Ruthline Haddocks in gesprek met Rick Hart

Meer dan de helft van alle klanten bij Kranshi betaalt momenteel cash, maar mogen dat niet meer met ingang van gisteren. Het Bevolkingsregister stapt af van cash betalingen en dwingt mensen om met hun bankpas te betalen.
Mocht iemand geen bankpas hebben, dan kan het bedrag ook via de bank worden overgemaakt. Volgens interim-directeur Ruthline Haddocks van Kranshi wordt er een overgangstijd van twee weken gehanteerd.
Mochten mensen echt niet via de bank kunnen betalen dan wordt in overleg met de klant naar een oplossing gezocht, aldus de interim-directeur. Bij het rijbewijzenkantoor wordt inmiddels vijf jaar op deze manier gewerkt en dat werkt volgens Haddocks goed.
Ze legt uit waarom niet meer cash betaald kan worden bij Kranshi.
Tijd: 4.19
Bron: Radio Hoyer 2
Veel onderstandstrekkers hebben geen bankrekening en geen bankpas. Daar weet onze rasreaguurder wellicht een antwoord op :-)
Door ambtenaren die het niet zo nauw nemen van mijn en der,die stelen als de raven daarom mag men niet meer met cash geld betalen.Bij aqualectre,rijbewijskantoor en kranshi en de belastingkantoor maar daar hebben ambtenaren iets op gevonden wat jij als klant een teruggave krijgt v/d belastingkantoor lieten frauderende ambtenaren het geld op hun eigen bank rekening storten. Niks is veilig.
Hoeveel mensen hebben er geen bankpas? Of zelfs bankrekening?
Werkt m.i. niet bij rijbewijzen. Slechte ervaring.
Gebruiken Girobank automaten, werken niet met FCIB passen (lokale debit card) en ook al was betaling vooraf via de bank gedaan , deze was niet ontvangen.
Daar sta je dan, onvriendelijke manager.
Gelukkig was er een kennis die met andere pas kon pinnen.
Volgens mij is cash gewoon geldig betaalmiddel.
Hier gaat de overheid flink uit de bocht.