28.2 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 21:10

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Blok beton

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we R. Spong aan het woord.

Onlangs heeft de Nederlandse parlementariër De Graaf, lid van de politieke partij PVV, vragen gesteld aan de staatsecretaris Knops betreffende de benoeming van de Caribische Nederlander Mike Franco als regeringscommissaris voor Sint Eustatius.

- Advertentie -

De heer De Graaf is van mening dat beter een Europees-Nederlandse bestuurder benoemd had moeten worden, niet alleen omdat die in bestuurswalhalla Nederland zijn strepen zou hebben verdiend, maar vooral ook omdat de bestuurscultuur van Curaçao van een lagere standaard zou zijn dan de Nederlandse. Deze mijnheer De Graaf laat hierbij helaas niet alleen zien hoe koloniaal hij ingesteld is, maar vooral ook hoe dom hij is.

In de Nederlandse taal kent men het spreekwoord: ‘Hij heeft een plank (plaat) (bord) voor zijn kop’, wat zoveel betekent als: hij wil het gewoon niet zien. De uitdrukking sloeg oorspronkelijk op een stier, die men een houten bordje voor de kop hing, zodat hij niet voor zich uit kon zien en dus geen kwaad kon stichten. Maar het betekent ook dat iemand iets niet wil weten wat voor ieder ander mens wel duidelijk is, alleen maar omdat hij het niet wil zien. En het betekent vooral ook een uiting van enorme kortzichtigheid.

Welnu, deze heer De Graaf heeft geen plank voor zijn kop, nee hij heeft een dikke plaat driedubbel gewapend beton voor zijn hersens, als hij die überhaupt wel heeft. Want je moet wel ongelofelijk dom zijn om een dergelijke uitspraak over die o zo geweldige bestuurscultuur in Nederland te doen, als je weet dat onlangs in de provincie Noord-Holland gesjoemeld werd voor meer dan 350 miljoen in verband met concessies voor het openbaar vervoer, als in de gemeente Brunssum een uiterst discutabele wethouder zit, die ook verwikkeld is in schandalen betreffende aan- en verkoop van dure grond en percelen, als een Eerste Kamerlid bij de gemeente waar zij woont bedelt om een flinke huurverlaging van de burgemeesterswoning in chique Wassenaar waar zij met haar man – ex-burgemeester van Wassenaar – in woont en waar het paar op eigen verzoek nog een jaar in wil blijven wonen, maar vooral ook als blijkt dat je eigen minister van Buitenlandse Zaken een grote leugenaar blijkt te zijn. En dan niet eens een klein onschuldig leugentje om bestwil, nee een leugen die te maken heeft met een van de machtigste mannen op de wereld momenteel: president Poetin van Rusland.

Heel Nederland staat te kijk in de wereld. En dan durf je deze bestuurscultuur op te hemelen en beter te achten dan de Caribische bestuurscultuur? Ik heb slechts 1 advies voor de heer De Graaf: hij kan zo bij mij een verwijsbrief voor behandeling bij de psychiater komen halen, want die heeft hij heel hard nodig, de zielenpiet.

- Advertisement -

R. Spong,
Curaçao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

8 reacties

 1. Dat is met de meeste ‘bestuurders’ op het eiland zo.
  Velen hebben ‘diverse cursussen’ met goed gevolg doorlopen en plotsklaps wordt je bestuurder danwel anderszins. Ons kent ons heet dat?

 2. @Joep,
  Schiermonnikoog kreeg plotseling een bestuurder uit Duitsland. Het was onder codenaam ‘Fall Gelb’! Voor Statia voelt het net zo aan. Machiel de Graaf had dit waarschijnlijk wel toegejuigd.

 3. Op zich snap ik de opstelling van de PVV wel. St Eustatius is een bijzondere gemeente van Nederland. Curacao is wel onderdeel van het Koninkrijk maar is geen onderdeel van het land Nederland. Aangezien het een Nederlandse gemeente is zou het dus ook een bestuurder uit Nederland moeten zijn.
  Het is een beetje hetzelfde als dat Schiermonnikoog plotseling een bestuurder uit Duitsland zou krijgen.

 4. Volledig mee eens.

  Op de eilanden loopt het misschien wat meer langs familielijnen, en in Nederland wat meer via politieke partijen en andere old boys networks, maar Nederland is niet of nauwelijks minder corrupt dan de eilanden (en veel andere landen).

  Het is alleen vaak een stuk professioneler of subtieler en daardoor moeilijker te ontdekken.

 5. Psssst, ssssst.
  Lees over de Amsterdamse noord zuidlijn.

  Pssssst, sssst.
  Lees over het nieuwe automatiseringsysyeem vsn de belastingdienst.

  Pssssst, ssssst.
  Ach laat maar. Laat die mensen un hun waarde.

 6. Vandaag ook op KKC: DeStandaard | Gidsland? Neen, narcostaat!
  “De Nederlandse politiebond vindt dat het land afglijdt naar een narcostaat.”
  Het artikel eindigd met: “‘de recherche slechts een deel van de puzzel is’. ‘Het antwoord op deze vorm van internationale misdaad is specialisatie, OPSPORING IN BESTUURLIJKE NETWERKEN en helder drugsbeleid.’”
  Enough said.

 7. Volgens de heer Spong, “hij kan zo bij mij een verwijsbrief voor behandeling bij de psychiater komen halen,”. Ik vermoed dat de heer Spong arts is anders mag hij niet doorverwijzen. Ik moet toegeven dat het psychologie van de koude grond is maar de enige reden waarom Mike Franco is benoemd is vanwege het psychologisch effect. Met een zwarte Nederlander in die functie kan niemand Nederland van kolonisatie beschuldigen. Mike Franco heeft geen trackrecord dat hem geschikt maakt voor die functie.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...

PBC | De zorg op Curaçao heeft een maandelijks tekort van 5 miljoen gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Minister Dorothy Pietersz-Janga van Gezondheid, Milieu en Natuur vertelde in de persconferentie meer over de financiële situatie in de zorg op Curaçao. In 2020...
- Advertentie -