Ingezonden | Aankondiging demonstratie tegen raffinaderij vervuiling op 28ste mei

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Arthur Donker aan het woord

Willemstad 12 april 2016

Aan alle leden van de Dive Task Force
P/A Victoria Liendo
[email protected]
c.c. Hans Pleij
Alhier

Beste vrienden,

Zoals jullie misschien weten ben ik al jaren aan het vechten tegen de Isla, de PDVSA vanwege alle lucht- en watervervuiling.
Sinds kort hebben alle milieugroepen de krachten gebundeld en zullen voortaan als een grote groep naar buiten komen.
Ik heb mij, als een bewoner die onder de rook woont en heel veel last van de Isla heeft, aangesloten bij deze groep om zo ook mijn bijdrage te kunnen leveren hoe klein die ook maar is.

Ik heb bijna mijn hele leven in ons toerisme gewerkt en heb de hele wereld afgereisd en alle belangrijke beurzen bezocht om Curaçao te promoten en ook grote incentive groepen hier naar toe gehaald.
Ik was ook de grote promotor achter de Bounty en de Insulinde toen ze pas hier begonnen en ben blij dat Kokomo de Insulinde heeft gekocht omdat het een Icoon was voor wat betreft zeiltrips naar Klein Curaçao etc.

Wat de isla tegenwoordig doet, gezien de maandelijkse berichten van SMOC van de uitstoot van giftige gassen, is gewoonweg schofterig en toont totaal geen respect voor ons eiland of de bewoners daarvan. Niet alleen de lucht vervuiling maar ook water vervuiling en dan hoef ik niemand aan te herinneren de milieuramp die de zoutpannen van Jan Kok heeft verwoest en de olie op alle stranden aan de zuidkust toen de wind draaide en zij met het excuus kwamen dat de olie van een voorbij varende tanker kwam en niet uit de haven al wezen de luchtfoto’s van Bea Moedt dat zoiets juist wel degelijk het geval was.

Aangezien de regering de PDVSA toch de hand boven hun hoofd houdt, rest ons als bewoners van Curaçao en mensen die afhankelijk zijn van toerisme om gezamenlijk een boodschap naar de regering te sturen waar ze, gezien de verkiezingen die er aankomen, weldegelijk naar zullen luisteren omdat er veel meer mensen in toerisme werken dan bij de Isla en de economische bijdrage van ons toerisme groter is gezien het feit dat de toeristische sector wél inkomsten belasting betaalt en de PVSA niet!

De vervuiling en de schade die de Isla veroorzaakt aan onze onderwaterwereld wordt met de dag erger en het gaat ten koste van, niet alleen de duikbedrijven, maar ook alle watersport ontwikkelingen op het eiland omdat die allemaal aan de zuidkust liggen waar de grootste vervuiling plaats vindt.

De 28ste mei zijn wij, alle milieugroeperingen samen, van plan een demonstratie te houden op het Wilhelminaplein om onze zorg en afschuw te uiten ten opzichte de PDVSA en de Isla en om de regering te dwingen maatregelen te treffen tegen de Isla wegens de lucht- en watervervuiling.

Samen zijn we sterk en samen kunnen we veel meer bereiken en is het in ons aller belang dat jullie als duikbedrijven ook meedoen want jullie zijn ook afhankelijk van schoon water om Curaçao als een duikbestemming te promoten.
Ik hoop dat jullie mee zullen doen met de demonstratie en een suggestie is om de rood/witte duikvlaggen mee te nemen zodat men ziet dat de duikorganisaties ook hier achter staan.

Hoe meer druk wij uitoefenen op de regering, hoe eerder er beslissingen genomen zullen worden. Ik hoop echt dat jullie aan deze oproep gehoor zullen geven en hoop jullie allemaal persoonlijk de 28ste te mogen ontmoeten.

Met vriendelijke groeten,

Arthur Donker
Mons. Kieckensweg 21
[email protected]
tel.: 529-9292

2 Reacties op “Ingezonden | Aankondiging demonstratie tegen raffinaderij vervuiling op 28ste mei

  1. Joscelin Trouwborst

    Van de partij op de 28e.

  2. Het blijft maar bij praten—vroeger al en nu nog steeds–met dit soort mensen valt niet te praten men zal een andere weg moeten nemen-keiharde acties bv containers vol met de drab van het asfalt meer voor de regerings gebouwen dumpen of dode dieren onder de zwarte troep voor het gebouw deponeren—men houd jullie voor de gek met al die zogenaamde praatjes–het is alleen maar macht en geld schrapen wat hun betreft–ex bewoner marchena-20 jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *