27 C
Willemstad
• maandag 26 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

Hoyer2 | Scheperboer en Witteveen: Curacao overtreedt internationale wetten met uitzetting Venezolanen

Berend Scheperboer en Ieteke Witteveen in gesprek met Rick Hart

Ieteke Witteveen

Curacao maakt zich schuldig aan overtreding van internationale wetten. Dat zeggen advocaat Berend Scheperboer en bezorgde burger Ieteke Witteveen naar aanleiding van de op handen zijnde uitzetting van acht illegale Venezolaanse vrouwen.

De vrouwen zijn sinds kort in hongerstaking. Minister Quincy Girigorie van Justitie zegt dat de vrouwen als economische vluchteling worden beschouwd en dat de uitzetting aan Venezuela doorgaat.

Witteveen legt uit waarom de vrouwen in hongerstaking zijn:

Tijd: 1.08

Curacao belandt in een negatief daglicht als ze de acht Venezolaanse vrouwen uitzetten omdat ze daarmee internationale wetten overtreden, zegt Witteveen.

Tijd: 0.56

Witteveen kan niet precies zeggen hoe het met de acht vrouwen gaat. Minister Girigorie heeft de vrouwen opgeroepen hun hongerstaking te beëindigen. Witteveen vertelt hoe ze contact hebben met de Venezolaansen.

Tijd: 0.41

Ieteke Witteveen in gesprek met Rick Hart.

Volgens Advocaat Berend Scheperboer, die zich wel vaker inzet voor illegalen in onze samenleving, gaat dispensatie aanvragen voor de vrouwen. Hij legt uit waar hij zich op beroept.

Tijd: 4.32
.

Bron: Radio Hoyer 2

Artikel delen

9 reacties

 1. De reacties zijn zo uitermate vriendelijk en betrokken, je mag maar hopen dat niemand van ons ooit in een dergelijke situation komt.
  Waarvan akte.

 2. Advocaten en linkse groepen laten zich vaak misbruiken door deze situaties. Advocaten doen dat voor geld en linkse elite schijnt niet beter te weten. Het EVM wordt graag misbruikt. Tevens maken men graag misbruik van de rechten en regels die er landen gelden. Je gaat als economische vluchteling naar Nederland. Krijgt na 3 maanden te horen dat je terug moet en dan ga je maar in beroep en beroep. In de tussentijd neem je kinderen zodat deze kinderen in Nederland geboren zijn en het land van de ouders niet kennen en als ze uiteindelijk uitgeprocedeert zijn wil men blijven omdat de rechten van de kinderen worden aangetast…

 3. De heer Scherperboer onthoudt zich van commentaar, wat heel verstandig is. Mevrouw Witteveen heeft geen idee waar ze het over heeft. Bescherming op grond van welke wettelijke regeling denkt mevrouw te kunnen bieden? Is er asiel aangevraagd? Voor economische vluchtelingen is geen wettelijke regeling voorhanden. Vandaar dat mevrouw ook zo slordig omgaat met de feiten, jammer. Of vindt mevrouw dat er een half miljoen nooddruftige Venezolanen zich op Curaçao kunnen vestigen? De kommervolle situatie moet in het land zelf worden opgelost. Mevrouw kan ook eigenhandig in de politiek in Venezuela gaan en het land redden. Lijkt ons een excellente gedachte. Of ze het levend afbrengt is de vraag. Voor gerechtigheid zal ze dat risico toch zeker willen lopen? Want wat is de waarde haar leven afgezet tegen zoveel lijdende Venezolanen? Renée van Aller & John de Vries

 4. Kan salonsocialiste Witteveen de 8 vrouwen niet bij haar thuis opvangen als ze zo sociaal is?

  Maar ik vermoed dat ze alleen sociaal is als dat uit belastingmiddelen kan.

 5. Ik wordt een beetje veel erg moe van de hypocriete Scheperboertjes.

  Schijnheilig doen over humane behandeling van illegale latinos, terwijl zij gewoon hun belangrijkste bron van inkomen zijn.

  De Scheperboertjes hebben nog nooit een rechtszaak gewonnen, maar bij de niet door enige kennis van Curacaose zaken gehinderde latinos kunnen ze hun lulverhalen wel kwijt.

  Tegen fikse betalig uiteraard.

 6. Curacao belandt in een negatief daglicht als ze de acht Venezolaanse vrouwen uitzetten omdat ze daarmee internationale wetten overtreden, zegt Witteveen.

  Volgens mij zijn deze vrouwen begonnen met wetten te overtreden. Rare gedachte. Ik hou me niet aan de wet en daarna als beloning verwacht ik dat de overheid dat wel doet.

 7. Dan hoop ik ook dat hij de kosten van deze dames op zich gaat nemen. De overheid is failliet, veel burgers hebben geen cent te makken, maar met zijn 400 NAF per uur is hij financieel sterk genoeg om al deze dames te ondersteunen.
  Principes zijn leuk, maar graag wel op eigen kosten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -