Hoyer2 | Inval bij Ennia in zaak-Saffier; OM ontkent

Norman Serphos in gesprek met Rick Hart

Inval bij Ennia in zaak-Saffier; OM ontkent | Persbureau Curacao

Het Openbaar Ministerie ontkent in alle toonaarden dat de inval bij verzekeringsmaatschappij Ennia iets met het onderzoek Saffier te maken heeft. De zaak Saffier, die vandaag begint, gaat om verdenking van belasting fraude in de privesfeer door Emsley Tromp, de op non-actief gezette directeur van de Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten.

De CBCS laat middels een persbericht weten dat Tromp inmiddels officieel ontslag is aangezegd.

De rechter-commissaris, belast met behandeling van strafzaken, heeft volgens Ennia in het kader van het onderzoek Saffier opdracht gegeven tot huiszoeking bij het bedrijf Ennia Caribe Holding.

Woordvoerder van het Openbaar Ministerie Norman Serphos wil niet bevestigen dat de inval te maken heeft met Saffier. Serphos heeft eerder wel verklaard dat er een Saffier 2 aan zit te komen, maar wanneer die zaak van start gaat is volgens de OM-woordvoerder onbekend.

De directie van ENNIA laat weten medewerking gegeven te hebben aan het onderzoek en zal dit ook blijven doen. Het betreft volgens de verzekeringsmaatschappij een zaak tegen een ex-cliënt van ENNIA die verdachte is in een strafrechtelijke zaak. Ennia benadrukt dat noch ENNIA noch één van haar medewerkers verdachte is in deze zaak. Ralph Palm van Ennia was onbereikbaar voor commentaar.

De inhoudelijke behandeling van de zaak Saffier gaat vandaag van start. Serphos vertelt waarom er een inval werd gedaan bij Ennia.

Tijd: 2.37

Bron: Radio Hoyer 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *