30 C
Willemstad
• zaterdag 1 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

HvN | Curaçao zegt gesprek met Rutte af

Donderdag werd hij echter geïnformeerd dat de Nederlandse regering volgende week tijdens een ministerraad van het Koninkrijk een aanwijzing wil opleggen aan Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) – De minister-president van Curaçao Eugene Rhuggenaath heeft vrijdag onverwacht zijn reis naar Nederland afgezegd in verband met een dreigende aanwijzing.

Rhuggenaath zou volgende week, samen met twee andere Curaçaose ministers, in Nederland overleggen met minister-president Mark Rutte en staatssecretaris Raymond Knops (Koninkrijksrelaties) over een samenwerking voor verbetering van de financiële situatie op Curaçao.

Donderdag werd hij echter geïnformeerd dat de Nederlandse regering volgende week tijdens een ministerraad van het Koninkrijk een aanwijzing wil opleggen aan Curaçao. Dat betekent dat Nederland gaat ingrijpen in de financiën van het eiland. Een voorstel daartoe is al op 1 april van dit jaar gedaan door het college financieel toezicht, dat de financiën van de voormalige Antillen in de gaten houdt.

Rhuggenaath hoopte dat de ondertekening over nadere samenwerking de noodzaak van een aanwijzing zou opheffen. Hij zei vrijdag dat de reis is afgezegd omdat er nu geen reden meer is om te praten over een hulpplan.

Bron: Hartvannederland.nl

Artikel delen

9 reacties

 1. Curaçao lijkt wel een bananenrepubliek met kuren, derdewereldland mentaliteit met eerste wereldland pretenties.

  Elke regering die aan het roer is doet dat met een mentaliteit van, als het mis gaat en het eiland plat ligt dan vangt Nederland ons wel op.

  Spatten maar zolang het nog kan!!!!!
  Dit kabinet doet net zo hard mee met het kwistig snoepreizen en vriendjespolitiek.

 2. Eens John bash: schotte en ps waren fout maar regering rhuggenaat is gewoon lekker verder gegaan met snoepreisjes, benoemingen vriendjes (Ys bij cbcs, dochter Gijsbertha), en het uitstellen van beslissingen (isla, giro, ennia, insel air). Gewoon weer Gemeente Nederland worden en de lokale politici alleen laten beslissen over de kleur van de stoeptegels.

 3. Alle kabinetten, vanaf 2010 incluis het huidige hebben het helemaal aan zich zelf te wijten. Men moet eindelijkeens stoppen met het elkaar baantjes toespelen en grote schoonmaak houden in de politieke benoemingen.
  Het is steeds maar weer van: we gaan binnenkort dit aanpakken en dat aanpakken. Mooie woorden en uitvoeren over 30 jaar.
  We gaan onszelf eerst plezieren met allerlei snoepreisjes en familie aan een baan helpen.
  Tijd voor een nieuwe lichting politici die wel inzicht en ballen hebben om tegenstand opzij te meppen, zodat dit eiland mogelijk een rooskleurige toekomst heeft.

 4. Zolang Rutte blijft glimlachen tijdens onderhandelingen, dan is hij bezig om iedereen om de tuin te leiden.
  Zodra hij boos gaat kijken en antwoorden, dan heeft hij verloren.
  Kortom Rhuggenaath is niet de eerste die in het spelletje van Rutte is getrapt.

 5. Helemaal terecht en wat een kinderachtige papzak is die premier!

  De toekomistige generaties op dat eiland zijn gered.

 6. Elders op deze site heb ik dit geschreven:

  “Ik vraag mij keer op keer af waarom wij de toorn van GOD niet over ons heen krijgen? Ow ja een pannenkoek is geen snars beter dan de huidige regering”.

  En nu beaamt de kolonialist dit ook.

 7. Maanden lang werd er van alle hoeken van deze samenleving gepreekt over het ondermaats presteren van dit kabinet en haar zijnen.

  En nu, ja of nee, kennelijk langzaam de Atlantische oceaan overvliegend de spreekwoordelijk deksel op de neus.

 8. Eindelijk komt de terechte aanwijzing: curacao heeft totaal geen vat op zijn financien en Gijsbertha is al het vertrouwen kwijt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -