33 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024 17:52

Hoyer2 | Steven Walroud: Emsley Tromp hoofdschuldige Giro-debacle

Steven Walroud in gesprek met Rick Hart

PAR parlementarier Stephen Walroud | Persbureau Curacao

PAR-Statenlid Steven Walroud vindt niet dat er koppen hoeven te rollen aangezien de problemen bij de Giro georkestreerd zijn door één persoon, namelijk Emsley Tromp.

De parlementariër vindt Tromp de hoofdschuldige, maar denkt niet dat hij nu vervolgd hoeft te worden, dat kan altijd nog.

Tijd: 5.29

Bron: Radio Hoyer 2

17 reacties

 1. Heb begrepen dat een commissie met Chos Romero (hoe kan het anders) de debacle bij Girobank gaat bestuderen.
  Dit zou echt een schofterige afspraak zijn”.

  Kan je net zo goed drinkmaatje van Chos, Eric Garcia, Neysa Isenia en Stephen Capella ook meenemen in de commissie die de schuldige moet aanwijzen.

 2. Het is het zelfde recept; natuurlijk moet er weer een “onafhankelijke commissie” komen, aangesteld door ….. En bestaand uit ….. Die voor een goede beloning de onderste steen boven haalt en er zal best wel weer iemand de zwarte piet krijgen. De overige spelers gaan door naar het volgende debacle. Maar als het politiek opportuun is kan de zwarte piet aan omstandigheden gegeven worden en kunnen ze allemaal blijven spelen. Hoe dan ook het kost nog meer en de gevolgen zijn beperkt.
  Zeg nu niet dat ze incapabel of dom zijn. Bij herhaling komen ze er mee weg. En de bevolking laat ze weer. Daarna is de oppositie aan de beurt en die… Oja doet het zelfde, want debacles worden over meerdere regeringen uitgesmeerd

 3. ” Heb begrepen dat een commissie met Chos Romero (hoe kan het anders) de debacle bij Girobank gaat bestuderen. ”
  Dit zou echt een schofterige afspraak zijn. Vraag een outsider (bv DNB) om alles eens goed door te spitten ipv een van de veroorzakers van het Giro bank drama

 4. ……”Heb begrepen dat een commissie met Chos” the bachelor” Romero (hoe kan het anders) ‘het’ debacle bij Girobank gaat bestuderen”…..

  @Lapas. Gaat de slager zijn eigen vlees keuren? En waar gaan ze dat doen, in Cafe de Heeren, gebruikelijke tijd zo tussen 4 en 5 PM, dinsdag, om daarna gelijk door te gaan naar O’Mundo.

  Als Chos “the bachelor” Romero misschien geweest gedaan wat hij had moeten doen voor de miljoenen die hij verdiende als “direktor dan had het hele Giro Debacle nooit hoeven te gebeuren .

 5. Het zijn, elke keer weer, eigenlijk symptomen van het zelfde probleem; het systeem functioneert niet waardoor er door immorele individuen (maar eigenlijk is het een verweven groep) instanties gebruikt worden om aan kapitaal vergaring te doen. Kapitaal is niet alleen geld maar ook invloed. En als het klapt kan de instantie nog een keer gebruikt worden voor nog meer politiek gewin. En dit wordt eigenlijk “gewoon” geaccepteerd. Om dat de basis van het stelsel rust op laag opgeleiden.
  Mij maakt het niet uit wat voor opleiding ministers of parlementariërs hebben, als het eerlijk is zijn, of kunnen, ze omringd zijn door mensen die goed opgeleid zijn. De integriteit is belangrijker en dat is geen studie richting. (denk ik) en wat is erger; een zakken vuller, of een doctor zakken vuller?

 6. Beste @Knoek-koe, Steven Walroud met bedrijfseconomie in z’n zak? De praktijk heeft geleerd als bestuurders hier hun cv niet openbaar maken zodat mede studenten kunnen beamen dat ze toentertijd in de klas zaten, moet je het altijd met een korreltje zout nemen.

  Gijsbertha zegt ook accountancy te hebben gestudeerd maar bleek een cursus praktijk diploma boekhouden te zijn.

  De vraag is wie is slimmer? Walroud of Richeron Balentin? Heb begrepen dat een commissie met Chos Romero (hoe kan het anders) de debacle bij Girobank gaat bestuderen.

  Volgens Richeron Balentin van Direct moet Emsley Tromp ook in die commisie. Emsley Tromp de zonnekoning die na 30 jaar van zijn troon is afgestoten en vol rancune en schaamte zit.

  Soms vraag je af, hoe kan het dat mensen met MBO of hogeropgeleiden in dit land werkeloos zijn en zoiets als Richeron Balentin een baan heeft.

 7. Walroud is ‘n supergoede dansleraar, wel met bedrijfseconomie in z’n zak,, dus niet alleen mavo3 , zoals g schotte en lagere school zoals g doran.”…

  @Kaat, + 10 punten voor Walroud, dat hij het denkniveau heeft van een HBOer, , wat je minstens mag verwachten voor een parlementarier die de regering moet controleren. Maar vervolgens gaat hij goedkoop snoepreizen en met 5 andere parlementariers een belastinggeld verslindende zinloze verkeersbeurs bijwonen.

  Zinloos omdat niemand iets heeft kunnen merken aan de toegevoegde waarde voor het verkeers & wegenstelsel die het bezoek van deze verkeersbeurs teweeg had moeten brengen,

  Verkeersbeurzen bezoeken in dure hotels met een dikke “per dium” , daar heb je geen HEAO opleiding voor nodig. Goede wet en regelgeving smeden zoals een deugdelijk “deposito garantie stelsel” , daar had hij zijn tijd in moeten steken en nog veel meer andere dingen die dringend aandacht behoeven zoals een code of conduct / ethics met stringente naleving + sancties voor directeuren en andere overheidsdienaren

 8. Walroud is ‘n supergoede dansleraar, wel met bedrijfseconomie in z’n zak,, dus niet alleen mavo3 , zoals g schotte en lagere school zoals g doran.

 9. @kk: het zou absurd zijn als Bob traa nu de schuld krijgt die is nog maar net begonnen.

  Naast de 4 personen die je noemt zijn ook jardim en lasten schuldig omdat zij niets hebben ondernomen om de regelgeving te updaten zodat toekomstige fiasco’s voorkomen worden

 10. De Giro bank is in elkaar geklapt nadat:

  ● Tromp (President)
  ● Hasselmeyer (directeur secr.)
  ● Romero ( fin. Econ directeur)
  ● Salesia ( directeur toezicht)

  Zijn vertrokken ( ontslagen en/of met pensioen)
  Maar het ( GIRO / ENNIA) is een duidelijk een vrucht die gevoed is onder jarenlange auspiciën van bovengenoemde heren, die met zijn allen het (wan)beleid vorm hebben gegeven.

  Het is opportuun om de schuld op Traa af te schuiven die er amper een periode zit, maar zo werkt de politiek graag op Curaçao. De buitenstaander krijgt de schuld, van het wanbeleid van de lokale managers die zich zelf vooral verrijkt hebben.

 11. De parlementariër vindt Tromp de hoofdschuldige, maar denkt niet dat hij nu vervolgd hoeft te worden, dat kan altijd nog.

  Aangezien mensen als ET als op leeftijd zijn en zeker elke keer in beroep zullen gaan tot aan het Europees hof van mensenrechten zou hij pas over 10 jaar hoeven te zitten. Tegen die tijd zal zijn gezondheid zo broos zijn dat hij thuis mag zitten.

  Dat is het plan van Walroud?

 12. Stephen Walroud is de dansleraar die zich er niet voor schaamde als volslagen verkeersonbenul naar een peperdure verkeersbeurs in Europa te gaan, businessclass vluchten, 5 sterren hotels en mega daggeldvergoedingen.

  Deze payaso kan vast bachata van salsa onderscheiden, maar nog geen stoplicht van een zebrapad.

  Zo’n belastingmiddelenverkwister moet vooral zijn mond houden over misdragingen van anderen.

 13. Slap verhaal: insinueren dat tromp erachter zit maar niet durven vervolgen.

  Meneer walroud, de giro rekening houders hebben ten allen tijden het volste recht hun spaargeld op te eisen. Als jullie als parlementariers niet eens bereid zijn 10% van je hoge salaris in te leveren, hoe geloofwaardig ben je dan om aan anderen te vragen offers te brengen?!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties