Hoyer2 | Kinderbescherming geconfronteerd met naaktfoto’s studenten

Josephine Betrian van de Kinderbescherming in gesprek met Peter Eikelenboom van Radio Hoyer 2

Stichting kinderbescherming Curacao | Rene Roodheuvel

De Kinderbescherming krijgt met enige regelmaat bezorgde ouders op bezoek wiens schoolgaande kinderen zich hebben laten verleiden om achter de webcam of op ander manier via het internet uit de kleren te gaan, met als resultaat dat de beelden worden verspreid over het eiland.

Josephine Betrian van de Kinderbescherming staat ouders en studenten met raad en daad bij als iemand op die manier slachtoffer wordt van personen die misbruik van ze maken. Ze vindt wel dat er onvoldoende wordt ingehaakt in het onderwijs op al die ‘e’-ontwikkelingen.

AUDIO: Josephine Betrian naaktfotos studenten
2:35

Bron: RadioHoyer 2/Peter Eikelenboom

6 Reacties op “Hoyer2 | Kinderbescherming geconfronteerd met naaktfoto’s studenten

 1. Tja Papa is er niet en mama is aan het werken of is aan het werk als byside.. kinderen zitten alleen thuis

 2. Boezem

 3. Correct het bisdom zou ook de hand in eigen horseman moeten steken..

 4. ericlapas

  Dit is ongetwijfeld de top van de ijsberg. Hier worden gewoon te weinig mensen voor kindermisbruik vervolgd, dat klopt niet. Als ik alleen zie hoeveel ouderen hun kinderen nog slaan, dan klopt het niet dat kinderbescherming niet vaker optreedt.

  Het probleem hier is ook dat verdomde taboe, ouderen houden het liever geheim om te voorkomen dat de hele buurt weet dat hun kind misbruik is.

  Meestal hebben kinderen ook het gevoel dat ze met een leeftijdsgenoot aan het chatten zijn terwijl het een ouwe viezerik is. Ik zie van die walgelijke, kotsmisselijke filmpjes over “Dushi hende” op televisie maar geen enkele voorlichtingsfilm over dit onderwerp.

  Als kinderen door de katholieke kerk worden misbruikt dan verdwijnt de priester uit beeld waarschijnlijk naar een ander land waar hij kinderen van arme ouders in een weeshuis verder kan misbruiken. Het wordt tijd voor een minister belast met kinderzaken. Aan de andere kant misschien toch niet want die achterlijke politici die wij hebben, kan je ook niet veel van verwachten.

 5. Verschrikkelijk die kinderen weten echt niet wat ze doen. Ik hoop dat die zwijnen ooit worden opgepakt.

 6. I.p.v huiswerk maken doen deze kinderen aan naaktwerk achter hun pc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *