Hoyer2 | Overheid wordt verplicht bouwvergunning binnen bepaalde tijd te verlenen of af te wijzen

Zita Jesus-Leito in antwoord op vragen van Rick Hart

minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Zita Jesus-Leito

De overheid gaat zichzelf binnenkort verplichten om binnen een bepaalde termijn een bouwvergunning te verlenen dan wel af te wijzen. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Zita Jesus-Leito op vragen van Radio Hoyer 2.

Het is volgens Jesus-Leito nu al zo dat bouwvergunningen binnen een redelijke termijn moeten worden afgegeven. Voor de minister is zes weken een redelijke termijn.

Interim-directeur Dienst Ruimtelijke Ordening en Planning Chesley Rach zegt dat er wel uitzonderingen zijn als een bouwproject erg groot is bijvoorbeeld.

De burger wordt verplicht een bouwvergunning aan te vragen, dus is het niet meer dan redelijk dat de overheid verplicht wordt binnen een bepaalde termijn uitsluitsel te geven. De minister is het daarmee eens.

Tijd: 3.43

Zita Jesus-Leito en Chesley Rach.

De minister geeft dus aan dat een bouwvergunning binnen een redelijke termijn moet worden afgegeven. Deze week werd bekend dat de minister zelf alle bouwvergunningen tekent en dat niet over laat aan de interim-directeur van ROP Chesley Rach. Dit betekent dat bouwvergunningen dus nog meer vertraging oplopen dan ze nu al doen. Intussen is dit achter de rug en heeft Rach ook tekenbevoegdheid.

We vroegen de minister waarom ze zelf bouwvergunningen tekent.

Tijd: 3.04

Bron: Radio Hoyer 2

6 Reacties op “Hoyer2 | Overheid wordt verplicht bouwvergunning binnen bepaalde tijd te verlenen of af te wijzen

 1. Ook dat nog

  Nos mes por…… hahahaha

 2. Lola Leito wil er bovenop zitten zegt ze in het interview.

  Zodat ze familieleden een vergunning kan geven.

  Verschrikkelijk wijf, Leito, ook nog eens zo lelijk als de nacht.

 3. Hoe vaak het ik dit verhaal niet gehoord, en vervolgens gebeurde er niets.

  Heb de buik vol van lolo Leito (man baantje bezorgd bij Isla, dochter bij Bureau Post) en ruggengraatloze Ruggenaath (belofte om Pik Pisas benoemingen terug te draaien uiteraard niet nagekomen).

  En intussen hopt AlKLM Walle van snoepreis naar snoepreis.

  Dat is de PAR!

 4. En als de termijn overschreden wordt , wat dan , wordt die vergunning dan automatisch toegekend ? Makkelijk dan leg je een twijfelachtige aanvraag van een vriendje aan de kant en kun je je dan verschuilen achter de regels.

 5. https://knipselkrant-curacao.com//curacaonieuws-bijna-twee-miljoen-aan-bouwvergunningen-nooit-betaald/

  Ik zou ook gelijk die twee miljoen even ophalen, gauw gewonnen. kan niet moeilijk zijn, iedereen heeft toch hopelijk wel een naam en adres opgegeven.

 6. Prachtig initaitief van deze minister. Het zal een ware (r)evolutie betekenen voor deze overheid, waar geen enkele instantie (ook niet de bestuurorganen) ooit binnen de wettelijk vastgelegde termijnen reageert. We zullen zien. De minister zou kunnen beginnen met het beantwoorden van brieven die ik inmiddels anderhalf jaar geleden aan haar heb geschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *