijn moeder toen voor de keuze was gesteld om haar kinderen en kleinkinderen niet meer te kunnen zien en dat door een lockdown de toekomst van haar kinderen en kleinkinderen een enorme klap zou krijgen, dan had zij er voor 100 procent zeker voor gekozen om niet in een lockdown te gaan. Want zij wilde haar kinderen en kleinkinderen gewoon blijven zien en kunnen omhelzen en dat het hen goed ging, anders had voor haar het leven alle kwaliteit verloren en was ze liever eerder overleden.

Daarnaast denk ik dat de regering moet regeren op basis van goed afgewogen argumenten van de verschillende disciplines; naast de epidemiologie dienen ook de sociologie en de economie meegenomen te worden. Het kan gewoon niet zo zijn dat de regering zelf geen verantwoordelijkheid meer neemt, want dan degradeert zij zichzelf tot een spreekpop van Izzy.

Dr. Gerstenbluth redeneert nu veel te veel vanuit angstscenario’s die helemaal niet zeker zijn en daarmee staat hij alleen in de wereld. Alle landen openen, ook vergelijkbare eilanden. Laten wij als Curaçao alsjeblieft niet weer dezelfde fout maken door het beter te weten dan de rest van de wereld! Curaçao kan niet in quarantaine blijven tot er een vaccin is, want dat komt misschien pas of enkele jaren of nooit!

Wat we wel zeker weten is dat, indien we niet per 1 juli 2020 opengaan, de economie dood is en de werkeloosheid stijgt tot ver boven de 60 procent. Dit heeft gegarandeerd tot gevolg heel veel armoede, een enorme achteruitgang van educatie, veiligheid en zorg voor zeer lange periode, met als consequentie langdurige hogere sterftecijfers.

Het toerisme is niet als een kraan die op elk moment weer opengezet kan worden en dan weer volop water geeft. Curaçao heeft haar toerisme over vele tientallen jaren opgebouwd en dreigt het nu in drie maanden weg te gooien door op angst gebaseerde argumenten. Laten we handelen en discussiëren op basis van argumenten, cijfers en statistieken en niet op basis van angst.

Hans Slier,
Curaçao

30 Reacties op “Ingezonden | Coronavirus: grenzen open of niet?

 1. Ambulant

  @ Lastawitz ok fair.
  Echter ik ken geen boeken met emicons.. je bedoelt face boek ?? heb ik ook niet.
  Die kip was wel leuk. Blijft nog rustig zitten ook.
  Net als als die mensen die als kippen zijn.
  Rennen alle kanten uit zonder kop en als ze aan de overkant van de weg zijn dan rennen ze weer terug.

  wereld pijn… Franz Kafka .. kafkaiaans
  tja. je kan je abonneren… Er is weer een nieuwe.
  https://www.cafeweltschmerz.nl/overheid-misbruikt-wetenschap-overheid-misbruikt-wetenschap-cees-hamelink-en-flavio-pasquino/

  Coronapandepaniek en Cornadictatuur

 2. @Ambulant: nee, ik beoordeel boeken niet op hun cover. Maar als ik pagina 1 half gelezen heb en ik zie tekst met spelfouten en gelardeerd met emoji’s, houd het voor mij op en leg ik dat boek op zij. Zoiets neem ik niet serieus. Gelijk een interview met een kip op tafel.

  Ik weet niet of je meer van Cafe Weltschmerz hebt bekeken? Hun economische en politieke uitzendingen zijn wel aardig omdat ik daar ook zo over denk.

  Ze zijn wel aardig zeg ik. Niet dat het waar is wat ze zeggen.

 3. Ambulant

  Sr. of Sra. Lastawitz.. Oh je beoordeeld boeken en films dan ook op de cover ?
  En waarom niet. Leg dat nu eens uit.
  Bang dat je iets gaat horen en zien wat je niet wilt horen. ?
  Ik denk dat je het best bekeken hebt. Want je bent slim genoeg om het verhaal te begrijpen.

  Ik zal het een beetje voor je samenvatten.
  Het zijn geen druppeltjes maar aerosolen die je gewoon uitademt.
  Aerosolen.
  Ander halve meter cultuur is nooit bewezen, ongefundeerd met Aerosolen.
  Besmettings concentratie en duur zijn key factor.
  Fout getimede lockdowns maakten dingen veel erger.
  De statistiek laat ook die piek zien van de lockdown. Terwijl met het open gooien er helemaal gene piek kwam maar alles juist heel snel daalde.
  Testen zijn onvolledig en verkeerd geïnterpreteerd.
  Totale besmetings graad max 25% waarvan maar een heel klein deel ziek wordt en daarvan maar een klein deel echt.
  Leeftijd en zware andere problemen zijn de reden van besmetting en ziek worden.

  Mortaliteit als je goed behandeld heel laag. Geen jongeren.
  Het samenbrengen van zieken met niet besmetten in verzorging tehuizen vermoordde.
  Intubatie vermoord.
  Verkeerde medicijnen combinaties vermoorden.
  Vaccinaties zijn grotendeels onnodig en maken dingen soms erger.
  Statistieken worden genegeerd.
  Onderzoeken verkeerd geïnterpreteerd en opgezet en achter gehouden.

  Er gaan nu heel veel mensen eerder dood ondat andere dingen niet behandeld worden.
  Honderduizenden operaties zijn uitgesteld.
  Enorme toename in zelf moorden.

  Er zijn wel werkende middelen en ook heel goedkoop.
  UV vitamine D en ventilatie. Zinc
  Maar de farmaceutische industrie wil dat niet. Te goedkoop.,
  Verdienen ze niet op.

  De pandepaniek is eigenlijk grotendeels voorbij en de herd immunity is al bijna bereikt.
  ER komt geen zware 2e golf
  Er is immuniteit voor langere tyd

  Nu moeten we alleen af van de Angst / Coronadictatuur en de economie zo snel mogelijk weer open gooien.

 4. Ambulant

  En voor Meloenen.

  Vitamine C en D met zink.
  Zalenko protocol met zink…

  Of hcl en azytromycine.
  Allemaal oude bekende werkende medicijnen
  Trump had ‘t wel goed maar je moet niks slokken als je niks hebt.
  De farmaceuten vinden dat niks…
  Te goedkoop. Kunnen ze niet aan verdienen.
  Dus Corona moet gevaarlijk blijven.

 5. @Ambulant: 4 seconden gekeken want ik neem iemand met een kip op tafel niet serieus?

  Get a life!

 6. Ook dat nog

  @Ambulant
  Er is een controla virus en een Scam-demic
  Voor de angsthazen onder ons, laat mij 1 onderzoek zien, dat de 1,5 mtr distance aantoont. Laat mij 1 onderzoek zien, dat die mondkapjesgeneuzel aantoont. SCAM
  Mensjes bang maken en onder controle houden\
  Enne, niet reageren aub met onderbuik gevoelens, maar met feiten……\
  Beste angsthazen……die zijn er NIET
  FEITEN AUB

 7. Ambulant

  Meneer de Groot. Precies.
  Pan de paniek gevolgd door een Corona Dictatuur.
  En wedden dat al die politici nog jaren gaan beweren dat ze het zo goed deden

 8. de Groot

  ik denk dat we een beetje in het rondje lopen…

 9. @William:

  Zelfs het Harvard dat jij zou heilig aanhaalt geeft het volgende aan :

  “Enkel door sociale inperking slaagden de onderzoekers erin het verspreidingsniveau te laten dalen. Dit betekent dat een maatregel zoals de 1,5 meter-samenleving dus om de zoveel tijd nodig is om forse toenames van het aantal coronabesmettingen terug te dringen.”

  Total lockdown ? Nope, social distancing.

  Combineer dit with the fact that wearing face masks reduces the risk of transmission. “More than 50 countries require people to cover their faces when they leave home.”

  “Ondanks wat zelfverklaarde zgn experts verklaren is de wereld nooit eerder in deze situatie geweest”. Seems like you are that self-proclaimed expert on the field. Maybe you should advise all these countries ?

 10. Knoek-koe

  …”Net als op curaçao met het hoogste medicijn verbruik ter wereld en elke huis arts naast een botica zit”…..

  Kassa rinkel!!!
  Huisarts praktijk = Xerox voor recepten
  Botica = Medicijen outlet…kassa rinkelt nog een x en nog harder

  Huisartsen = drugdealers

 11. Ambulant

  Ik schrijf hier niet wat ik vind. Ik vat samen wat honderden experts en wetenschappelijke publicaties zeggen en wat verloren is geraakt is medisch subsidie land waar farmaceutische bedrijven miljarden verdienen en de dienst uit maken.
  Buiten in de zon en wind zitten kan je niet verkopen dat is gratis.
  We willen een medicijn… Net als op curaçao met het hoogste medicijn verbruik ter wereld en elke huis arts naast een botica zit.
  Er gaan meer mensen dood aan medicijnen dan aan sars zeker op Curaçao.

 12. Ambulant

  Harvard zegt…. Ja brilliant..
  Het rna is in 2003 bij toeval ontdekt er is zelfs een Nederlandse variant. Dat is 17 jaar geleden….
  Nee het gaat niet weg en lockdowns doen niks. Maken alleen maar kapot. Angst ook.

 13. Ambulant

  Lachen..
  Je zou moeten huilen om dit alles. Net als ik.
  1 dode bejaarde toerist 19 externe besmettingen en 1 interne en we gooien een eilandje dicht. We verwoesten daarmee een toch al wankele economie.
  Particulieren… Niet de overheid, deelt voedsel uit. Honger.. We zijn plotsklaps haiti geworden
  Een man met hart klachten komt bij een zieken huis van 1 miljard en wordt weggestuurd met slik maar een paracetamolletje.. Niet eens aspirine. Wordt dood gevonden. Ze zijn nog aan het onderzoeken wat er nou fout ging.. Hoeveel meer zijn er overleden door het afsluiten van zorg.
  Daar hoor je gerstenbluth of de overheid niet over. Want die curves houden ze niet bij. Discussies over inleveren vakantie geld. Alsof ze niet genoeg gratis vakantie hebben gehad nu
  Er valt niks te lachen nu..
  Het is diep triest.

 14. Ondanks wat zelfverklaarde zgn experts verklaren is de wereld nooit eerder in deze situatie geweest, juist door de vele gedaanten die het virus kent. Het lijkt bijna ongrijpbaar bijna 2 of 3 ziektes tegelijk. Een studie van de Harvard geeft aan, gepubliceerd in de Science dat er de komende 2 jr nog 7 of 8 lockdowns nodig zijn. In het wetenschappelijk onderzoek wordt eveneens vermeld dat mensen die hopen dat de hete temperaturen in de zomer een eind aan de verspreiding maken klopt niet echt met wat er te zien is in bv Australië en het zuiden van Afrika, het ‘zou’ kunnen vertragen maar het virus niet stoppen.
  Het zou zo maar weer kunnen dat in september, januari en maart weer een lockdown moet komen zolang er geen vaccin is. Dit heeft wel allemaal betrekking op de US.
  Maar goed even wat zijdelingse opmerkingen. Ik ben er althans niet gerust op.
  Ik denk dat we de onderzoeken verder moeten overlaten aan mensen die er verstand van hebben en vele jaren ervoor hebben gestudeerd ipv allerlei ‘aannames’ op fora te ventileren.

 15. Zo denk ik er ook over @Tuna.
  Al die zelfverklaarde experts make me laugh.

 16. Ook dat nog

  @Ambulant
  Beetje lang stuk, maar volledig met U eens.
  Vanuit zijn functie (kokervisie) heeft onze Izzy gelijk, maar er is meer dan dat. Economische en psychologische gevolgen zullen desastreus zijn. Daar wordt nu m.i. te lichtzinnig over gedaan. Het is voor de regering lekker makkelijk om te schuilen achter Izzy, maar ik wil Visie van deze mensen…..en dat is er niet

 17. Ambulant

  Hans precies. Helemaal mee eens.
  Mijn moeder is ook zo nu.
  Kan nauwelijks lopen en zakt steeds verder weg.
  Heeft jaren geleden al een notaris verklaring afgegeven dat mocht dit gebeuren dat ze euthenasie wil. Triest en dat wordt doods oorzaak no 1 in een aantal jaar.
  Mogelijk ook nog besmettelijk zelfs.

  Mensen zijn in blinde paniek gebracht. En dachten dat China wist wat er aan de hand was en wisten wat ze deden.
  Wat ze vergeten is dat China geeft niet om een paar duizend doden meer of minder. Die zijn gewend aan tientallen miljoenen honger doden. Die denken aan massa en niet aan individuen.
  Ja een eiland afsluiten werkt. Maar de kosten zijn buiten proporties en sars is geen primaire doods oorzaak.
  Regeringen en doctoren hebben alles als blinde kippen vab china gekopieerd en eigenlijk de meeste beslissingen fout gedaan.
  Mensen thuis opsluiten het domste wat ze konden doen. Mondkapjes. Besmette mensen bij elkaar brengen op ic en in zieken huizen etc.
  Totaal vergeten dat ‘t niet nieuw is maar al sind 2003 bekend en jaarlijks onderdeel van influenza. Behandeling protocollen fout…
  Influenza geeft geen lock down maar maak wel slachtoffers in de hele leeftyds groep. Maar er is geen angst. En honderden miljoenen jaarlijkse besmettingen
  Met vaccins die steeds minder werken en je kwetsbaar maken voor andere dingen…. Zoals sars.
  Virussen maak je erger door concentratie.
  De oplossing is buiten in de zon. Wij hebben de ideaalste omgeving.
  Warm Zon uv en zoute wind.. Kan niet beter.
  Uv krijgje ook vitamine D.
  Maar benutten we dat commercieel. Nada. We willen een verroeste obsolete raffinadery in stand houden omdat dat meer geld onder tafel schuift. Toeristen mag je niet beroven of van klippen gooien. Die moet je dienstbaar zijn.
  Nog zoiets wat wel op Aruba kan maar hier alleen als ‘t niet anders kan omdat je met haat bent opgevoed door gefrustreerde ouders.
  Nou. Maanden lang kritiek hier. Ik werd verbannen zelfs.
  En nu..
  Nu komen ze er stapje voor stapje achter.
  Maar acteren nog steeds alle kanten uit. Want toegeven dat je fout zat hier op curaçao.. Onmogelijk.
  Je auto tegen een boom en de boom is schuldig. En cijfers geloven ze niet.
  Ik heb bakken statistiek geresearched. Alles
  Lock down kon in 1 dag het opheffen moet in maanden.
  Terwijl de statistiek nergens pieken laat zien bij opheffen, sterker nog het zakte pijlsnel na het opheffen.
  Hier op curaçao is het risico verwaarloosbaar.
  En zelfs met geïmporteerde besmettingen.
  Er is nu meer dan voldoende capaciteit en ook ervaring en parate kennis.
  Opengooien. Punt. Geen keuze.

  Die domme egocentrische bange pensionados die zo lopen te gillen hier.
  Moeten zich schamen.

 18. Lijkt wel een preek, u weet wel wat ook naar allerlei niet onderbouwde en niet bestaande zaken verwijst en dan nog even uitmaakt dat het over 5 weken best wel “nog meer mee zal vallen”. Ik houd me wel aan aan hen vast die van de ontwikkeling van virussen verstand hebben en niet een zalvende toeristen baas die zijn toko vol wil hebben.

 19. Vond dit artikeltje zojuist vond het even aardig met u te delen;

  https://curacao.nu/eten-in-quarantaine-is-geen-lolletje/

 20. Erg realistisch stuk van de heer Slier.

  @William, ik denk dat je gelijk hebt. Dr. Izzy has done a great job. Echter, hij moet ervoor waken dat hij zich strikt op zijn eigen vakgebied begeeft en zich niet laat verleiden om uitspraken te doen over bijv. onze economie. Daar zijn andere deskundigen voor.
  Je mening dat de reactie van de heer Slier op emotie gestoeld is, deel ik niet. Hij geeft zijn kijk op de gehele situatie vanuit een economisch, financieel en sociaal perspectief. Mag dat niet? Hoezo emotioneel? M.i. is het stuk juist zeer realistisch, rationeel, en onderbouwd met argumenten. Om de poorten nu te openen zonder quarantaine zie ik persoonlijk ook niet zitten, dan lijken alle inspanningen van de afgelopen maanden voor niets te zijn geweest. Maar inzichten kunnen wijzigen, voortschrijdend inzicht. De grenzen zullen toch een keer weer open moeten. Het is nu veel te veel eenrichtingsverkeer. Ik heb de regering nog nul keer een persconferentie zien houden met een econoom over de economische- dan wel financiele situatie in Curacao, ala de one man show of dr. Izzy. Terwijl de problemen op die gebieden stuitend zijn.

 21. Lionfish

  Haha. We zijn het er waarschijnlijk allen over eens dat we onze keuze’s moeten maken op basis van feiten en niet zoals inmiddels in grote delen van de wereld normaal begint te worden op basis van nepnieuws. Toeristen zijn belangrijk voor onze economie. Fijn dus als ze snel terugkomen. Het daarom nemen van onbezonnen maatregelen als volledige openstelling is daar echter helemaal niet de oplossing voor. De toerist is echter geen volstrekte idioot. Dat blijkt goed uit het feit dat de Nederlandse horeca welke maandag weer open gaat er plots achter komt dat er voor hun restaurantjes nada nul reserveringen worden gemaakt. Hij heeft donders goed door dat mooie kletspraatjes zoals veel horecabazen de laatste dagen vertelden helemaal geen garantie zijn voor veiligheid. Ook dit zij feiten waar we een antwoord op moeten hebben. Dat heb ik hier tot dusver niet gezien, ook hier spelen we liever struisvogel.

 22. Hans, net zo als een aannemer beweert dat de bouw de motor van de economie is doe jij het met toerisme en ik snap beide. Maar een mono economie is ten alle tijden gevaarlijk. De situatie van het moment maakt het pijnlijk duidelijk.
  Dat de economie nog geen andere pilaren heeft heeft te maken met de capaciteiten van de regeringen van heden en verleden.
  Juist nu zou er geïnventariseerd moeten worden niet in de bescherming van het tourisme maar in het opzetten van een productie. Dat het opzetten kostbaar en arbeidsintensief is is in dit geval juist positief.
  Maar wat? Er zijn, natuurlijk, mogelijkheden.
  Het vergt visie en kapitaal en beide zijn niet zichtbaar op het eiland.

  Maar kost wat het kost tourisme beschermen en daar alles in steken wat je hebt is op het moment een van de dingen die niet gedaan moet worden.
  Er komt een nieuwe touristische realiteit aan. Europa en US zitten in een economische recessie. Wat minder touristen gaat betekenen voor de komende jaren. Dus in jou sector is het nu dus ook aanpassen of uitsterven.

  De postbodes gaan de komende jaren weer naar CenterParcs als je je daar op focust ga je de periode niet overleven. De postbode bazen gaan liever naar de Maladiven (mooier, schoner, vriendelijker) nu overheids geld in tourisme doen is een slecht plan.

  Het openen van de grenzen gaat nog geen touristen terug brengen. En vergroot het besmettingsrisico.

  Ik denk dat corona nog jaren blijft en een nieuwe realiteit is. Om verdere economische schade te verkleinen open nu de grenzen. Want het risico komt toch nu of over 2jaar alleen over 2jaar hebben we niets meer, behalve Corona en nu hebben we nog iets.

  En we hebben de producerende poot nodig.
  Om die te krijgen moet eerst de politiek op orde zodat ondernemers rechtsbescherming in plaats van rechtsdrijging genieten. Het is tijd dat de politiek zich gaat focussen op het algemeen belang.

 23. Knoek-koe

  Ik denk dat de strekking van het verhaal mede moet worden gezien in het licht van het passieve “non beleid” van deze daadkrachtig luie regering.

  Iedereen snapt dat voorzichtigheid geboden is mbt besmettingsgevaar.

  Maar dat maakt de naar voren gehaalde economische, sociale en financiele punten niet minder relevant.

 24. Fred Schiedam

  “Ik denk dat …..”, “Het mag toch niet zo zijn ….” met daarnaast een forse hoeveelheid beweringen die óf niet bewezen of niet onderbouwd worden, met daarnaast het plompe ontkennen van de autoriteit van wetenschappers; kortom, een populistisch verhaal dat het bij minder-opgeleiden goed zal doen, maar in de werkelijkheid zal falen.
  Het zwaartepunt van de corona verschuift nu naar Zuid-Amerika, en het is de (voorzichtige) verwachting dat we in september een tweede golf mogen verwachten vanuit Azië via Europa (weer) naar Amerika. Zolang er geen vaccin is, moet je op je hoede zijn.

 25. Zeer goed beargumenteerd met concrete feiten ter ondersteuning. Ben het heleemaal met jou eens.

  “Op de korte termijn zijn we met onze Curaçaose economie grotendeels afhankelijk van toerisme, direct of indirect, voor 100 procent of voor een groot percentage van de omzet. Dat is een feit en blijkt uit alle recente enquêtes en statistieken.”

  Als dat komt te vervallen dan hebben we het over een ware economische ramp voor het eiland. That would be the next step towards becoming a second Haiti.

 26. Ik denk niet dat dr Izzy reageert vanuit een angstscenario. Hij handelt in overeenstemming met het RiVM.
  Dat deze regering een stel slecht spelende clowns zijn is bekend, weten niks kennen niks geen enkel inzicht geen compassie niks.
  Zoals ik gisteren eerder aangaf sta ik helemaal achter het Martina epistel.
  De reactie van Slier is gestoeld op emotie, triest dat zijn moeder zo moest overlijden, dat is en blijft een gegeven, maar mi volstrekt niet ter zake doende.

 27. Hans Slier. Hans jongen, daar zijn we weer, en welkom in ons midden. Jouw schrijven is potentieel, maar de de laatste regel derde woord is aanstootgevend. Waarom? Kijk Hans, wanneer je bijvoorbeeld (tot toehoorders) spreekt, verwacht je dat je toehoorders zullen luisteren, maar dat niet alleen, je wilt ook graag dat zij de argumenten die worden aangevoerd, aanvaarden en ernaar handelen. Alvorens je argumenten dus aan te voeren, is het noodzakelijk een juiste basis te leggen. Dat heeft Curacao niet. Ook is het nuttig een gemeenschappelijke basis tot stand te brengen door toepasselijke dingen te beklemtonen ten aanzien waarvan overeenstemming bestaat. Heeft Curacao ook niet. Een samenwerking tot een gemeenschappelijke basis heeft het eiland ook niet. Hierdoor zal in grote mate worden bepaald hoe uitgebreid de basis dient te zijn die je zult moeten leggen voordat je werkelijk tot het aanvoeren van je argumenten overgaat. Ten einde je conclusies te staven en de indirecte bewijzen overtuigend te doen zijn, moet je dus over voldoende feiten en argumenten ter ondersteuning van je conclusies beschikken. Dus Hans, jouw argumenten zijn juist geplaatst, volkomen goed geplaatst, maar de feiten en de bewijzen om deze argumenten te ondersteunen ontbreken, en juist dáár klemt de schoen ; de bewijzen. Daarnaast, de toestand van ons eiland is zo abominabel en belabberd dat deze onmisbare begrippen niet binnen te slepen zijn. Dus handelen en discussiëren Hans, is een kwestie van het verloren van kostbare tijd. Met deze domme eigenwijze regering Hans, is ons eiland gedoemd om ten onder te gaan. Het is simpelweg de waarheid met lede ogen aanzien Hans. Vreselijk.

 28. Knoek-koe

  ……”Het kan gewoon niet zo zijn dat de regering zelf geen verantwoordelijkheid meer neemt, want dan degradeert zij zichzelf tot een spreekpop van Izzy”….

  @ Hans Slier, de regering heeft nergens ooit verantwoordelijkheid in genomen.

  Deze setting vond de regering fantastisch, er zo passief bij zitten elke dag, mooi aangekleed.

  Die vonden het wel prima om zo achter de microfoon dicteren dat je niet te veel boodschappen moest doen en wat voor een ander over laten.,

  Als het mis gaat zijn ze instaat dr Izzy de schuld te geven van alles. Zo moreel uitgeput zijn ze ook nog eens.

  en daar zijn ze heel goed in, een ander de schuld geven, liefst een buitenlander, maar als ze die niet de schuld kunnen geven, dan beschuldigen ze gewoon een landgenoot.

  Het tegenstuk is in ieder geval duidelijk onderbouwd en met argumenten omkleed.

 29. Curacao revisited

  Gooi Curacao weer open: het niveau op ons **** eiland is bedroevend en met de toeristen erbij verdubbeld het gemiddelde IQ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *