26 C
Willemstad
• donderdag 15 april 2021 00:55

PBC | Nederlands reisadvies blijft voorlopig negatief

Persbureau Curacao DEN HAAG – Tijdens de persconferentie gisteravond in Nederland is er door het kabinet nog geen duidelijkheid gegeven over wanneer er weer gereisd mag worden. Het...

PB | Townhall meeting on volcanoes this Thursday

Residents of Saba are invited to a townhall meeting on Thursday, April 15 to attend a presentation by volcanologist Elske de Zeeuw-Van Dalfsen of the Royal Netherlands...

Democracy now! | Wednesday April 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Namen formateurs bekendgemaakt

Advocaat Chester Peterson is door partij MFK voorgedragen als formateur bij gouverneur Lucille George-Wout. Ook oud-minister en internationaal advocaat Rutsel Martha wordt later voorgedragen als formateur. De...

PB | Nieuwe procureur-generaal maakt kennis met Gouverneur

WILLEMSTAD – Op maandag 12 april heeft de nieuwe procureur-generaal van het Openbaar Ministerie van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, de...
- Advertisement -spot_img
HomeAuteursIngezondenIngezonden | Buladó

Ingezonden | Buladó

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Wim van Meeuwen aan het woord.

Wij wonen deze maand een half jaar op Curaçao. Toen we nog in Nederland woonden, kwam de film Buladó uit (vliegende vis, in het Papiaments). We lazen en hoorden erover. Een film/documentaire die zich afspeelt op Curaçao. Een prijswinnaar, Gouden Kalf voor de beste film, en genomineerd voor een Oscar. Hoe geweldig is dat, en wat mogen we er hier nu al trots op zijn!

Nu wonen we op Curaçao en verkennen het eiland: Willemstad, de stranden, maar ook naar Westpunt, Shete Boka en afgelopen weekend een deel van het Christoffelpark. Wat een ruige schoonheid en heel veel groene natuur dankzij de afgelopen regentijd. Voor de kerstvakantie zagen we al in het Antilliaans Dagblad deze film, Buladó, aangekondigd. We gingen de eerstvolgende matineevoorstelling. Adembenemend!

Het deel van Curaçao dat we bezocht hebben, herkenden we: moet ergens in de buurt van een Boka (Grandi?) zijn. Barber en Soto kwamen langs. Het verhaal is indrukwekkend: allerlei laagjes uit het dagelijkse (Curaçaose) leven zijn erin verwerkt. Rouw, verzet, gemis van een moeder, acceptatie, taal, volksmagie, en natuurlijk de schitterende opnames in het ruige Bándabou. Verbaasd waren we over het aantal bezoekers in de bioscoopzaal: 6 personen. Zondagmiddag jongstleden zijn we weer geweest om nog meer van die laagjes en schoonheid te kunnen zien. Aantal bezoekers: 3.

Hoe kan dit nou? Heeft de film te weinig reclame gekregen? Weet men het niet? Het moet voor de inwoners van Curaçao een prachtig verhaal zijn dat zich afspeelt op hun mooie eiland. Ook voor mensen zoals wij die maar een paar jaar hier verblijven is het een film die je niet mag missen.

Bekijk op YouTube maar eens een voorproefje!

Wim van Meeuwen,
Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Ook buitenlandse bedrijven, inclusief die uit Nederland, dienen hard aangepakt te worden als ze hier natuur vernielen.

  Tegen BAM, die de tweede megapier bouwde, zal vermoedelijk een rechtszaak in Nederland woren aangespannen. Ze kunnen – hopelijk – worden veroordeeld tot schadevergoeding en het betalen van een miljoenen boete.

  Jammer dat de regering hier geen rechtszaak tegen BAM is begonnen omdat zelfs onze overheid het nix interesseert. Zie

  https://www.ftm.nl/artikelen/bouwbedrijf-bam-sloopt-koraalrif?share=ZukPVsvi%2F65kbYdwcYzujM1E%2B7GLol9S7OzNbvZTi5bUmvokTH7aYZ16whRPAGo%3D

 2. @Kameleon:
  Breek me aub de bek niet open, want ik kan je een paar drollen laten ruiken waar zelfs Nederlandse honden geen brood van lusten.
  Zaken in Lagoen, in Pietermaai, in Zuurzak, in Salinja, waar Nederlanders zich zaken hebben geoorloofd waar je ziek van wordt zo erg.
  Hypocriet!!!!!! Dat is het liefste wat ik je kan noemen…….

 3. @Wim van Meeuwen

  Het gros van het lokale publiek is niet geïnteresseerd in een film die het Gouden Kalf heeft gewonnen of voor een Oscar is genomineerd, zelfs niet als de film hier is opgenomen. Natuur is niet belangrijk, nee leuker is het om met een bulldozer een paar bomen plat te rijden of uit de grond te rukken voor een parkeerplaats. Dat is wel zo macho en daar kun je tenminste met trots over vertellen aan je “vrienden”. Triest maar waar.

  Als er hier een prijs was uitgereikt voor de “GOUDEN SNEK” dan zou het stormlopen bij de winnaar. Zelfs nog drukker dan bij het TUMBA RUMBA festival [en dat wil wat zeggen]

  Gelukkig zijn er ook diverse milieu organisaties die hebben voorkomen dat het hier een kale rots is geworden. Maar ja, het is enkelen tegen velen.

 4. Een prachtige film, goed camera werk, goed geregisseerd en goede acteurs. Wij hebben genoten.
  Goed verhaal, what else can I say.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties